|
|
|||
|
|||
![]()
Τα υλικα του φιλτρου δεν χρειαζεται να τα πλενεις τοσο συχνα ή τουλαχιστον μην τα πλενεις σχολαστικα και εννοειται παντα με νερο ενυδρειου και οχι κατω απο την βρυση. Το φιλτρο πλατης που εχουν τα Hailea εχει πολυ καλη βιολογικη ικανοτητα για το μεγεθος του ενυδρειου.
Το συγκεκριμενο ειδος Gurami που εχεις γινεται αρκετα μεγαλο και θελει ενυδρειο γυρω στα 200 λιτρα πυκνοφυτεμενο με σκοτεινα σημεια για να κρυβονται , ετσι ωστε να αισθανονται ανετα. Θεωρουνται και ψαρια ιδιαιτερα επιθετικα μερικες φορες εναντιον του ειδους τους αλλα και αλλων συγκατοικων. Θα ηταν καλυτερα να ειχες διαλεξει τα Dwarf Gurami για αυτο το ενυδρειακι. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα φίλτρα τα πλένω στη βρύση με χλιαρό νερό, όχι σχολαστικά (μια στα γρήγορα...). Την επόμενη φορά θα τα πλύνω με νερό από το ενυδρείο. Για την ώρα είναι μικρά τα Gourami και πιστεύω ότι τους φτάνει μια χαρά το συγκεκριμένο ενυδρείο και έχει περισσότερες κρυψώνες από το σύνολο των ψαριών που υπάρχουν μέσα. Αν χρειαστεί αργότερα φυσικά θα το αλλάξω. Βασικά πήρα Gourami στην αρχή επιδή είναι σκληρά ψάρια για το στρώσιμο και στο μαγαζί που πήγα δεν μου είπαν τίποτα ότι τα Gold μεγαλώνουν πολύ και να μην τα πάρω. Οπότε νέοπας κι εγω τα πήρα και έφυγα. Ευχαριστώ για την βοήθειά σου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λοιπον...πλενοντας τα φιλτρα με νερο βρυσης, το χλωριο που αυτο περιεχει καταστρεφει ακαριαια οση βιολογια εχει προλαβει να αναπτυχθει. Η βρωμια και η καφετιλα που βγαινει απο τα υλικα ειναι τα ωφελιμα βακτηρια. Μην το ξανακανεις αυτο, ασε το φιλτρο σου ησυχο για τουλαχιστον 1 μηνα και καθαρισε τα σφουγγαρια μονο αν πεσει η ροη του νερου και παλι πολυ ελεφρα ωστε να μενει μουργα πανω τους, και παντα σε νερο ενυδρειου. Στην ουσια εχεις ενα ενυδρειο με μεγαλα ψαρια και αστρωτο φιλτρο ή τουλαχιστον με ανεπαρκη βιολογικη δυναμη. Γι αυτο ειναι καλο να κανουμε συχνα τεστ ΝΗ3/4 ΝΟ2 και ΝΟ3 ωστε να ξερουμε που βρισκομαστε. Η αμμωνια ειναι πολυ τοξικη και ενοχλει και στρεσσαρει πολυ τα ψαρια -αν δεν τα σκοτωσει. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως όταν λέω φίλτρα, εννοώ τα σφουγκάρια. Το άλλο που είναι άσπρο, δεν το πειράζω καθόλου. Πριν μια εβδομάδα το έπλυνα κάτω από την βρύση και αφού ήταν φοβησμένα τα ψάρια. Και τα σφουγκάρια όμως κάτω από την βρύση τα πλένω. Το ένα από τα τρία το πλαίνω κάθε 1-2 εβδομάδες, το δεύτερο μια το μήνα και το τρίτο σπανιότατα. ¶ντε να το έχω πλύνει 2-3 φορές μέσα σε 14 μήνες. Θα επανέλθω με νεότερα το απόγευμα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε κάνε όπως σου είπε ο Raven, ΠΟΤΕ μην πλένεις τα σφουγγάρια του φίλτρου σου κάτω από την βρύση. Κάθε φορά που το κάνεις καταστρέφεις ότι οφέλειμο έχει το σφουγγάρι και θέλει αρκετό χρόνο για να ξαναστρώσει...
Αν κάποια στιγμή παρατηρήσεις μειωμένη ροή στο φιλτρο σου τότε μπορείς απλά να το ξεπλείνεις με νεράκι από το ενυδρείο σου... Αυτό που λες άσπρο μπορείς να το πλένεις κάτω από την βρύση ή και να το αλλάζεις, καθώς δεν κρατά μεγάλη ποσότητα βακτηριδίων-βιολογίας. Καλή συνέχεια !
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
Και εχε υποψιν οτι τα στικς δεν ειναι αξιοπιστα και νομιζω οτι δεν εχουν και μετρηση για την αμμωνια. Καλυτερα να επενδυσεις σε υγρα τεστ. Τα πιο αξιοπιστα λεγεται οτι ειναι τα ΑΡΙ και τα Τetra.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα κι όλας κάτι στικάκια και ένα τεστ χρωματικό για την αμμωνία που μπαίνει μέσα στο ενυδρείο με βεντούζα και διαρκεί 6 μήνες. Καλά είναι, με αυτά ξεκίνησα το ενυδρείο.
Σίγουρα δεν έχουν την ακρίβεια που έχουν τα υγρά, αλλά μπορεί να πάρει κάποιος μια καλή ιδέα και ανάλογα να κινηθεί. Θα ακολουθήσω και αυτά που μου είπατε για τον καθαρισμό των φίλτρων με το νερό του ενυδρείου και να δούμε τι θα γίνει. Θα επανέλθω με νεότερα... ------------------------- ------------------------- Είχατε δίκιο. Αμωνία δεν έχω, αλλά τα νιτρικά (ΝΟ3) ήταν στο κόκκινο. ¶λλαξα το μισό νερό και τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα, αλλά όχι όπως πρέπει να είναι μετά από αλλαγή νερού. ¶λλαξα το μισό νερό και θα ξανακάνω αλλαγή αύριο-μεθαύριο μάλον. Είχα πολύ καιρό να κάνω αλλαγή και έκανα πριν μία εβδομάδα, αλλά δεν ήταν αρκετό φαίνεται... Σαν να είναι και ποιό ζωντανά τώρα, λίγο ποιό κινητικά, εκτός αν είναι η ιδέα μου... Τι κάνουμε τώρα? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ge0rge : 21-04-09 στις 17:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
gourami | g-pavl | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 18-11-08 17:58 |
Gourami, πρόβλημα??? | poliko_selas | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 27-06-08 11:07 |
Dwarf Gourami II | lion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-05-08 12:02 |
gourami | jimfytakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 09-04-07 21:47 |
φοβισμένα gourami | drakoulis | Γλυκό νερό - Γενικά | 30 | 02-04-06 19:20 |