|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ομολογώ ότι είναι υγειέστατο φυτό.
![]() Γιάννο, όπως σου έχω ξαναπει, πρέπει να τα παραφυτέψεις σε τρυπητές γλάστρες που έιναι ειδικές για την περίπτωση της λίμνης. Η διαφορά που θα δεις στην ποιότητα του νερού θα είναι τεράστια, γιατί ειδικά τα φυτά που αναπτύσσουν πλούσιο ρίζωμα, είναι αυτά που απορροφούν τα νιτρικά και τα φωσφορικά άλατα και στην περίπτωση σου, όλες τις ουσίες που διοχαιτεύτηκαν στο νερό της λίμνης σου αυτές τις μέρες, από το χώμα που έχεις προσθέσει καινούρια φυτά.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Με το χώμα που θα φεύγει από τις γλάστρες τη γίνετε δεν ξέρω. Ίδη έχω μεγάλο πρόβλημα με αυτό και οι γλάστρες μου δεν είναι τρύπιες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα πλεονεκτήματα μακροπρόθεσμα μιας τέτοιας κίνησης είναι πολλά και πολύπλευρα.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω πάθει πλάκα, τόσο με τη λίμνη του Γιάννου, όσο και με άλλες που είδα σε άλλα τόπικ. Δεδομένου ότι χώρος υπάρχει μπόλικος στο σπίτι μου (ζω στη Περιστερώνα Λευκωσίας), ίσως επιχειρήσω και εγώ κάτι εν καιρό!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και πάλη έχω πρόβλημα. Ίσως μες τις πέτρες να εμποδίσω τα ψάρια να ανακατεύουν τις γλάστρες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ακριβώς! Βότσαλα της θάλασσας όμως, μην τραυματίσουμε και τα ψάρια κιόλας.
|
|||
|
|||
![]()
Το φυτόThalia dealbata
είναι έτοιμο να ανθήσει. Θα σας κρατάω ενήμερους για την εξέλιξη του. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Σήμερα έβαλα και άλλα φυτά στην λίμνη. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ζαλιομαι ντο νεφταειο ο ανθρωπος
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. – Κλιμακίου Κύπρου Ανατολικής Μεσογείου. | pani | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 3 | 04-09-06 12:20 |
Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε | george | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 34 | 31-05-06 08:37 |