|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν ειμαι ο πιο ειδημων εδω μεσα απ αυτα που εχω διαβασει...
Τα ψαρια σου ειναι αταιριαστα μεταξυ τους.. Καταρχην το χρυσοψαρο ειναι ψαρι κρυου νερου και τα υπολοιπα τροπικα θελουν υψηλοτερη θερμοκρασια και θερμοστατη... Επισης το αγγελοψαρο νομιζω επιτιθεται στα νεον... Τα ψαρια σου ειναι πολλα για τα λιτρα σου και επειδη εχω χρησιμοποιησει και εγω αλατι.. Νομιζω εριξες παρα πολυ.... Επισης απο τις μετρησεις σου το ενυδρειο νομιζω ειναι αστρωτο και αφου εχεις υψυλο ph υποθετω οτι εχεις πολυ αμμωνια στο ενυδρειο γιαυτο και αρρωσταινουν.. Κανε αλλαγη νερου οπωσδηποτε αλλα προσεξε γιατι τα ψαρια δεν αντιδρουν καλα στην αποτομη μειωση της αλατοτητας και οπως ειπα εριξες παρα πολυ... Περιμενε και τις απαντησεις των υπολοιπων που σιγουρα ξερουν περισσοτερα απο μενα..! Καλη τυχη! |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου το βασικο σου προβλημα ειναι οτι εχεις αστρωτο το φιλτρο σου.
Αυτη ειναι η αιτια των θανατων στο ενυδρειο σου,αλλα και της εμφανισης ασθενειων. Ειδικοτερα, η ποιοτητα του νερου στρεσσαρει τα ψαρια σου και αποδυναμωνει το ανοσοποιητικο τους συστημα,με αποτελεσμα αυτα να γινονται επιρρεπη σε ασθενειες. Οσον αφορα τα ψαρια σου,ειναι παρα πολλα για τα λιτρα σου. Το αγγελοψαρο γινεται αρκετα μεγαλο,χρειαζεται αρκετα λιτρα και κυριως ενυδρειο με υψος τουλαχιστον 40 ποντους. Μεγαλες απαιτησεις σε λιτρα εχει και το χρυσοψαρο(40-50 λιτρα),αφου φτανει σε μεγαλο τελικο μεγεθος. Επισης παρατηρειται στο ενυδρειο σου ασυμβατοτητα μεταξυ των κατοικων του:ο κογκολεζος ειναι κρυου νερου ενω τα υπολοιπα τροπικα,τα νεον στη φυση αποτελουν τροφη για τα αγγελοψαρα. Πληροφοριες για τα ψαρια μπορεις να βρεις κανοντας μια αναζητηση στο φορουμ ή στο google. Θα σου προτεινα να δωσεις καπου τα ψαρακια που εχεις αυτη τη στιγμη και να ξεκινησεις το ενυδρειο σου απ την αρχη (κανε μια αναζητηση στο φορουμ σχετικα με το στρωσιμο του νερου). Στα λιτρα σου θα μπορουσες να κρατησεις ανετοτατα εναν μονομαχο με καποιο σαλιγκαρι για να σου καθαριζει και το ενυδρειο. Αλλη μια λυση ειναι να βαλεις γαριδες. Σου προτεινω να δοκιμασεις και αληθινα φυτα(υπαρχουν πολλα ευκολα),αφου εκτος του οτι δειχνουν ομορφοτερα,βοηθουν στην καλυτερη λειτουργια του συστηματος. Η θερμοκρασια σου ειναι αρκετα υψηλη (εννοειται πως εχεις βγαλει το θερμοστατη απ την πριζα). Αφησε το καπακι ανοιχτο και προσπαθησε να δημιουργησεις αναταραξη στην επιφανεια του νερου,ωστε να ευνοησεις την εξατμιση,που θα σου ριξει την θερμοκρασια. Επισης υπαρχει και η λυση με τα ανεμιστηρακια, που χρησιμοποιειται απο πολλους,με καλα αποτελεσματα. Προσωπικα θα εβγαζα τα αγγεια και θα αλλαζα το χαλικι με καποιο σε πιο φυσικο χρωματισμο,ωστε να δωσω μια πιο φυσικη αισθητικη.Βεβαια δεν μπορω να παρεμβω στο γουστο σου. Αυτα... ![]() Ελπιζω να καλυψα καποιες αποριες σου.. Και να ξερεις οτι ενα καλο αποτελεσμα θα ερθει υστερα απο πολυ διαβασμα και υπομονη.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα υπομνηματα αυτα αν θελεις να συνεχισεις στο χομπυ θα πρεπει να τα κατανοησεις πληρως...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949 θα σου δημιουργηθουν πολλες αποριες που θα μπορεσεις να λυσεις εδω στο φορουμ ( χρησιμοποιησε και την αναζητηση καθως πολλα εχουν γραφτει πολλες φορες και θα σε βοηθησουν) και στο www.tsamisaquarium.gr ...επισης στο σαιτ αυτο θα δεις τις απαιτησεις πολλων απο τα δημοφιλη ειδη ψαριων..
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Οπος και το τι θα μπορούσα να βάλω... Παράθεση:
![]() Αλλα και έχω και απορριες και σε κάποια πράματα... αν σινεχίσω το διαβασμα θα βγάλω άκρι πιστέβω Σήμερα πήρα τα τεστ αλλα θέλει κιαλο διάβαμα για να μπορέσω να κατανοο τα αποτελέσματα και να μπορω να πράξω αναλογα ![]() Παράθεση:
![]() ![]() Για τα σαλιγκάρια αποσα διαβάζω εδώ είναι πολύ παράξενα και γενανε πολύ και αποσα διαβασα τα φοβίθυκα αν και μου αρεσαν οπος τα είδα. Για γαρίδες δεν ξέρω τίποτα ![]() Αληθινά φυτά θα ήθελα ναι ... αλλα και αυτα για τα λίγα που ξέρω πάλι δυσκολα μου φάνικαν και νόμισα πως ειναι και μικρό το ενυδρίο μου. Παράθεση:
Ενας γνοστός μου αλλα οχι και έμπιρος που είχε πρίν απο εμένα ενυδρίο έριχνε παγάκια το καλοκαιρι στο νερο για να ρίχνει τη θερμοκρασία. Πιστέβω πως ειναι λάθος και ούτε καν να το δοκιμάσω ε? Παράθεση:
![]() Ευχαριστώ για όλα ![]() τι σκέφτομαι τώρα Να καθαρίσει το ενυδρίο της θειας μου και να τα μιράσω προς το παρον. Α για το φίλτρο και τις φισαλίδες ξέρεις αν επιρεάζει σε κάτι ? γράφω πάνω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ick ξανά!! | Moutralewn | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 33 | 04-07-10 18:48 |
Ρεφρακτόμετρο ξανά... | nikman | Λοιπός εξοπλισμός | 6 | 14-02-08 00:36 |
ξανά-μανά παρουσίαση | CASPER | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 17-10-06 18:24 |
Ξανά cryptocarium | manosdr | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 6 | 06-09-04 05:33 |