|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο μονομάχος μας, ήταν που αποφάσισε τί άλλα ψάρια θα μπούν στο ενυδρείο μας. Στην αρχή (πριν 2 μήνες) μου συνέστησαν από το pet shop, γουράμι για το στρώσιμο. Τα οποία γύρισαν πίσω στο μαγαζί γιατί τον κυνηγούσαν. Τώρα υπάρχουν 4 σκαλάρια, 3 μονομαχίνες, 2 botia (σε καμιά βδομάδα θα έρθει άλλο ένα), 2 corydoras albino (με προοπτική να γίνουν 5) και ένας γλύφτης.
Όλα συμβιώνουν χωρίς καμία σύγκρουση άν εξαιρέσουμε την ημέρα που οι μονομαχίνες συνάντησαν για πρώτη φορά τα μικρούλια corydoras, που τους έριξαν μερικές ψιλές... |
|
||||
|
||||
![]()
Μετα την "κατακραυγη" που εφαγα προ ημερων,ερχεται αυτο το τοπικ να μου ανατρεψει αυτο που εκανα σημερα!!!
Πολλοι με συμβουλεψαν να βγαλω το ζευγαρι τους μονομαχους απ το ενυδρειο λογο επικειμενης μαχης ΑΛΛΑ στους 2 μηνες που τους εχω μεσα ΔΕΝ ειδα κατι τετοιο!!! Οντως δηλαδη ειναι ΜΥΘΟΣ η επιθετικοτητα τους;;;;;; Παντως ΚΑΙ στην δικη μου περιπτωση,μια χαρα τα πηγαινε με ολο το μπουλουκι που εχω μαζεψει χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα συμβιωσης!! Επισης φιλος μου εχει σε 120αρι ενυδρειο πανω απο 4 μηνες 2 αρσενικους που συνυπαρχουν αρμονικα(φυσικα μολις μπηκαν μεσα εγινε μια μαχη αλλα απο τοτε τιποτα παραπανω) ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν τίθεται ΜΟΝΟ το θέμα της επιθετικότητας. Φυσικά και δεν είναι μύθος, ίσως απλά να λέγονται περισσότερες σάλτσες από όσο πρέπει. Το θέμα είναι ότι ο μονομάχος είναι μοναχικό και κυριαρχικό ψάρι, άρα όταν υπάρχουν κι άλλα ψάρια στο ενυδρείο του(γιατί έτσι το βλέπει) μπορεί να μην τσακώνεται, αλλά στρεσσάρεται και μειώνεται το προσδόκιμο ζωής του. Όπως επίσης πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο κάθε ένας τους έχει άλλο χαρακτήρα, συνεπώς σε κάθε προσπάθεια συγκατοίκησης ρισκάρεις, κάτι το οποίο για εμένα είναι λάθος.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω 3 ενα splender με κοντα φτερα που ειναι αγιος τον εχω σε κοινωνικο με αλλα ειδη και μαζι και μια θυλικια . ενα splender μπλε με μεγαλα φτερα που ειναι φωνιας κανει επιθεσεις σε pleco 4 φορες μεγαλιτερο απο αυτον και εναν crowtail 3 μηνων που ακολουθει τα χναρια του αλλου μαλλον θα γινει πολυ κακος απο τωρα κυνιγαει τα γατοψαρα που ειναι μαζι του
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ έχω σε 200 ενυδρείο 1 αρσενικό μονομάχο 4 αγγελόψαρα 3 ξιφομάχους και κάτι ψιλά ακόμα κανένα πρόβλημα . Ησυχία και τάξη .
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Καλύτερα κάνε μια περιήγηση στο φόρουμ και ψάξε περισσότερα για τα είδη που έχεις. Θα πρέπει σύντομα να αποφασίσεις ποια τελικά θα κρατήσεις και ποια θα δώσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Ήδη ψάχνομε να στήσω δεύτερο μεγαλύτερο . Mια και είμαι σχετικά καινούργιος στο σπορ θα δω πώς θα πάει το πρώτο και φυσικά πολύ διάβασμα για να τα στήσω ποιο σωστά .
|
![]() |
Tags |
betta splendens, μονομαχοι |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι τους συμβαινειο? | yiota | Ζωοτόκα | 9 | 02-05-08 20:21 |