|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Λεγοντας φιλτρο αμμου εννοεις ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα 200 watt για θερμανση ειναι λιγα κατα τη γνωμη μου.Χρειαζεσαι τουλαχιστων τα διπλα...Καλο ξεκινημα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
φιλτρο αμμου εννοω απο αυτο που αναδευει την αμμο μεσα σε ενα canister, οπως αυτο
![]() κι εγω το σκεφτηκα οτι ειναι λιγα τα 200 οποτε θα βαλω και ενα 150αρι jagger μεσα, και πιστευω να ειμαι ενταξει.
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχή με αυτό το φίλτρο . Ναι μεν κάνει φοβερή δουλειά αλλά με τον καιρό είναι πηγή νιτρικών
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και απο τι εξαρταται αυτο, και πως το αντιμετωπιζεις?
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι να βάλεις 2 θερμοστάτες, καλύτερα να τους συνδέσεις σε controller, για να δουλέψουν σωστά..
Εφόσον μιλάμε για νταμάρι, θα χρειαστείς κυκλοφορία και ανάμεσα στους βράχους.. Δεν ξέρω αν τα φίλτρα σου που σκέφτεσαι επαρκούν για αυτό. Επίσης θεωρώ πως είναι υπερβολικό το MH σε νταμάρι. Σίγουρα δημιουργεί ωραίο εφέ, αλλά θα έχεις πολύ έντονη εξάτμιση, και το χειρότερο, μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα βαλω PL τοτε. Οντως γι'αυτο και αναφερω για το controller. Επειδη εχω θερμοστατες και controller δε θελω να αγοραζω νεους θερμοστατες.
|
||||
|
||||
![]()
μιχαλη ξεκινα εσυ και εγω βοηθαω στο φωτισμο του φιλε ενα θελεις οι PL φιλε δεν εχουν αρκετο φως για το ενυδρειο σου θα πρεπει να βαλεις τουλαχιστων 3 διπλα φωτιστικα 26watt
|
||||
|
||||
![]()
Για την εξάτμιση Μιχάλη μπορείς να βάλεις τρία κομμάτια από τζάμι και το καλοκαίρι βγάζεις μόνο το ένα για να χτυπάει κάποιος ανεμιστήρας. Έτσι μειώνεις κάπως τις απώλειες αν θες ν' αποφύγεις την αυτόματη αναπλήρωση.Δες πως έχω το δικό μου με δύο κομμάτια στο 1 μ. μήκος.
Με το 2026 μόνο δεν κάνεις τίποτε . Και να καλυφθείς από βιολογία με την βοήθεια του φ.α. θα έχεις θέμα με την κυκλοφορία όπως σου είπε ο harilaos . Θες τουλάχιστον έναν κυκλοφορητή . Ποιό σωστό νομίζω ότι είναι αντί για φ.α και κυκλοφορητή να έβαζες ένα δεύτερο 2026 . Mε δύο 75w M.H θα έχεις πανέμορφο φωτισμό και οπτικό αποτέλεσμα που δεν συγκρίνεται με αυτό της PL . Κλιματισμό έχει ο χώρος ; Καλή επιτυχία ! |
|
||||
|
||||
![]()
Mike το φίλτρο άμμου μακροπρόθεσμα , όπως όλα τα βιολογικού ρόλου φίλτρα , πιθανόν να σου δημιουργήσουν θέμα νιτρικών!Στα φίλτρα άμμου όμως το πρόβλημα είναι τι θα γίνει με την διακοπή ρευματος!Αν έχεις διακοπή τότε όλη η άμμος θα "κάτσει" με συνέπεια την καταστροφή των αποικιών μέσα στο φίλτρο και την κατάρρευση της βιολογίας που υπάρχει μέσα σε αυτό!Εδώ θα πρέπει να προσθέσεις και την αμμωνία που θα δημιουργηθεί απο αυτή την ενέργεια! Οπότε αν βάλεις FBF θα το συνδέσεις πάνω σε ups για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Για την εξάτμιση να υπολογίζεις περίπου 2-3 λίτρα ημερησίως αν βάλεις ΜΗ!Αυτό λύνεται ευκολα με μια αυτόματη αναπλήρωση ![]() Για τους θερμαντήρες να πώ πως θα είσαι οριακά με ένα 200άρι!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιτρα για ενυδρειο αμαζονιου | alexinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 09-05-07 20:16 |