|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1)στο οτι δεν εχεις κανει αλλαγη νερου μεχρι τωρα ( το ΝΟ3 δεν μπορει να ειναι 0 , οι αλγες τρωνε ΝΟ3 οχι ΝΗ3 ) και 2)στο οτι δεν χρησιμοποιησες νερακι οσμωσης Το τι θα κανεις για να την αντιμετωπισεις στο ειπαν τα παιδια . Καλυ επιτυχια!
|
|||
|
|||
![]()
Το ammonium είναι αποτέλεσμα απονιτροποίησης που διασπά τα ΝΟ3. Αρα η ύπαρξή του δικαιολογεί την έλλειψη νιτρικών. Το ammonium επίσης είναι πιο εύκολη τροφή (σύμφωνα με τον Goemans) για την άλγη από ότι τα ΝΟ3.
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνια ΝΗ3 ειναι σε οργανικη μορφη και συνεπως λιγοτερο αφομιωσιμη απο το ΝΟ3 που ειναι αλας .
Μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγο στον κυκλο του αζωτου? Το ΝΗ3 (αμμωνια) ειναι το βασικο προιον απο τα περιτωματα. Μετα εχουμε τη νιτροποιηση που δινει ΝΟ2 (απο ΝΗ3) και απονιτροποιηση που δινει ΝΟ3 (απο ΝΟ2) σαν τελικο προιον.
|
|||
|
|||
![]()
Από όσο θυμάμαι NH3 είναι ammonium και NH4 αμμωνία. Νομίζω ότι αυτά τα δύο δεν είναι ίδια. Επίσης είμαι σίγουρος ότι ο Goemans θεωρεί το ammonium καλύτερη τροφή για την άλγη από τα νιτρικά.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΝΗ3 ειναι η αμμωνια και ΝΗ4 ειναι το αμμωνιο . Αναλογα με το ΡΗ του περιβαλλοντος εχει και διαφορετικη μορφη . ΝΗ4 σε οξινο περιβαλλον (λιγοτερο τοξικο) και ΝΗ3 σε βασικο περιβαλλον (αρκετα τοξικο).
Οσο για το πιο ειναι καλυτερη τροφη για την αλγη καλυτερα να βλεπαμε το αρθρο.
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη που μπορεί να φανώ λίγο παράξενος για αρχάριος, αλλά έχοντας ανεβάσει 1-2 βαθμούς μυωπία πάνω απο βιβλία οργανικής (και μη) χημείας εχω να παραθέσω το παρακάτω...
ΝΗ4+ (αμμωνία) μαζί με Η2Ο (νερό) = ΝΟ2- (nitrite) και 8Η+ (οκτώ ιόντα υδρογόνου). Αυτό είναι οξείδωση, και γίνεται με την βοήθεια βακτηριδίων. Στη συνέχεια γίνεται και άλλη οξείδωση ΝΟ2- (nitrite) και Η2Ο (νερό) = ΝΟ3- (nitrate) και 2Η+ (2 ιόντα υδρογόνου) Βλέποντας ολα αυτά τα υδρογόνα είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος γιατί είναι τόσο σημαντικό το ρΗ. Στήν ουσία ρυθμίζει πόσο nitrite θα γίνει nitrate (όπως και με την αμμωνία που γράφει ο vasilakis) Τώρα...για την άλγη στο ενυδρείο μου....δεδομένου οτι πρόσφατα φόρτωσα το ενυδρείο με χειρουργούς, γκόμπυ κτλ., πιστέυω οτι το πολύ βιολογικό υλικό που εχω στο σαμπ δεν άφησε να ανέβει πολύ η αμμωνία (έφτασε μέχρι 0.2 πρίν 4-5 μέρες, τώρα είναι 0) μετατρέποντάς το γρήγορα σε nitrite kai nitrate. Δεν εχω κάνει αλλαγές νερού όμως, ετσί αυτά δεν μπορούν να βγούν απο το σύστημα....έτσι το ενυδρείο μου έχει γίνει σαν τον Τζίμη Πανούση απο τις άλγες. Χώρια που δεν είχα βάλει αντιφώσφορο. Τώρα εχω ρίξει μέσα Phosguard, ενάμιση κιλό άνθρακα, ενω ψάχνω για αντίστροφη όσμοση και ενα ντεπόζιτο 150λ. για να κάνω τις αλλαγές μου. αυτά εχω καταλάβει...με την βοήθεια όσων με έχουν συμβουλέψει βέβαια. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μείωσε τη φωτοπερίοδο αλλά μην εφαρμόσεις συσκότιση.
Μη ξεστήσεις το βράχο χειρότερα θα τα κάνεις. Βαλε χεράκι, μη το φοβάσαι και ξεχόρτιασε όση άλγη μπορείς, πως έβαλες αντιφώσφορο δεν θα φύγει δια μαγείας. Πάρε έστω μία φτηνή (τριών σταδίων) όσμωση και ξεκίνα τις αλλαγές νερού. Και δε νομίζω να χρειάζεσαι 150λιτρο βαρέλι και με 50-70 λίτρα κάνεις μία χαρά τη δουλειά σου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι φυτά είναι αυτά?? | Perazzi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 28-01-09 01:21 |
Τι φυτά είναι αυτά; | geo_hal | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-04-07 10:35 |
Τι φυτά είναι αυτά? | mag23 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 14-04-06 13:33 |
τι φυτό είναι αυτό ? | crazyio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 09-03-06 20:49 |
Τό φυτό αυτό είναι ...???....(Bolbitis) | Makis M | Αναγνωρίσεις φυτών | 8 | 17-03-04 19:29 |