|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Κρίσε σχετικά με την απορία σου.. όλα τα αέρια όταν συμπιέζονται αεροποιούνται. Εμείς για το ενυδρείο θέλουμε το CO2 σε αέρια μορφή, επειδή όμως αν το αποθηκεύαμε στην αέρια μορφή θα ήταν λίγη η ποσότητα, το συμπιέζουμε , το υγροποιούμε και το πέρνουμε σε αέρια μορφή ουσιαστικά ελατώνοντας την πίεση. Εκτός αυτού οι μπουκάλες για τα ενυδρεία δεν έχουν σιφώνι, έναντι των πυροσβεστήρων που έχουν σιφώνι και πέρνουν το CO2 από τον πάτο της μπουκάλας και το βγάζουν σε μορφή χιονός. Επίσης όταν γομώνεις μια μπουκάλα CO2 μετράς το βάρος που πέρνει και όχι την πίεση.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδιαφερον! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κατι αλλο που σκευτομαι αν παω πχ στο waterin και τους παω αυτη την μπουκαλα http://i289.photobucket.com/albums/l...h/P4230337.jpg
αυτη συνδεεται με ενα δυαχητηρα μιλουσα με ενα φιλο και μου ειχε γραψει πως αν βαλω μεσα ψαρακια καλο ειναι να βαλω και ενα PHcontroller πειτε μου επιδει ειμαι ολιγον τι αμπαλος τι αλλα παρελκομενα να ζητησω? ωστε να σταματα η μπουκαλα ''αυτοματα''? ..αυτο το ρωτω γιατι οταν κανω τεστ CO2 με τα υγρα τεστακια μου βγαζει ανεπαρκης ..δεν εχω απαιτιτικα φυτα μοναχα ανουμπιες αλλα θελω να δω πως δουλευει αυτο το συτηματακι ..επισης ποσο περιπου θα κοστισει? στην χαλκιδα δυστιχως οταν τους εξηγω τι θελω με κοιτουν ...δεν μπορουν να καταλαβουν τι τους λεω! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελεις να δεις απλα πως δουλευουν δεν θα στο συνιστούσα εκτος και αν δεν υπαρχει καθολου οικονομικο θεμα που και παλι δεν θα στο συνιστουσα γιατι εχεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλεον CO2 (οχι οτι θα τους κανει κακο αλλα υπερβολη) =P Λοιπον, ζητας μπουκαλα, μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη, καποιο συστημα διαχυσης. αα και μην ξεχασεις να εχεις πανω σου 300-400 euro =ρ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με συμφαιρει να το παρω ολο το συστημα ετοιμο πχ απο το internet? εχω αυτα εδω τα φυτακια 1)ξυλο με ανουμπια barteri 2)ξυλο με afzeli 3)2 ανουμπια nana πανω σε πετρες 4)Hygrophylia polysperma sunset 5) Eleocharris pavula σκευτομαι μολις γυρισω να παρω ενα 600 lt αν το κανω φυτεμενο δεν τρεχει τιποτα ..ο εξοπλισμος θα μου μινει αν ομως το κανω malaui? ![]() βαισκα τωρα που ξανα διαβαζω προσεκτικα τι μου γραφεις αυτ εδω τα τρια θελω μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη,
|
||||
|
||||
![]()
Κατσε εσυ τωρα εχεις μονο μπουκαλα χωρις μανομετρα τπτ? Γενικα απο προσωπική εμπειρια για συστηματα co2 μην ψαχνεις σε καταστηματα ενυδρειων ειναι παααρα πολυ πιο ακριβα. Αν ψαξεις λιγο εδωμεσα θα βρεις μαγαζια να παρεις αυτα που σου ειπα εκτος απο την διαχυση και τον controller. Controller ομως μπορεις να βρεις ebay σαν τον δικο μου
με πολυ λιγοτερα χρηματα. Σου ξαναλεω ομως οτι δνε ειναι αναγκαιο για το ενυδρειο σου τωρα. Αν θες να προχωρισεις σε αλλο setup με διαφορετικα φυτα ή παρεις το 600 και το φυτεψεις που λες θα το χρειαστεις, αν κανεις malawi ομως θα σου μείνει στο ραφι γιατι το malawi δεν εχει πρωτον απαιτητικά φυτα και δευτερον θελει υψηλο σχετικα ph οποτε δεν κανει να εχεις co2 γιατι το co2 ριχνει το ph. |
|
||||
|
||||
![]()
εχω μια σκετη μπουκαλα με ενα σωληνακι και ενα γυαλινο δυαχητηρα ..αυτο η μπουκαλα μου ειναι 0,75 KG ...δεν εχω ψαρια γιατι σε λιγο φευγω για φαντρος απλα αναρωτιεμαι πως μπορω να αυτοματοποιησω λιγο το συστημα του CO2
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπουκαλα co2 | GP250381 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 19-11-06 13:19 |
Μπουκαλα Co2 | radis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 04-06-06 10:23 |
Co2 Μπουκαλα Που? | Stilatos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 14-04-06 23:39 |
Μπουκαλα Co2 | kazanasb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 16-12-05 22:04 |
Μπουκαλα co2 | griffin_23 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-07-04 16:18 |