Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-05-09, 20:32
Controller^ Ο χρήστης Controller^ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Krisos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχην αυτο το αρθρακι(με το ποσο βαλβερο ειναι το CO2) το εξαντλησα μπορω σας πω ..Raven FILE MOY το βρηκα πολυ ενδιαφερον! ) ...δεν καταλαβα ομως γιατι εναν μερος του CO2 παραμενει αεριο μεσα την μπουκαλα και γιατι εναν αλλο μερος ειναι σε υγρη μορφη
Φίλε Κρίσε σχετικά με την απορία σου.. όλα τα αέρια όταν συμπιέζονται αεροποιούνται. Εμείς για το ενυδρείο θέλουμε το CO2 σε αέρια μορφή, επειδή όμως αν το αποθηκεύαμε στην αέρια μορφή θα ήταν λίγη η ποσότητα, το συμπιέζουμε , το υγροποιούμε και το πέρνουμε σε αέρια μορφή ουσιαστικά ελατώνοντας την πίεση. Εκτός αυτού οι μπουκάλες για τα ενυδρεία δεν έχουν σιφώνι, έναντι των πυροσβεστήρων που έχουν σιφώνι και πέρνουν το CO2 από τον πάτο της μπουκάλας και το βγάζουν σε μορφή χιονός. Επίσης όταν γομώνεις μια μπουκάλα CO2 μετράς το βάρος που πέρνει και όχι την πίεση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-05-09, 22:55
Το avatar του χρήστη Krisos
Krisos Ο χρήστης Krisos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλκίδα(Εύβοιας)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Krisos
Thumbs up

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Controller^ Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε Κρίσε σχετικά με την απορία σου.. όλα τα αέρια όταν συμπιέζονται αεροποιούνται. Εμείς για το ενυδρείο θέλουμε το CO2 σε αέρια μορφή, επειδή όμως αν το αποθηκεύαμε στην αέρια μορφή θα ήταν λίγη η ποσότητα, το συμπιέζουμε , το υγροποιούμε και το πέρνουμε σε αέρια μορφή ουσιαστικά ελατώνοντας την πίεση. Εκτός αυτού οι μπουκάλες για τα ενυδρεία δεν έχουν σιφώνι, έναντι των πυροσβεστήρων που έχουν σιφώνι και πέρνουν το CO2 από τον πάτο της μπουκάλας και το βγάζουν σε μορφή χιονός. Επίσης όταν γομώνεις μια μπουκάλα CO2 μετράς το βάρος που πέρνει και όχι την πίεση.

Ενδιαφερον! ...δεν ειχα ιδεα τωρα καπως το ξεκαθαρισα! ..ευχαριστω!
Παλιά 13-05-09, 20:37
Senior Member

Προεπιλογή

Κατι αλλο που σκευτομαι αν παω πχ στο waterin και τους παω αυτη την μπουκαλα http://i289.photobucket.com/albums/l...h/P4230337.jpg

αυτη συνδεεται με ενα δυαχητηρα μιλουσα με ενα φιλο και μου ειχε γραψει πως αν βαλω μεσα ψαρακια καλο ειναι να βαλω και ενα PHcontroller πειτε μου επιδει ειμαι ολιγον τι αμπαλος τι αλλα παρελκομενα να ζητησω? ωστε να σταματα η μπουκαλα ''αυτοματα''? ..αυτο το ρωτω γιατι οταν κανω τεστ CO2 με τα υγρα τεστακια μου βγαζει ανεπαρκης ..δεν εχω απαιτιτικα φυτα μοναχα ανουμπιες αλλα θελω να δω πως δουλευει αυτο το συτηματακι ..επισης ποσο περιπου θα κοστισει? στην χαλκιδα δυστιχως οταν τους εξηγω τι θελω με κοιτουν ...δεν μπορουν να καταλαβουν τι τους λεω! και ψαχνω ενα πετσοπ μεγαλο κοντα μου γι 'αυτο ανφερω και το συγκεκριμενο
Παλιά 13-05-09, 21:15
Το avatar του χρήστη lucky13
lucky13 Ο χρήστης lucky13 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Αμπελοκηποι
Προεπιλογή

Αν θελεις να δεις απλα πως δουλευουν δεν θα στο συνιστούσα εκτος και αν δεν υπαρχει καθολου οικονομικο θεμα που και παλι δεν θα στο συνιστουσα γιατι εχεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλεον CO2 (οχι οτι θα τους κανει κακο αλλα υπερβολη) =P Λοιπον, ζητας μπουκαλα, μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη, καποιο συστημα διαχυσης. αα και μην ξεχασεις να εχεις πανω σου 300-400 euro =ρ
Παλιά 13-05-09, 21:26
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lucky13 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν θελεις να δεις απλα πως δουλευουν δεν θα στο συνιστούσα εκτος και αν δεν υπαρχει καθολου οικονομικο θεμα που και παλι δεν θα στο συνιστουσα γιατι εχεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλεον CO2 (οχι οτι θα τους κανει κακο αλλα υπερβολη) =P Λοιπον, ζητας μπουκαλα, μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη, καποιο συστημα διαχυσης. αα και μην ξεχασεις να εχεις πανω σου 300-400 euro =ρ

με συμφαιρει να το παρω ολο το συστημα ετοιμο πχ απο το internet? εχω αυτα εδω τα φυτακια

1)ξυλο με ανουμπια barteri
2)ξυλο με afzeli
3)2 ανουμπια nana πανω σε πετρες
4)Hygrophylia polysperma sunset
5) Eleocharris pavula

σκευτομαι μολις γυρισω να παρω ενα 600 lt αν το κανω φυτεμενο δεν τρεχει τιποτα ..ο εξοπλισμος θα μου μινει αν ομως το κανω malaui? ..ουσιστικα τα ''πεταω'' μαλλον θα με δεσμευσει το 300ευρω και δεν το πολυ θελω ..απντς τελευταια εχω φτιαχτει πολυ με μικρα ψαρακια και φυτεμενα ενυδρεια σε παρουσιασεις μεσα στο φορουμ πολλα παιδια εχουν πολυ καλα ενυδρεια ....εσυ εχεις δει φιλος πουθενα σε καποια σελιδα καμια προσφορα?

βαισκα τωρα που ξανα διαβαζω προσεκτικα τι μου γραφεις αυτ εδω τα τρια θελω μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη,
Παλιά 13-05-09, 21:39
Το avatar του χρήστη lucky13
lucky13 Ο χρήστης lucky13 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Αμπελοκηποι
Προεπιλογή

Κατσε εσυ τωρα εχεις μονο μπουκαλα χωρις μανομετρα τπτ? Γενικα απο προσωπική εμπειρια για συστηματα co2 μην ψαχνεις σε καταστηματα ενυδρειων ειναι παααρα πολυ πιο ακριβα. Αν ψαξεις λιγο εδωμεσα θα βρεις μαγαζια να παρεις αυτα που σου ειπα εκτος απο την διαχυση και τον controller. Controller ομως μπορεις να βρεις ebay σαν τον δικο μου
με πολυ λιγοτερα χρηματα. Σου ξαναλεω ομως οτι δνε ειναι αναγκαιο για το ενυδρειο σου τωρα. Αν θες να προχωρισεις σε αλλο setup με διαφορετικα φυτα ή παρεις το 600 και το φυτεψεις που λες θα το χρειαστεις, αν κανεις malawi ομως θα σου μείνει στο ραφι γιατι το malawi δεν εχει πρωτον απαιτητικά φυτα και δευτερον θελει υψηλο σχετικα ph οποτε δεν κανει να εχεις co2 γιατι το co2 ριχνει το ph.
Παλιά 13-05-09, 21:46
Senior Member

Προεπιλογή

εχω μια σκετη μπουκαλα με ενα σωληνακι και ενα γυαλινο δυαχητηρα ..αυτο η μπουκαλα μου ειναι 0,75 KG ...δεν εχω ψαρια γιατι σε λιγο φευγω για φαντρος απλα αναρωτιεμαι πως μπορω να αυτοματοποιησω λιγο το συστημα του CO2 ..ειναι δυσκολο να παραγκελω απο το internet?? εχω μια χρεωστικη καρτα το θεμα ειναι ποιος θα μουα τα συνδεσει ολα αυτα ειμαι εντελως ασχετος ...ισσως τελικα οταν παρω νεο ενυδρειο να βαλω αγγελοψαρα που ειναι και κυχλιδες με ψινουν πολυ γιατι μοιαζουν με δισκους και να το κανω φυτεμενο

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές