|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχας διαφωνω καθετα στο να μπει η αντλια στο βαθυτερο σημειο της λιμνης οπου και αν ειναι αυτο.
Η αντλια μπαινει στην ακριβως αντιθετη μερια απο την εισοδο του νερου στη λιμνη (ειτε αυτο ειναι με ρυακι, ειτε καταρρακτη κ.λ.π) Με το τροπο αυτο ολο το νερο της λιμνης αντλειται ομοιομορφα. Ο λογος της διαφωνιας μου στο να μπει η αντλια στο βαθυτερο σημειο ειναι απλος. Η αντλια θα καταπονειται απο την αντληση των οποιονδηποτε σωματιδιων με αποτελεσμα την καταστροφη της μοναδας λειτουργιας. Και φυσικα Θαναση η καθε λιμνη εχει την δικη της ιδιαιτεροτητα. Υπαρχουν ομως ορισμενοι κανονες (γενικα μιλω) που δεν μπορουν να αλλαξουν σε καμια λιμνη ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σχετικά με αυτό που λές με βολεύει αφάνταστα η εκδοχή σου για την τοποθέτηση της αντλίας πιο επιφανειακα και όχι στον πυθμένα.Επίσης αφού έχεις λίμνη και το προτείνεις σημαίνει ότι δεν αντιμετώπισες καποια ιδιαίτερη συσωρευση μπίχλας.....Απλά θέλω να το ξεκαθαρίσω για να προχωρήσω |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν ομως εβαζα την αντλια στο βαθυτερο σημειο τι θα γινοταν??? Ακομα κατι που πρεπει να ληφθη υποψην σχετικα με το βαθος ειναι οτι τις κρυες μερες και νυκτες του χειμωνα τα ψαρια καθονται στο πιο βαθυ σημειο της λιμνης αφου ειναι και το πιο ζεστο σημειο κατι σαν χειμερεια ναρκη για να περασουν το χειμωνα. Εαν εμπαινε η αντλια σε εκεινο το σημειο τα ψαρια δεν θα μπορουσαν να ησυχασουν και αν μπορουσαν να μιλησουν θα μας υβριζαν ![]() Οσο για την κλεψια μην στεναχωριεσαι.....ολοι εδω μεσα λιγο πολυ κατι κλεψαμε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Εκτός της αναγκαστικής κυκλοφορίας για οξυγόνωση όλα τα αλλά παίζονται. Γιατί να μη το συζητήσουμε? Αν δε βαριεστε ![]() μη βαρατε απλα ενισταμαι κυριε προεδρε exetlaios δε λες κανενα admin να σου αλαξει το nickname σε κατι ποιο ομορφο οπως thief ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα το πιστέψεις φίλε αλλά το σκεφτόμουν να το αλλάξω..
Ισως το κάνω "copy paste".Πάντως είναι ένα τρομερά σημαντικό θέμα και θα επρεπε να το λύσουμε μια και καλή με την βοήθεια των παλαιότερων κατόχων λίμνης και μη.Αντε πάμε λίγο δυνατά..... ![]() ------------------------- Ανδρος εύστοχη η παρατήρηση σου ως προς την ενόχληση των ψαριών στο πιο ζεστό καταφύγιο τους ασε που θα μείωνε και τις διαστάσεις του αλλά είναι αρκετό αυτό για να αφήσουμε τον πυθμένα ουσιαστικά χωρίς κάποιον μηχανισμο απομάκρυνσης βαρύτερων σωματιδίων τα οποια δεν πρόκειται να σηκωθούν απο μόνα τους απο εκεί.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exetlaios : 14-04-09 στις 20:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1. Λιμνη χωρις μια δυνατη αντλια 2. Λιμνη χωρις ενα καλο φιλτρο για μηχανικο καθαρισμο κυριως 3. Λιμνη χωρις φυτα για βιολογικο καθαρισμο, οξυγονωση κ.λ.π στις σωστες αναλογιες. 4. Λιμνη χωρις περιποιηση ![]() Τοτε αγαπητε....δεν λογιεται λιμνη ![]() Τωρα εξαρταται απο το τι λιμνη θες. Με τα πιο πανω θα εχεις μια υγιες λιμνη και τα ψαρια θα σε ευγνομωνουν. Τωρα με 2 παπυρους, ενα κυκλοφορητη και με ενα D.I.Y φιλτρο το οποιο δεν ξερεις αν θα κανει δουλεια και με τα koi που θα βαλεις μεσα τα οποια τρωνε και χεζουν ολη μερα και με το αγαπημενο τους χομπυ να ανακατωνουν το βυθο, τις γλαστρες και οτι φανταστεις ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Και οταν λεω φυτα...ενα μικρο δειγμα....
![]()
|
|||
|
|||
![]()
.....
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Πιστεύω οτι με μια σωστή μελέτη ενα diy φίλτρο μπορεί να είναι ξισου αποδοτικό.Εδω ρε παιδια κρατάμε reef του οποίου οι απαιτήσεις είναι τρομερές με sump το οποίο είναι ουσιαστικά ιδιοκατασκευή και μάλιστα με τέλεια αποτελέσματα. Για τα φυτά συμφωνώ ότι δεν θέλει τσιγγουνιές.Μόνο καλό κάνουν. Για τα Κοι πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα εξετάσουμε σε συνάρτηση με τον αριθμό τους , τον όγκο της λίμνης ,το συστημα φιλτρανσης ,και όλες τις άλλες παραμέτρους.Δεν νομίζω ότι θα δημιουργήσουν απαραίτητα πρόβλημα στο οικοσύστημα μας.Αλλά εμένα το ζόρι μου είναι το υψομετρικό σημείο απο όπου θα εισρέει το νερό προς την φίλτρανση.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Πίστεψε με Andro έχουν προβλευτει αν όχι τα πάντα σχεδόν τα πάντα είναι πολλά ακόμα που θα γίνουν η γίνονται στη λίμνη που άμα κάτσω να τα αναλύσω η δείξω θα αναγκαστώ να παρουσιάσω την λίμνη μου κάτι που δεν είναι η ώρα γιατί δεν είναι έτοιμη. Μην το λές.....Εγώ πιστεύω ότι είναι κατάλληλη ώρα να πείς όλες τις λεπτομέρειες..
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αντε ωραία.Προχωράμε και ο Θεός βοηθός.Πάντως πέρα απο την πλάκα απο ότι κατάλαβα έχεις προχωρήσει. Μια μεχρι τώρα παρουσίαση δεν θα έβλαπτε.Απο Δευτέρα ξεκινάνε τα τσιμέντα σε μένα θα ανεβάζω φωτο συνέχεια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Ο βυθός είναι ο χώρος όπου τα πάντα ξεκινάνε την αποσύνθεση τους, άρα μετά από αυτό, υπάρχουν κάποια παράγωγα, όπως νιτρικά και φωσφορικά άλατα. Στον βυθό πέφτουν και τα απομινάρια τροφής, τα περιττώματα των ψαριών, άρα εστίες νιτρωδών και αμμωνίας. Εκτός αυτόν, λόγω της βαρύτητας, όλες οι ακαθαρσίες παίρνουν την φόρα για το βαθύτερο σημείο. Όπως είπα, το βαρύτερο νερό πηγαίνει πάντα προς τα κάτω. Αν η αντλία δεν βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, τότε ουδέποτε θα πραγματοποιείται πραγματική και σωστή ανακύκλωση του νερού, αφίνοντας παράλληλα όλα αυτά που έχω αναφέρει πιο πάνω μέσα στη λίμνη. Αυτή η κατάσταση έχει ως εξής: 1. Μη σωστή οξυγώνωση του νερού στα βαθύτερα σημεία της λίμνης (πράγμα που ειδικότερα τον χειμώνα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα ψάρια). 2. Αφού τα νιτρικά και φωσφορικά άλατα θα παραμένουν στο νερό θα συναντούμε τακτικότατα έξαρση αιωρούμενης άλγης. 3. Ουδέποτε δεν θα απαλλακτούμε από την σκόνη και τα κατάλοιπα των ζημώσεων που θα πραγματοποιούνται στον πυθμένα. Εδώ θέλω να πω ότι όντως συμφωνώ με την διαπίστωση του φίλου ότι κάθε λίμνη έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, αλλά παράλληλα έχει και τα σοβαρά της σημεία όπου απλά ακολουθούμε σωστά. Παραθέτω ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο... ------------------------- Παράθεση:
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 15-04-09 στις 09:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους ήρθε...χιχιχι
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε in the pond Βασίλη να πω ότι το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικό ως προς σε κάποια πράγματα σκεπτικό , κάτι που δεν πάει να πει ότι είναι και λάθος . Να κάνω ένα παραλληλισμό κάποιων πραγμάτων και νομίζω ότι θα δικαιώσει όλους μας .
Τα παραδείγματα έχουν αν κάνουν με την φιλτρανση των ενυδρείων Περνώ την περίπτωση την δική σου της αντλίας κάτω σχεδόν στο βυθό. Βασίζετε στην λογική που είχαν τα παλιά ενυδρεία με το φίλτρο βυθού οπού μάζευε όλοι την βρωμιά στο πατώ( κάποιοι έκαναν και διπλό πάτο σαν τα φρεάτια που μαζεύουν τα λύματα στους δρόμους ). Ήταν ένας τρόπος αποτελεσματικός αλλά κάποιος δεν τους κάλυπτε και μετά δημιουργήθηκαν τα φίλτρα εσωτερικού τύπου Ο Άνδρος πιστεύει ότι ένα φίλτρο πρέπει να είναι περίπου στη μέση . οπότε στηρίζετε στη λογική του εσωτερικού φίλτρου(ενυδρείου ) . κάτι που το έχουν πολλοί στα ενυδρεία τους . Ήταν ένας τρόπος αποτελεσματικός αλλά κάποιος δεν τους κάλυπτε και μετά δημιουργήθηκαν τα φίλτρα εξωτερικού τύπου Η λογική του φίλτρου που θέλω να κάνω Εγώ να μπει λίγο ποιο πάνω από την μέση η είσοδος του νερού προς το εξωτερικό χώρο του φίλτρου . Βασίζετε στη λογική του sub κάτι που αν επιτρέπει ο χώρος και η γνώση στους χομπιστες θα το έκαναν οι περισσότεροι μια και προσφέρει πολύ χώρο για βιολογία.. Αν δούμε ενυδρεία με sub θα δεις ότι είναι καθαρό το νερό. Το τι φίλτρο θα βάλει κάποιος έχει να κάνει με το αν των καλύπτει και το τι μπορεί. Δε νομίζω κάνενας τρόπος η λογική ότι είναι λάθος, απλά είναι διαφορετικό στήσιμο. Η ουσία είναι ότι όλα έχουν κυκλοφορία , χωρίς αυτήν βαλτός Ένας λόγος που δεν μπορούμε να κάνουμε 100% υπομνήματα στις λίμνες είναι ότι 1000 παράγοντες καθορίζουν το τι πρέπει να γίνουν σε κάποια συγκεκριμένη λίμνη κάτι που στα ενυδρεία ο κυριος εξωτερικός παράγοντας που επηρεάζει είναι η θερμοκρασία δωματίου.
|
||||
|
||||
![]()
Συγχύσετε εντελώς τα πράγματα σε βαθμό μάλιστα που μπορεί να συγχύσετε και όσους άλλους φίλους θέλουν να κάνουν λίμνη.
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως τα αναφέρεις σχετικά με τα ενυδρεία και τα φίλτρα τους. 1. Μπορεί μεν ένα φίλτρο σε ένα ενυδρείο να είναι εξωτερικό, αλλά η αναρρόφηση του κανονικά πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πυθμένα του ενυδρείου στη μια πλευρά και η είσοδος του νερού στην άλλη κοντά στην επιφάνεια. 2. Ένα ενυδρείο έχει ελάχιστους ρύπους σε σχέση με μια λίμνη και το βάθος του είναι ελάχιστο. Μην συγκρίνετε τα δύο. 3. Τώρα όσο για το sump δεν γνωρίζω 100% το στοιχείο, αλλά φαντάζομαι ότι πρέπει να ισχύουν και σε αυτό το θέμα κάποιοι κανόνες ώστε να έχει εποικοδομητικό αποτέλεσμα. Ίσως κάποιοι φίλοι που γνωρίζουν με σιγουριά μας ανοίξουν τα μάτια. ![]() ![]() ![]() "Το τι φίλτρο θα βάλει κάποιος έχει να κάνει με το αν των καλύπτει και το τι μπορεί". Αυτό έχεις καταλάβει στην τόση μας επικοινωνία αγαπητε? "Ένας λόγος που δεν μπορούμε να κάνουμε 100% υπομνήματα στις λίμνες είναι ότι 1000 παράγοντες καθορίζουν..." Υπάρχουν οι χρυσοί κανόνες ακόμα και στη λίμνη. Για σωστή διατήρηση ζώων μιλάμε και όχι μόνο για την καλαισθησία. Εξάλλου σε ενυδρειακό φόρουμ είμαστε. Επίσης δεν μπορώ να ξαναγράφω όσα είπα δεκάδες φορές.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Δύο μόνο λόγια και τελειώνω εγώ με το θέμα αυτό:
"Δεν εισαι εχτεσινος μπορεις να κανεις αναζητηση και να δεις οτι θελεις . Αρκεί φυσικα να θελεις." Ακριβώς! Έχω λίμνη για αρκετά χρόνια, από τότε μάλιστα που δεν υπήρχε καθόλου υλικό για να με βοηθήσει. ΈΧΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανακατασκευάσει τη λίμνη μου 3 φορές μέχρι τώρα ακριβώς για να ελαχιστοποιήσω τις ελλείψεις και τα λάθη της προηγούμενης φοράς. Μέλημά μου είναι τα ψαράκια μου που κάποια είναι μαζί μου από το πρώτο κιόλας μου εγχείρημα για δημιουργία λίμνης. "οι χρυσή κανόνες είναι ένα σύνολο από 1000 πράγματα που ανάλογος πως και που θα γίνει μια λίμνη θα χρησιμοποιηθούν κάποια πράματα από τους "χρυσούς κανόνες" Δε μπορεί ένας που ζει στην Αφρική με έναν που ζει στην Ευρώπη να έχει τους ιδίους κανόνες, εδώ ακόμα και στην Ελλάδα με ποιο μικρές περιβαλλοντικές διαφορές από νομό σε νομό θέλει διαφορετική μελέτη. οι χρυσοί κανόνες είναι μια ιδέα στην ουσία κάτι αφημένο. μια και ποικίλη πόλυ ο τρόπος κατασκευές μια λίμνης από το τι υλικό θα γίνει ,πόσο μεγάλη θα γίνει, που θα γίνει, κλιματολογικές συνθήκες Κτλ κτλ." Άλλο τα 1000 πράγματα και άλλο οι βασικοί κανόνες που φυσικά δεν αλλάζουν καθόλου μα καθόλου έστω και αν το αποτέλεσμα της μιας λίμνης από την άλλη θα είναι κάτι εντελώς το διαφορετικό. ΝΑΙ!!!, όσον αφορα τους κανόνες ισχύουν ακριβώς τα ίδια πράγματα για τον Αφρικάνο, τον Κινέζο, τον Αμερικάνο, τον Ευρωπαίο. Άλλο είναι να μιλάμε για κανόνες και άλλο για υποδομή, μέγεθος, συνθήκες. Οι κανόνες είναι εκεί, ξεκινάμε από αυτούς, πραγματοποιούμε τον σχεδιασμό όπου σκεφτόμαστε μέγεθος, υλικά, υποδομή και τότε μπαίνουμε στο κατασκευαστικό κομμάτι. Τα ΚΟΙ και τα χρυσόψαρα είναι πολύ δραστήρια ψάρια που απαιτούν πολύ οξυγώνο στο νερό τους. Η εξασφάλιση της πλήρης ανακύκλωσης του νερού της λίμνης είναι βασικότατη προϋπόθεση για σωστή διατήρηση λίμνης. Επίσης, ξεκινώντας έχεις ονομάσει το θέμα σου κάτι σαν "βοήθεια..." Εγώ προσφέρθηκα για βοήθεια μόνο στην περίπτωση όταν είδα κάτι το οποίο δεν θα δουλέψει πρακτικά στο μέλλον. Τί έπρεπε να κάνω, να πω μπράβο?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εαν το σχεδιαγραμμα που εχεις ανεβασει ειναι μια λιμνη την οποια θα μπορουσε να φτιαξει καποιος οπως ειναι σχεδιασμενη και φυσικα ο μονος τοπος που θα μπορουσε η αντλια να μπει ειναι το βαθυτερο σημειο και αυτο ειναι μεγα λαθος. Και εξηγουμαι: εαν π.χ το βαθυτερο σημειο της λιμνης απο την επιφανεια ειναι στο 1m και το επομενο επιπεδο βαθους απο την επιφανεια ειναι στους 50cm και αυτο ειναι αποτομο σαν γκρεμος και βαζαμε την αντλια στο επιπεδο 2 που ειναι τα 50cm ειναι φυσικο επομενο το νερο που μενει στο βαθυτερο σημειο με ολα αυτα τα υπολημματα να μην μπορει να αντληθει με αποτελεσμα ολων αυτων των επιπτωσεων που ειπες πιο πανω. Τι εχω κανει εγω: το βαθυτερο σημειο της λιμνης μου ειναι σχεδον 1m. Απο εκει και περα ξεκινα ομοιομορφα μια ανηφορα χωρις αποτομους γκρεμους και φτανοντας στους 60cm τοποθετησα την αντλια. Με αποτελεσμα ολο το νερο να αντλειται ομοιομορφα χωρις να υπαρχουν φραγμοι μεσα στη λιμνη τους οποιους δεν θα μπορουσε να αντλησει η αντλια το νερο. Παραθετω πιο κατω απο το manual της δικης μου αντλιας η οποια ειναι γερμανικη τις οδηγιες χρησης: Αν εισχωρησει στην αντλια χαλικι ή αμμος μπορει να καταστρεψει τη μοναδα λειτουργιας. Για να το αποφυγετε αυτο τοποθετειστε την αντλια σε ενα ειδικο ραφι αντλιων ή σε ενα ασφαλες βαθρο τουλαχιστον 20cm πανω απο τον πυθμενα της λιμνης. Ποτε μην καθιστατε την αντλια στο βαθυτερο σημειο της λιμνης. Εχοντας υποψην τα παραπανω σημειωστε και οτι το νερο που περιεχει πηλο ή αργυλο μειωνει τη διαρκεια ζωης της αντλιας λογω της συνεχους διαδικασιας κονιορτοποιησης. Εδω και 2 χρονια που εχω τη λιμνη κανω τακτικοτατες μετρησεις του νερου. Σε καμια περιπτωση δεν υπηρξε αμμονια, σε καμια περιπτωση δεν υπηρξαν νιτρωδη και οπως γνωριζεις Βασιλη που ειναι και το μεγαλο μου προβλημα ουτε νιτρικα. Αν και τωρα τελευταια κατι παει να γινει ![]() Τωρα οσο αφορα τα D.I.Y φιλτρα ειναι θεμα γουστου ρε παιδια για ονομα του Θεου ο καθενας κανει οτι νομιζει. Δεν λεω οτι ειναι κακο αλλα D.I.Y φιλτρα μονο σε μεγαλες λιμνες και αυτο λογω κοστους. Τωρα σε λιμνες 5000-10000 δεν βλεπω το λογο απο τη στιγμη που υπαρχουν τοσα εξιδεικευμενα συστηματα να ταλαιπωρουμαστε με D.I.Y. Ισως να ειναι και θεμα οικονομικου δεν λεω αλλα σε τετοια μικρα project γιατι να μην παω σε κατι πιο εξιδεικευμενο. Κατι τελευταιο σχετικα με το βαθος της λιμνης μην ξεχνατε της κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα οπου τα ψαρια πανε στο πιο βαθυ σημειο για τους λογους που ολοι ξερουμε. Φανταστειτε τωρα να ηταν η αντλια εκει μεσα στα μουτρα τους πως θα ενιωθαν ![]() Πιο κατω παραθετω μια φωτο παρμενη απο τον περασμενο Γεναρη οπου τα ψαρια καθονται στο βαθυτερο σημειο. Φανταστειτε να ηταν εκει η αντλια ![]() Εντελως φιλικα ρε δεν θελω κοντρες ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σχεδιάγραμμα είναι καθαρό. Ναι στο βαθύτερο σημείο και επιμένω σε αυτό, αλλά πάνω σε ένα τούβλο ή κάτι τέλος πάντων ώστε να μην είναι βουτιγμένη στον βούρκο. Υπόψην ότι αν έχεις συνεχή ικανοποιητική ροή, ουδέποτε δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσει λάσπες η λίμνη, γιατί πολύ απλά θα τις ανεβάζει στο φίλτρο ενώσω ακόμα είναι σκόνη στο νερό. Επίσης, για χάρη λόγου για 5 τόσα χρόνια δεν έχω αλλάξει ακόμα αντλία χωρίς να επικρατεί στο βυθό της λίμνης μου το αλαλούμ. "Κατι τελευταιο σχετικα με το βαθος της λιμνης μην ξεχνατε της κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα οπου τα ψαρια πανε στο πιο βαθυ σημειο για τους λογους που ολοι ξερουμε. Φανταστειτε τωρα να ηταν η αντλια εκει μεσα στα μουτρα τους πως θα ενιωθαν" Βρε Άντρο, αυτό το προσπερνάω καλύτερα. Άντρο, έχεις μόνο 10 ψάρια και 2 φυτά σε μια λίμνη 8000 λίτρων και περιμένεις να έχεις αμμωνίες?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() και δεν ειναι 10 τα ψαρια αλλα 20 προς το παρων και τα φυτα αυτη τη στιγμη 8 και φυσικα παιζει ρολο στις μη-αμμωνιες και νιτρικα, οπως ειπα και πιο πανω ηδη αρχισαν να εμφανιζονται. Ομως..... Βασιλη αν θελεις προσπερνα το αυτο που ειπα για την ενοχληση των ψαριων απο την αντλια αλλα οταν θα μεγαλωσεις τη λιμνη σου (ασε τωρα που ειναι 1200 λιτρα νομιζω) και βαλεις μια αντλια βαρβατη βαλε την στο πιο βαθυ σημειο και τα ξαναλεμε. ![]() Επιμενω και επιμενω για τη θεση της αντλιας απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει και απο τη στιγμη που ο κατασκευαστης λεει ξεκαθαρα που πρεπει να μπει και πως να μπει δεν υπαρχει λογος για μενα να συνεχισει αυτο το θεμα. 2 χρονια λειτουργιας της λιμνης χωρις οποιοδηποτε προβλημα με νερο κρυσταλλινο και με τα ψαρια να γινονται θηρια δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να με κανει να αλλαξω γνωμη για το τι εχω κανει στη λιμνη αφου δεν υπαρχει λογος..... ![]() Απο εκει και περα ...ειπαμε ο καθενας κανει οτι νομιζει.....
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα ήθελα ποτέ μου να εμπλακώ σε έναν διάλογο όπου δεν καταλήγει πουθενά αλλά ταυτόχρονα να χαλάω και την διάθεση μου.
Έχω περάσει το βράδυ μου ανακατεύοντας πάλι τη βιβλιογραφία που έχω στο σπίτι μήπως και όντως μπαίνοντας στα χρόνια, ίσως κάνω λάθος επισήμανση. Αν είχα όντως άδικο δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το παραδεκτώ και να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πάρω πίσω ούτε ένα κόμμα από τα όσα, με δικά μου λόγια έγραψα. Έχω μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις που δεν αλλάζουν. Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω υλικό με δεκάδες φώτο/σχεδιαγράμματα γνωστών μέτρ λιμνών από δικές τους εκδόσεις, αλλά και εδώ στο διαδίκτυο. Επισηνάπτω μόνο ένα απλό λίνκ/εικόνα ώστε να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε για τις επιπεδικές ζώνες σε μια λίμνη. Είναι μόνο ένα σχεδιάγραμμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κρατούμε τον βούρκο σε έλεγχο, όχι να τον εξαφανίσουμε γιατί έχει και καλές ιδιότητες αλλά η αναρρόφιση του λερωμένου νερού από αυτό το επίπεδο, επιτρέπει στο φρέσκο οξυγωνομένο νερό να πάρει τη θέση του και ταυτόχρονα να αποσυμφορίσει την περιοχή από επικίνδυνα αέρια και ενώσεις, προϊόντα της αποσύνθεσης. Ειδικά το χειμώνα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί εκείνη την περίοδο η αποσύνθεση βρίσκεται στην πιο φορτωμένη της περίοδο (φύλλα από τα φυτά της λίμνης, ατμοσφαιρική σκόνη και επικίνδυνες ενώσεις με τη βροχή, η συγκέντρωση των ψαριών σε εκείνο το σημείο). Απλά κλείνοντας θα ήθελα να παραπέμψω όσους φίλους επιθυμούν την κατασκευή λίμνης στα ειδικά δελτάρια που εκδίδουν σχεδόν όλες οι γνωστές μάρκες ενυδρειακών υλικών, με θέμα τη δημιουργία λίμνης. Κάποια από αυτά απευθύνονται και στα επίμαχα θέματα που συζητήθηκαν σε αυτό το θέμα. Τα δελτάρια αυτά παραχωρούνται δωρεάν. Κλείνω οριστικά την παρουσία μου σε αυτό το θέμα.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσουμε όλοι ,φαντάζομαι πως το θέμα δεν μπορει να έχει μία και μόνο λύση ,διότι λίμνη με λίμνη έχει διαφορά και τα ζητούμενα του καθενός διαφέρουν.
Καθε φορά θα πρεπει να αντισταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά σε κάθε τι που σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε.Θέλω καθαρο πυθμενα,την τέλεια κυκλοφορία , άρα προσανατολίζομαι να έχω μια αντλία όσο γίνεται ποιο χαμηλά(υπάρχουν λύσεις για προστασια της ίδιας της αντλίας και των ψαριών επίσης).Ομως δεν θα έχουμε καμμιά ή ελάχιστες διαφορες θερμοκρασιας στην στήλη νερού της λίμνης(που είναι και αυτό ένα ζητούμενο).Θέλω την αντλια στο μέσο, αλλά δεν θα έχω την απολυτη κυκλοφορία ,θα έχω ένα βούρκο στο πυθμένα μου .....αλλά κερδίζω σε άλλα που πιθανον για κάποιον να είναι πιο σημαντικα . Νομίζω ότι διαβάζοντας ο καθε ενδιαφερόμενος τις παραπάνω απόψεις(ομολογουμένως εμπεριστατωμένες κάποιες από αυτές) που κατατέθηκαν , θα έχει αποκομίσει μια σφαιρικότατη άποψη για το θέμα "κυκλοφορία νερού και πυθμένας".
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 16-04-09 στις 11:00 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ροή νερού μέσα στο φίλτρο | egohome | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 14-11-08 11:25 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
φίλτρο νερού και μετρησεις αλλαγων | PanosII | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-07-07 15:09 |
βοήθεια για έξοδο νερού | chrisb | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-04-07 14:48 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |