|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μόνο και μόνο ότι υπάρχουν ψεκασμοί στο χώρο περιμετρικά, είναι σίγουρα ανασταλτικός παράγοντας στην τοποθέτηση ψαριών οποιουδήποτε είδους στη λίμνη. Τα ΚΟΙ και τα χρυσόψαρα είναι αρκετά ευάλωτα στο καθεστός αυτό, ασχέτως αν καταφέρνουν και επιβιώνουν. Ο τόπος δράσης τους θα είναι κυρίως η επιφάνεια, άρα ο χώρος όπου θα κατακάθονται τα χημικά. Παρόμοιες προσπάθειες με πολύ καλά αποτελέσματα έχουν γίνει και στο εξωτερικό κυρίως σε βιολογικές καλλιέργιες (άρα όχι χημικά). Είναι εφικτή η ανάπτυξη τέτοιας κατασκευής ώστε να δεκτεί ψάρια, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θέση λόγω της ευαισθησίας μου στο θέμα "ψάρια και ψεκασμοί". Τα ψάρια σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για την παραγωγή νιτρικών για το πότισμα και ειδικότερα για την ενίσχυση ενός τεχνιτού βιότοπου ώστε να κλείνει η πυραμίδα. Ένα παράδειγμα είναι η αυλή μου, που σίγουρα καμία σχέση δεν έχει με το παρόν ζήτημα, αλλά το φέρω ως απλό παράδειγμα. Έχω χρόνια τώρα να ψεκάσω, αν και έχω αρκετά φυτά που κανονικά θα γέμιζαν αφίδες και άλλα ζιζάνια. Η λίμνη απλά ενυσχύει την παρουσία κάποιων ζώων και εντόμων που περιορίζουν τα παράσιτα αυτά. Ένα ψέκασμα είναι αρκετό να καταστρέψει όλη την προσπάθεια και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αφίδες θα επιστρέψουν σύντομα, μόνο που αυτή την φορά δεν θα έχουν φυσικούς εχθρούς να τις εξοντώνουν. Οι πασχαλίτσες και τα λοιπά έντομα που τρέφονται με αυτές, είναι εποχιακά ζώα, άρα δεν ξαναεπιστρέφουν. Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Επίσης, για να μην παραμείνουν λανθεσμένες εντυπώσεις, έχει λεκτεί για το μεγάλο βάθος ότι είναι πρόβλημα. Απλά απαντώ ότι είναι το λιγότερο που πρέπει να μας απασχολήσει εδώ. Δεν είναι πρόβλημα το βάθος βέβαια, γιατί θα υπάρχουν περιμετρικά της λίμνης δεκάδες τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας του λάινερ που θα χρησιμοποιήσουν οι άλγες σαν βάση της ανάπτυξης τους. Θάνο μου, διαφωνώ! Και τα σκυλιά μπορούν να ζήσουν μόνο με ψωμί, αλλά δεν σημαίνει ότι πραγματικά αξίζεις να έχεις σκύλο. Για να έχεις χρυσόψαρα ή ΚΟΙ, θα πει ότι είσαι και σε θέση να τα διατηρείς σε καλή κατάσταση, όπως και τα δικά σου ψάρια που έχουμε δει χθες. Θα ρίσκαρες απ' εδώ και μπρός να τα τάιζες ψωμί?
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 19-05-09 στις 07:47 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
απλα και με λιγα λογια θα περιμενω να δω τι θα γινει με τα 4 χρυσοψαρα που εβαλε μια κοπελα στην λιμνη και θα κανουμε μετα τα δεοντα.ευχαριστω γιατις συμβουλες παντως ολες οι κουβεντες βοηθανε γιατι απο ψαρια ειμαστε ασχετοι,ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Όσο για την κακοδιαχείρηση που κάναμε σαν άνθρωποι σε τούτο τον πλανίτη, καλά κάνεις και αναφέρεις και τις συνέπειες. Οι βιολογικές καλλιέργιες είναι σίγουρα το μέλλον μας. Είμαστε εδώ φιλικοί και έτοιμοι για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ρωτήσεις. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Αν πιασει κανενας χιονιας και τα ψαρακια θα πεθανουν και τα πορτοκαλια θα χαλασουν και γενικα θα υπαρχει ενα θεμα σε ολα. Που το κακο σε αυτο που ειπα? Φυσικο φαινομενο ειναι απο τι ενοχληθηκες?) Τελος φιλε pouritanos τα γκαπυ και οχι μονο αυτα δεν ειναι ανθεκτικοτερα γιατι συνηθιζουν το ενυδρειο μας αλλα γιατι εχουν κανονικο ανοσοποιητικο συστημα που αντεχει σε αντιθεση με το 90% που πουλανε στα πετ και εχουν φαει του κοσμου τα αντιβιοτικα για να εχουν πολυ χαμηλα ποσοστα θνησιμοτητας και με το που μπουν σε ενα ενυδρειο με παθογονους μικροοργανισμους μας αφηνουν χρονους τη ιδια ή επομενη μερα. Επισης τρωνε οτι χωραει το στομα τους απο εντομα ολων των ειδων και οχι μονο κουνουπια απλα τα κουνουπια καθονται στην επιφανεια της λιμνης ενω τα αλλα πρεπει να πνιγουν και να τα παρασυρει το νερο για να ειναι διαθεσιμα για φαγητο.Οποτε κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο τρεφονται με αυτα και τους εχει δωθει το ονομα κουνοποψαρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνεχίζω λέγοντας ότι τα γκάπυς ΔΕΝ είναι ψάρια λίμνης. Και οι κιχλίδες της Μαλάουι μπορούν να ζήσουν σε λίμνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της Μεσογείου, αλλα τον χειμώνα θα πεθάνουν. Αφού το γνωρίζω εκ των προτέρων, γιατί να υποβάλω τα ζωντανά σε τέτοια δοκιμασία? Έχεις και εσύ πει ότι τα κουνουπόψαρα και τα γκάπυς είναι ψάρια επιφανείας. Η επιφάνεια του νερού μιας λίμνης είναι και το δεκτικότερο τμήμα της από τυχόν μόλυνση από ψεκασμούς φυτοφαρμάκων. Δυστυχώς, ο αέρας μπορεί να μεταφέρει τα φάρμακα στο νερό όπως υπάρχει και ενδεχόμενο μολυσμένων (από κοντινούς ψεκασμούς) εντόμων που έχουν πέσει στη λίμνη, κ.λ.π.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οτι εχει να κανει με φαρμακα συμφωνω απολυτως και δεν τιθεται θεμα αν πρεπει να μπουν ψαρια ή οχι. Αν θεωρησουμε οτι δεν υπαρχουν φαρμακα θελω πολυ να μου εξηγησεις αν τα γκαπυ δεν ειναι ψαρια λιμνης τι ειναι? ποταμου? θαλασσης? Μαλλον κατι αλλο θες να πεις και δεν το διατυπωνεις σωστα γιατι αν οντως εννοεις οτι δεν ειναι λιμνης και οτι δεν ειναι αυτη ο βιοτοπος τους τοτε ειμαστε για
![]() Υ.Γ. Ειπα και πριν οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που κανει αλλα και λεει. Οποτε ολοι κρινομαστε απο αυτα
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου τα γκαπι μπορούν να φανέ και μεγαλύτερα έντομα από ότι χωράει το στόμα τους αλλά … τα έντομα θα πρέπει να έχουν πέραση σε στάδιο αποσύνθεσης ώστε να μαλακώσει το “κρέας” αν μπορούμε να το πούμε κρέας.
Να πω ότι έχω ταΐσει στα γκαπι μου πολλών ειδών εντομών και όχι μονό ![]() Όλοι αυτή η διαδικασία ρυπαίνει το νερό. Θα μου πεις αυτό το νερό τόσα θα έχει μέσα αυτό του μάρανε. ![]() Όλα τα ψαριά ζούνε σε λίμνες ποταμιά θάλασσες κτλ. Αλλά όχι σε Eλληνικές λίμνες.Tα είδη που μπορούν να ζήσουν (χειμωνα - καλοκαιρι)στης Eλληνικές λίμνες είναι αλλά.. Φίλε μου εγώ τουλάχιστον δεν είμαι αυτό που αποκαλείς φιλόζωος. Απλά δεν είμαι και δολοφόνος όταν ακούω για φυτοφάρμακα ψεκασμούς κτλ δεν μπορώ να συμφωνήσω σε αυτή την μαζική δολοφονία. Λόγω το ότι μένω σε μια περιοχή που έχει πολλά αρδευτικά κανάλια και ποταμάκια με ψαριά και επειδή ξερώ το τι φάρμακο πέφτει από τους αγρότες δεν πρόκειται να πάρω από εκεί ούτε καν πέτρες για την λίμνη μου. Υπάρχει και κόσμος που τα ψαρεύει πάλι και τα τρώει.!!! ![]() Φιλε μου να κάτσουμε όλοι μαζί να το συζητήσουμε αλλά να δώσουμε και στα ψαριά μια σωστή ζωή. Και όχι να αρρωσταίνουν και ψοφάνε. ![]() Είναι κρίμα και άδικο το να γέννιουνται και να ψοφάνε σε μικρό χρονικό διάστημα λόγω κακών συνθηκών νερού. Το ότι θα επιβιώσουν κάποια ψαρια μπορεί και να γίνει μπορεί και όχι όμως.
|
||||
|
||||
![]()
Το περιοδικο το εκδιδει ο ΠΣΦΕ (Πανελληνιος Συλλογος Φιλων Ενυδρειου)
και οχι το GAB (Greek Aquarists Board) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης θα ήθελα να μου πεις τις λίμνες όπου προέρχονται τα guppies, αφού είσαι τόσο σίγουρος. Μόνο αυτά για την ώρα...και καλό διάβασμα. ![]() Επίσης, το ότι έχουν ρίξει "ξένα" ψάρια σε οποιονδήποτε βιότοπο, δε θα πει ότι βρίσκει οποιονδήποτε ακουαρίστα και σύμφωνο.
|
||||
|
||||
![]()
Η θερμοκρασία στην λίμνη βουλιαγμένης είναι σχεδόν σταθερή τον χειμώνα αρκετά ψηλότερα ακόμα και με 0 βαθμούς
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δυστυχως ο γραπτος λογος δεν βοηθαει καμια φορα οπως τωρα. Τεσπα εγραψα οτι εγραψα αν καποιος θελει περισσοτερες διευκρινησεις ας με ρωτησει με πμ δεν εχω σκοπο να αντιδικησω με καποιον. Ξαναλεω ομως οτι αν πουμε πως δεν υπαρχουν φαρμακα προτιμω να βαλω ενα ψαρι που ζει 1 χρονο παρα καποιο που ζει 40 αλλα μετα απο 4-5 χρονια λογω μιας πιθανης ξηρασιας(που ειναι πολυ πιθανη) να αδειαζει η δεξαμενη για να ποτιστουν τα χωραφια και πεθανουν τα ψαρια.(Προσπαθω τοση ωρα να σας αναδειξω το τροπο λειτουργιας της δεξαμενης απο την πλευρα του αγροτη. Το τελευταιο που θα κοιταξει ειναι τα ψαρια, επισης στην χειροτερη βαζει ψαρια οτι ναναι ασχετα απο τι λεμε εμεις εδω. Οποτε στην περιπτωση που ο φιλος βαλει τελικα αν και εγω θεωρω πως δεν πρεπει ,προτεινω να βαλει καποια ψαρια που ταιριαζουν βαση των "ιδιαιτερων" συνθηκων της δεξαμενης) Ξαναλεω οτι το ιδανικο για εμενα ειναι αυτο αλλιως τα γκαπυ λογω του οτι ειναι πιο δυσκολη η ευρεση του πρωτου. Επισης ανεφερα "εξυπνο" τον φιλο που εριξε τα ψαρια στην βουλιαγμενη αλλα για ακομα μια φορα δεν με πιανεις ή επιτηδες κανεις οτι δεν με καταλαβαινεις. Σαφως ειναι εγκληματικη πραξη αυτο. Σαφως επισης και το περιοδικο το εκδιδει ο ΠΣΦΕ και ζητω συγνωμη που ανεφερα παραπανω το GAB. Τελος ευχαριστω για την συμβουλη για το διαβασμα. Το εκανα το κανω και θα συνεχιζω να το κανω μονο αλλη φορα αν θες να δειξεις οτι ξερεις περισσοτερα καντο πιο ευγενικα δεν χρειαζεται να το "δειχνεις". Οτιδηποτε αντιθετο απο την γνωμη σου δεν ειναι αναγκαστικα λαθος. Αυτα και απο εμενα για την ωρα, μηνα, χρονο. Οτιδηποτε αλλο με πμ
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|