|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
το λαινερ δεν το ειχα ακουσει ποτε..εδω το εμεθα..ελαστικο πλαστικο νομιζω...
Αυτο που εχω εγω το ζητησα για λιμνη και μ εδωσαν αυτο..ναυλον το ειπαν...εχει παχος 0.30 του χιλιοστου... Ενος φιλου που εχει παχος 0.75 του χιλιοστου δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου..αυτο ειναι πολυ ελαστικο και μοιαζει διαφορετικο υλικο... Του φιλου μ η λιμνη ομως εχει 50μ μηκος 25 πλατος και 5 βαθος( θα σας πω απο μεσα στη βδομαδα γι αυτο) και εκανε την εγκατασταση τα πλαστικα κρητης με κοστος 10.000 ευρω.. Ναυλον λοιπον πρεπει να ειναι το δικο μου καθως μοιαζει αρκετα με τα κοινα ναυλον αλλα ειναι πιο παχυ.. Οι τρυπες τωρα εγινα καποιες απο τις πλαινες πετρες που επεσαν μεσα επειδη μαλακωσε το χωμα και εγειραν μεσα...αλλες τρυπες πρεπει να εγιναν απο γλαστρες...επεισης καποιες απο το τεντωμα που τρωει το ναυλον σε καποιες γωνιες απο την πιεση του νερου..και τελος μερικες μικρε ειναι απο γρατζουνιες απο γατες που εκαναν μπανακι ![]() Παντως εδω στην μεσσηνη που ζηταω λαινερ απο αυτος που ασχολουντε με τετοια δεν το ξερουν...μεμβρανες μ ειπαν πως τα λενε..τα ιδια ειναι?
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιστεύω ότι το νάιλον που αγόρασες δεν θα κάνει δουλειά. Το 0,30μμ είναι εξαιρετικά λεπτό για το βάθος του νερού σου, αφού λες κιόλας ότι έχεις επισκέψεις από γάτες και άλλα ζώα.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Επίσης, κάτω από τις πήλινες γλάστρες σου θα ήταν καλύτερα αν έβαζες ένα μικρό κομμάτι φελιζόλ σαν βάση.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Ψάξου με το λαινερ πάντως.
Σήμερα έκανα ερευνά αγοράς στην Θεσσαλονίκη ψάχνοντας για λαινερ. Σε ένα μεγάλο φυτώριο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ κοντά στο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ΚΟΣΜΟΣ βρήκα σε πάχος από 0,5 έως 2,0 cm. Το λαινερ είναι ποιο σκληρό από την ελαστική μεμβράνη που προφανώς έχεις είναι κάτι σαν σαμπρέλα. Καλό ξεμπέρδεμα με το στήσιμο και το ξανά στήσιμο της μικρής λιμνούλας σου Στο φυτώριο μου το είπαν σαν φύλλα pvc έτσι το γνώριζαν αυτοί. ¶λλοι το λένε λινεαρ και πάει λέγοντας Y.Γ. Πανέμορφα ψαράκια μπράβο αρχηγέ .
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
μινι pond συνεχεια.... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 28-08-07 19:39 |
μίνι pond....προβλήματα..... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-08-07 00:15 |
Maldives underwater #1 | afrodite | Παραλία - Beach Bar | 22 | 23-11-06 20:04 |