|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στην περιοχη μου εχει γεμισει ο τοπος τετοιες, απο 2 εκατοστα μεχρι και 7 εχω δει! θα βαλω μια σιγουρα μολις ειναι ετοιμο το δικο μου αλλα πως τις βγαζουμε χωρις να τις τραυματισουμε?? (απο οτι εχω παρατηρησει καθονται παντα σε σκιερο μερος για αυτο δεν φενονται, αν ομως ψαξεις κατω απο βραχια γινεται χαμος...)
|
|
||||
|
||||
![]()
και εγώ είχα βρεί κάτι καταπλυκτηκές στην αστυπάλαια πέρσυ ...
στα 2 μέτρα ... με χρώματα τιγρέ ... |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον παιδια προτεινω να κανουμε ολοι μεσογειακα και να αρχισουμε τις ανταλαγες, εγω φερνω τις κοκκινες!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Την συγκεκριμενη δεν την εχω δει σε βαθως μεγαλυτερο του ενος μετρου, σε βραχοδη παραλιες αν δεις αναμεσα στα βραχια, οταν πεφτει η σταθμη της θαλασσας τις εχω δει και εξω απο το νερο...(κλειστες φυσικα, ειναι σαν μπαλιτσα κολλημενη στον βραχο με μια τρυπουλα στην κορυφη τους) Αν θελεις και μπορεις ελα μια μερα να σε ξεναγησω στα βραχια μας, θα καταλαβεις γιατι θελω μεσογειακο!!!! Θα δεις σφουγκαρια κοκκινα κιτρινα γκριζα, ανεμονες κοκκινες και μοβ, μανιταρια καφε με μαυρες ριγες και πολλα αλλα!!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
την συναντάμε σε βραχώδεις ακτές μέσα αλλά και ....έξω από το νερό, κολλημένη σε εσοχές. Σαν νυκτόβιος οργανισμός, ανοίγει τα πλοκάμια της την νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένει κλειστή σε σχήμα κόκκινης φούσκας. Υπάρχει και σε καφέ ή σταχτύ χρώμα, αλλά συνήθως την ημέρα, αυτή η παραλλαγή, περνάει σαν απαρατήρητος γλειώδης οργανισμός, χωρίς να κεντρίζει το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τίς κόκκινες.
|
||||
|
||||
![]()
Να μην παινευτω και εγω για την δικια μου κουκλα???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη καποια στιγμη θα πιασω 3 με 4 κοκινες Actinia equina , δεν μου λετε ... πως θα την κολησω στο βραχο ???? θα την πιασω και θα την ακουμπισω και θα βεντουζαρει αμεσως ??
Θελω να την βαλω σε βραχο που θελω εγω και οχι οπου θελει αυτη ![]() Γιατι αν την αφησω χυμα μεσα στο ενυδρειο δεν λεει , επιπλέει. 3r4ndo πως την κολησες την δικια σου. Τελικα σε σημειο με φως η χωρης ??? γιατι οι αποψεις διίστανται !!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ps. 3 -4 ???? σε πόσα λίτρα ενυδρείο ???? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
3 με 4 ΟΧΙ σε ενα ενυδρειο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μολις την ακουμπησεις καπου θα κολλησει αμεσως αν ειναι σε καλη κατασταση...αλλα φυσικα και δε προκειται να κατσει εκει ουτε μια μερα.
πολυ προσοχη καθως θα τις βγαζεις απο τη θαλασσα....κολλανε πολυ καλα στο σημειο που εχουν επιλεξει και μπορει πολυ ευκολα να τραυματιστουν. να τις αποσπασεις πολυ υπομονετικα...(εξαρταται βεβαια και απο το σημειο προσφυσης)
|
|