|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και το Ph buffer ουσιαστικα με το KH παιζει.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω το επισημαινω γιατι το Reef Builder ισχυριζεται πως ανεβαζει το kh χωρις να επηρεαζει το ph.Με μακροχρονια χρηση ,λεει, το ph τεινει να σταθεροποιειται στο 8,3 (οποιος το ειδε αυτο,να μου πει
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το μονο που σταθεροποιειται ειναι το εισοδημα του κατασκευαστη....
![]() Για ολα τα πραγματα πρεπει να υπαρχει και μια σοβαρη εξηγηση, αλλιως να βαλουμε και μαγνητακια στο ενυδρειο..... :P |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
imo 15 με 20 νιτρικα δεν ειναι πολλα...δεν νομιζω οτι φταιει αυτο που εχασες το κοραλι σου.το κυανο ειναι κατι σαν παιδικη ασθενεια ολα τα νεα ενυδρεια την περνανε.θελει υπομονη και σταθερες ρουτινες...τις απταισιες ξεφορτωσου τις γιατι οπως σου ειπε και ο βασιλακης κατακλυζουν το ενυδρειο και μπορει να σκοτωσουν και κοραλια,μπορεις να το κανεις με ενεσεις με ξυδι η να τις καλυψεις με καλκβασερ.μην τις τραβιξεις δια τις βιας και μην τις ξυσεις απο τον βραχο θα πολλαπλασιαστουν ραγδαια..
|
|
||||
|
||||
![]()
Οκ λοιπον αφου το λετε ολοι εσεις και συμφωνειτε τοτε θα τα κοψω ολα τα ζουμια και συμπληρωματα που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα.Καλα με παρατηρησατε σε αυτο το σημειο γιατι οντως χρησιμοποιουσα πολλα φαρμακα και σε πολυ τακτικα διαστηματα. Μου φενεται τελικα πως το μονο που καταφερα σε αυτην την περιπτωση ειναι να επιβαρυνω το ενυδρειο αλλα και την ΤΣΕΠΗ μου γιατι νομιζα πως θα βοηθουσα την κατασταση ετσι. Στο εξης θα χρησιμοποιω το ph buffer (για την αλλαγη του νερου μεσα στα 60 λιτρα που ετοιμαζω στο βαρελι απο την οσμωση), ασβεστιο (οταν χρειαζεται) και reef builder (οταν χρειαζεται). Σωστος?
Ομως..... το reef trace και reef plus της seachem δεν ειναι χρησιμα για τις βιταμινες, αμινοξεα ,ιχνοστοιχεια και πολλα αλλα για το ενυδρειο μου? ------------------------- Απο κοραλια αυτην την στιγμη εχω.. 1 bubble coral 1 galaxea astreata 1 λευκη giant sea anemone 3 μικρα featherduster worms (μονα τους βγηκανε) 1 brown sinularia 1 μεγαλο κομματι βραχου με green star polyp και μερικα μανιταρακια. Το κοραλι που μου πεθανε ειναι μια euphilia την οποια την ειχα 3 μηνες χωρις κανενα προβλημα. Εσβησε μεσα σε 3 ημερες , τοσο γρηγορα που δεν προλαβα να κανω τιποτα για να την βοηθησω και ακομα δεν εχω καταλαβει για το τι εφταιξε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jimmy19111977 : 09-03-09 στις 17:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξερω αν ειναι σωστο για την αλλαγη.Λογικα ριχνοντας το αλατι σιγουρα το νερο απο την οσμοση θα σταθεροποιηθει εκει που θες.Εγω περνω πολυ καλες μετρησεις αφου διαληθει το αλατι δεν χρειαζετε να ριχνεις κατι.Το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι για να εισαι σιγουρος να μετρησεις το νερο πριν το ριξεις στο ενυδρειο και οτι λοιποι να συμληρωσεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικά όταν φτιάχνεις νερό για αλλαγή δεν πρέπει να ρίχνεις τπτ άλλο μέσα εκτός αποτο αλάτι γιατί αυτό παρέχει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία (εξαρτάται και απο το αλάτι φυσικά)!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Για πειτε μερικες γνωμες...... | imichal | Malawi | 23 | 08-09-08 00:55 |
διαφορες ερωτησουλες | alexinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 16-05-08 21:37 |
ερωτησουλες... | μελινακι | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 07-03-08 14:30 |
2 ακομα ερωτησουλες | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 24-01-08 09:10 |
ερωτησουλες! | χοχλακας φωτης | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 8 | 13-01-05 11:37 |