|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κατάλαβα καλά είναι σαν να βάζεις ενα διάλυμα με ήδη διαχειμένο CO2 ετσι?? που μπορούμε να βρούμε ? στο εμπόριο ή σε pet shop?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε πετσοπ αλλα δεν ειναι οπως το λες...περιεχει οργανικες ενωσεις που εναλλακτικα μπορουν να εφοδιασουν τα φυτα με ανθρακα....αντι να το κανει το διοξειδιο...
|
||||
|
||||
![]()
μπορείς να μου αναλύσεις... αν ξερεις πως βοηθάει δλδ? ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Is Flourish Excel a replacement for CO2 in a planted aquarium?
Yes and no. It provides the same benefit as CO2, i.e. it provides the plants with a source of carbon for growth just as CO2 provides them with carbon. However CO2 by itself will give you quantitatively more growth than Excel by itself, although Excel does provide a substantial amount in comparison. If CO2 is a 10, Excel is a 6-7. Using both together provides additional benefit. One of the advantages of the Excel is no up front equipment costs and complexity of valves, hoses and regulators, etc. πηγη: http://www.seachem.com/support/FAQs/FlourishExcel.html
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε για χαρα.
Εχω και εγω 600 λιτρ. με δισκους. Εαν εχεις μονο Ανουμπιες θερμοκρασια 29! GH πρεπει να κατεβει τουλ. 7. Φως οπως και στη φυση δηλαδη 12 ωρες. Και τωρα η λυση στο προβλημα. Με το χερι τα πολλα. 2 πλεκο Ancistrus L 144.Oi ανουμπιες θα γινουν γιαλι!!! 4 S.A.E. τα γνησια(ολα τα πτεριγια ειναι διαφανη) ειναι το μονο που τρωει την τριχοειδη!!! Δεν θαχεις προβλημα. ![]() ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΦΥΣΗ ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Απο το 1980 στο χομπυ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Hardness should be less than 20 dH. Water should be clean and oxygenated, because they come from bright and fast-flowing streams. They eat algae, including red algae and all kind of live and prepared foods. It is very rare that they harm plants in their tank if they are given enough green food. They also eat algae when they are mature, but seem to prefer flake food. Liisa's fish eat Duckweed (Lemna minor) but have never touched any other plants. They haven't yet been bred in captivity, so all the specimens are caught from nature. It appears that the fish are seasonal and are not always available in the shops. Minimum tank size for a pair of adult Siamese Algae Eaters is 100 liters (25 gallons). The aquarium should be long and have lots of living plants. Πηγή: http://www.thekrib.com/Fish/Algae-Eaters/ Λογικα τα S.A.E. που προτεινεις θα εχουν προβλημα στους 29 βαθμους...ετσι δεν ειναι? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ΟΧΙ. Αντεχουν οπως οι Καρδιναλιοι που εχουν οι περισσοτεροι .Τα γατοψαρα αντεχουν ? οπως βλεπω στη φωτο?
Για μενα αντεχουν θα κανουν δουλεια και δεν μπλεκει με χημικα που απο απροσεξια μονο ζημια θα κανει στα ψαρια! Εγω εχω 28c γιατι εχω πολλα φυτα! Τα sae στα 600 λιτρα που εχει ΔΕΝ ενοχλουν τους Δισκους. Για ν'αχεις φυτα με δισκους επειδη θελουν χαμηλη ενταση φωτος η περιοδος κατα την γνωμη μου ειναι 12 ωρες.Εγω δεν εχω αλγες! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Κατι προκαλεσε τις αλγες και ο εντοπισμος και η διορθωση του προβληματος ειναι αυτο που θα τις κρατησει μακρια και στο μελλον. Εν προκειμένω φταιει σιγουρα η μεγαλη φωτοπεριοδος, αλλα και με 12 ωρες αν το κανει παλι πολλες ειναι. 8-9 ωρες ειναι αρκετες για τα φυτα. Στην φυση που αναφερεις ο ηλιος δεν βγαινει μπαμ σε 1" και δυει με αποτομη βουτια στον οριζοντα. Αν θελουμε να μιμηθουμε καπως την φυση τοτε dimmer με ανατολη/δυση και καθαρη φωτοπεριοδο 8-9ωρες. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαύρη τριχοειδής άλγη... | uptight | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 22-03-09 15:49 |
Μαύρη άλγη η σάπισμα φυτού? | lospci | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 10-01-09 13:34 |
μαύρη ζελατίνα στον βράχο | exetlaios | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 8 | 10-01-09 09:37 |
Μαύρη άλγη σε μερικά απο τα φυτά μου.. πως να την αφαιρέσω? | Noni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 28-09-07 23:18 |
Μαύρη spot άλγη; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 13-06-06 22:26 |