|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μανώλη μην το ψάχνεις θεωρητικά με τα ηλεκτρόνια. Οι καμπύλες έχουν από πίσω σεντόνια εξισώσεων. Αυτά που διαβάζεις είναι υπέρ-υπεραπλουστεύσεις και δεν χρειάζονται για τη σχεδίαση ενός συστήματος. Δες και εδώ για παραδείγματα σχεδίασης http://www.xtremesystems.org/forums/....php?p=2966480 στα post του Uncle Jimbo όπου ορίζει το σημείο λειτουργίας του peltier.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον εχω νεα, αποφασισα αντι για να δωσω 37 ευροπουλα για τον ψυκτη και να εχω αμφιβολιες για το ποσο θα τα καταφερει να διατηρησει το πελτιερ μεσα στα ορια ικανοποιητικης για την λειτουργεια του θερμοκρασια, πηγα σε μια μαντρα με μηχανακια και πηρα ενα ψυγειακι (με αισθητηρα θερμοκρασιας) 10 ευρο, αγορασα και μια αντλια για την κυκλοφορια του ψυκτικου υγρου απο ενα πετσοπ με αλλα 7 ευρο και θα δωσω αλλα 10-15 για να φτιαξω το waterblock και το δοχειακι, εκτος απο το οτι θα ειναι πιο πρακτικο γιατι θα μεταφερω την θερμοτητα με σωληνες εξω απο το επιπλο και την ολη κατασκευη, σιγουρα θα διατηρησει θερμοκρασιες πιο βολικες για το πελτιερ!! Θα μπουν πανω στο ψυγειακι 4 8αρια ανεμιστηρακια τα οποια θα λειτουργουν με μειωμενες στροφες για ελαχιστο θορυβο.. Επισης υπαρχει νεα σκεψη για την εφαρμογη του πελτιερ στο σαμπ, η οποια μπορει να γινει μονο σε πλεξι δοχειο.(η μπορει με ενα πολυ μικρο δοχειακι να μπει μεσα στο ενυδριο η το σαμπ πολυ ευκολα οπως ο θερμαντηρας)
Mερικες φωτο απο το ψυγειακι(απο aprilia rs replica) και την αντλιουλα(wave sp300): |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
3r4ndo νομιζω οτι σε φόβισε ο φιλος μας ο Γιαννης!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χωρις πελτιερ δεν δουλευει τιποτε..
Αλλιως θα βαζαμε ανεμιστηρακια να φυσανε τα τζαμια του ενυδρειου.. ![]() Η κατασκευη εχει ξεφυγει, αλλα αφου εχετε ορεξη αντε να δουμε που θα καταληξει. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν καταλαβες τι θελω να πω netblues, λεω οτι το πελτιερ υποτίθεται οτι προσδοκουμαι να μας προσφερει μια απλη και ευκολη λυση ψυξης , αν ειναι να ξεφυγουμε απο αυτο το δεδομενο τοτε τι το χρειαζομαστε το πελτιερ???
|
||||
|
||||
![]()
Αν το εννοεις ετσι, θα συμφωνησουμε.....
Αλλα σε επιπεδο proof of concept θα πρεπει πρωτα να δουλεψει με πολυπλοκο τροπο, και μετα να δει κανεις αν μπορει να το απλοποιησει. Αλλιως με ανεμιστηρακια και αυτοματη αναπληρωση σαν λυση ειναι ηδη πολυ απλουστερη.. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιταξε φιλε μανωλη, το δικο μου ενυδριο αν και μικρο(συνεπαγεται λιγα βαττ και μικρη απωλεια θερμοτητας απο ολα τα συστηματα) προοριζεται για μεσογειακο οπου οι θερμοκρασιες πρεπει να ειναι ακομη χαμηλοτερες... αυτο που χρειαζομαι δεν ειναι ισχυ, ειναι να προσφερω τις καταλληλοτερες θερμοκρασιες απο την ζεστη πλευρα του πελτιερ ωστε να μπορει να παραμεινει χαμηλοτερα απο τα ορια του και να ειναι αποτελεσματικο, καταλαβαινεις φανταζομαι οτι οι 25-26 σουπερ βαθμοι στο ενυδριο σου το καλοκαιρι, στο δικο μου θα σημαινουν καταστροφη, επιπλεον το να εχω την scythe μεσα στο επιπλο αυτοματα μου τρωει 4-5 λιτρα πολυτιμου χωρου (οπου θα μπορουσε να υπαρχει νερο) εναντια στο μισο λιτρο που θα χρειαστει η αντλιουλα.. Φυσικα για οσους εχουν τροπικο ενυδριο ενας καλος ψυκτης θα εκανε πολυ καλη δουλεια με το πελτιερ, χωρις αυτο να σημαινει οτι το ψυγειακι δεν θα εχει καλυτερα αποτελεσματα, επιπλεον οι τιμες που προανεφερα ισχυουν και δεν ανεβαζουν το budget!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |
Yπολογισμος Ενυδριου με CAE | aginor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 01-05-08 20:07 |
Καπακι ενυδριου | gangrel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 27-03-07 12:24 |
Αγορα ενυδριου? | monomaxos_lover | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 12-01-07 12:11 |
Καθαρισμος Ενυδριου??? | monomaxos_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 12-01-07 08:04 |