|
|
|||
|
|||
![]()
πολλοί χρήσιμα όσα μου είπες.άρχισα ήδη να κοιτάω την ιστοσελίδα με τα φυτά.κάτι άλλο για τα φίλτρα.έχω ένα εσωτερικό φίλτρο.να το αλλάζω κάθε μήνα ή τώρα που δεν έχω κάνει στρώσιμο να το αλλάζω ποιο συχνα;από το μαγαζί μου δώσανε ένα κουτί με activated carbon.διάβασα διάφορα για αυτό σε κάποιο site.τελικά να το αλλάζω το φίλτρο αδειάζωντας το παλιό και βάζωντας απο αυτό;επίσης έχει και ένα μπλέ σφουγγαράκι μέσα που μου πρότειναν από το μαγαζί να το αλλάζω κάθε τρείς μήνες.με αυτό τι να κάνω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο σου και τα σφουγγαρια που εχουν μεσα δεν θα τα πειραξεις καθόλου. Ούτε χρειάζεται να τα αλλάζεις καθε τρεις μηνες. Το πότε θα χρειαστει αλλαγη κάτι από το φίλτρο θα σου το δειξει από μόνο του. Αυτο που μπορείς να καθαρίζεις είναι ο υαλοβάμβακας που έχει (το άσπρο δηλαδή) ωστε να απομακρύνεις τις χοντρες βρωμιές. Κι αυτο να το κάνεις μόνο οταν βλέπεις οτι η ροή του φίλτρου έχει πέσει αισθητα.
Βασικά τα σφουγγαρια μας τα ξεπλένουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σφουγγαρια του φίλτρου τα ξεπλένουμε ελαφρα ΜΟΝΟ με νερό που έχουμε πάρει από το ενυδρείο και ΟΧΙ με νερο βρύσης. Αλλιώς θα καταστραφούν οι οφέλιμες αποκιες βακτηρίων, με αποτελεσμα να ξαναεχουμε ένα άστρωτο φίλτρο. Οταν αργοτερα ερθει η στιγμή να άλλαξεις κάποιο απο τα σφουγγαρια, αλλάζουμε πάντα ενα κομμάτι από τα σφουγγαρια και όχι όλα μαζι. Δηλαδή τμηματικά. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε αποσχολέι από τωρα. Είναι πολύ νωρίς. Επίσης ενεργο ανθρακα δεν είναι απαραιτητο να χρησιμοποιήσεις. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το καινούργιο μου ενυδρείο DYI. | dfoust | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 22 | 05-02-14 02:06 |
καινούργιο ενυδρείο | παπαε | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 24-01-08 16:23 |
Καινούργιο ενυδρείο | ψαρια και ψαρια | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 08-09-07 00:01 |
Καινούργιο ενυδρείο | thediscusman | Δίσκοι | 31 | 16-08-04 11:48 |