Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-02-09, 15:44
Το avatar του χρήστη lion
lion Ο χρήστης lion δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘεσαΛΛονίκη
Προεπιλογή

Αν μπορούμε και πως να μειώσουμε την απόδοση του peltier είναι η ερώτησή μου...
(σας μπέρδεψα λίγο )
Παλιά 24-02-09, 15:47
manolis1976 Ο χρήστης manolis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lion Εμφάνιση μηνυμάτων
(σας μπέρδεψα λίγο )
Ουσιαστικα αυτο κανει ο controller που εβαλα στο link

......................
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-09, 16:01
Το avatar του χρήστη 3r4ndo
3r4ndo Ο χρήστης 3r4ndo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέα Μάκρη, Μαραθώνας(Αττική)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην 3r4ndo
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lion Εμφάνιση μηνυμάτων
(σας μπέρδεψα λίγο )
δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι τοσο μεγαλο.... μπορεις να το κανεις αλλα θα μπεις σε περιττα εξοδα, φυσικα ο καθενας οτι μπορει!! με τα περισσοτερα αμπερ δεν θα καει γιατι απλα δεν γινεται να του δωσεις παραπανω με την προυποθεση οτι κρατας την ταση στα 12 βολτ, για να ανεβασεις τα αμπερ πρεπει να ανεβασεις το φορτιο στο κυκλωμα. (παντως με το πελτιερ να κοστιζει τοσο λιγο δεν χρειαζεται να παρεις ενα το οποιο θα μπορεις να χρησιμοποιησεις και σε μεγαλυτερο ενυδριο στο μελλον!! Συν οτι μπορεις να βαλεις αν θελεις στο μελλον ενα δευτερο συστημα και να διπλασιασεις την αποδοση, δεν παει τιποτα χαμενο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-09, 18:45
Member

Προεπιλογή

Συμφωνο και εγω οτι ειναι περιττό το μεγαλυτερο εγω δηλαδη για 60 λιτρα νομιζω οτι ειμαι υπερκαλυμενος με τα 130w , μολις προχωρησω σε ενα 300αρι που θελω θα φτιαξω αλλο μεγαλυτερο...

και επειδη εχω και σημαντικο προβλημα χωρου εξαιτιας του μικρου μεγεθους θελω να μου πεις 3r4ndo το κυλινδρικο που εφαπτεται στο peltier απο τι υλικο θα ειναι και ποσο μπορει να τροποποιθει ωστε να γινει ουσιαστικα ενα λαμακι που θα κρεμαει το συστημα οπως σου ειπα πιο πριν

......................
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-09, 23:07
Το avatar του χρήστη 3r4ndo
3r4ndo Ο χρήστης 3r4ndo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέα Μάκρη, Μαραθώνας(Αττική)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην 3r4ndo
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976 Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνο και εγω οτι ειναι περιττό το μεγαλυτερο εγω δηλαδη για 60 λιτρα νομιζω οτι ειμαι υπερκαλυμενος με τα 130w , μολις προχωρησω σε ενα 300αρι που θελω θα φτιαξω αλλο μεγαλυτερο...

και επειδη εχω και σημαντικο προβλημα χωρου εξαιτιας του μικρου μεγεθους θελω να μου πεις 3r4ndo το κυλινδρικο που εφαπτεται στο peltier απο τι υλικο θα ειναι και ποσο μπορει να τροποποιθει ωστε να γινει ουσιαστικα ενα λαμακι που θα κρεμαει το συστημα οπως σου ειπα πιο πριν
καλη η σκεψη σου, το καλυτερο υλικο σε αγωγιμοτητα ειναι ο χαλκος αλλα λογο της συστασης του ειναι απαγορευτικο να τον χρησιμοποιησεις... αν και θα μπορουσες να φτιαξεις το συστηματακι με την λαμα(απο χαλκο) και να το κανεις ολο βουτα(νικελ) πριν βαλεις πανω το πελτιερ και το βαλεις στο ενυδριο σου, ετσι θα ειναι το ιδιο αποτελεσματικο!!! θες να μου στειλεις μια φωτο το ενυδριο σου μηπως μπορεσω να προτεινω κατι?!?!

ps: τα τα 130 βαττ ειναι καπως πολλα για τα 60 λιτρα και πιθανοτατα καλυπτουν το 300αρι!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-09, 23:22
Το avatar του χρήστη Yannis_K
Yannis_K Ο χρήστης Yannis_K δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ανθούσα
Προεπιλογή

Αν ξεχάσουμε το αισθητικό μέρος δεν θα μπορούσε να μπει στο καπάκι με μία σχετικά μακριά ράβδο που θα μπει κάθετα στο νερό ? Το μόνο μειονέκτημα είναι οι απώλειες της ράβδου στον αέρα μέχρι να φτάσει στο νερό αλλά μπορεί να περιοριστούν με λίγο armaflex.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-09, 23:37
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yannis_K Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν ξεχάσουμε το αισθητικό μέρος δεν θα μπορούσε να μπει στο καπάκι με μία σχετικά μακριά ράβδο που θα μπει κάθετα στο νερό ? Το μόνο μειονέκτημα είναι οι απώλειες της ράβδου στον αέρα μέχρι να φτάσει στο νερό αλλά μπορεί να περιοριστούν με λίγο armaflex.
Ετσι ειναι το συστημα για το οποιο μιλαμε ηδη http://www.marinedepot.com/ps_AquariumPage~PageAlias~chillers_coolworks_icepr obe.html απλα εγω θελω να στειλω μεσα χωρις να κανω τρυπες γιατι εχω 3 λαμπες και δεν μπορω να περασω ανετα ετσι και αλλιως

3r4ndo για πες μου λιγο αναλυτικα τι να παραγκειλω αγοράσω και εγω ωστε να ειμαι ετοιμος

Λεω αυτα που ξερω ηδη και εσυ προσθετεις

1.ενα πελτιερ ayto dhladh ας περισεψει δεν πειραζει , ειπαμε τα 545 που λεει ο lion ειναι πολλα αλλα αυτο δεν νομιζω να με βαρυνει απλα θα πιανει πιο ανετα την θερμοκρασια

2.ενα ανεμηστηρακι pc με βαση στο μεγεθος του peltier

3.μια ψυκτρα χαλκου (παλι pc να υποθεσω)

4.ενα θερμοστατη (αν εχεις κατι να προτεινεις καλο θα ηταν) , γιατι εχει βαλει 2 στο αρχικο σχεδιο για ψυξη - θερμανση?

5.ενα αγωγιμο για θερμοτητα υλικο που να φευγει απο το πελτιερ και να παει στο ενυδρειο αν οχι χαλκο τι?

και τι αλλο

......................
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-09, 00:12
Το avatar του χρήστη Yannis_K
Yannis_K Ο χρήστης Yannis_K δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ανθούσα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ετσι ειναι το συστημα για το οποιο μιλαμε ηδη http://www.marinedepot.com/ps_AquariumPage~PageAlias~chillers_coolworks_icepr obe.html απλα εγω θελω να στειλω μεσα χωρις να κανω τρυπες γιατι εχω 3 λαμπες και δεν μπορω να περασω ανετα ετσι και αλλιως
ok δεν το κατάλαβα γιατί το μήκος του iceprobe μετά το σπείρωμα είναι 3 1/4" δηλ. 8cm και δεν φτάνει να μπει στο νερό και στο manual αναφέρει τρύπημα ενυδρείου.

Θα κάνω και εγώ μία προσπάθεια αφού είναι τόσο φθηνά τα peltier αξίζει τον κόπο. Έχω controller eliwell 915, τροφοδοτικό 13,8V 40A, ψύκτρα και ανεμιστηράκι CPU οπότε το μόνο που μου λείπει είναι το υλικό από το peltier στο ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-02-09, 00:33
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yannis_K Εμφάνιση μηνυμάτων
ok δεν το κατάλαβα γιατί το μήκος του iceprobe μετά το σπείρωμα είναι 3 1/4" δηλ. 8cm και δεν φτάνει να μπει στο νερό και στο manual αναφέρει τρύπημα ενυδρείου.

Θα κάνω και εγώ μία προσπάθεια αφού είναι τόσο φθηνά τα peltier αξίζει τον κόπο. Έχω controller eliwell 915, τροφοδοτικό 13,8V 40A, ψύκτρα και ανεμιστηράκι CPU οπότε το μόνο που μου λείπει είναι το υλικό από το peltier στο ενυδρείο.
Ton controller ποσο τον αγορασες?
-------------------------
ριξτε μια ματια και σε αυτο

κανει κατι τετοιο?

......................

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis1976 : 25-02-09 στις 00:33 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές