Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Bettas

Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-02-09, 18:16
Το avatar του χρήστη gplatakis
gplatakis Ο χρήστης gplatakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gplatakis Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην gplatakis Send a message via Skype™ to gplatakis
Προεπιλογή

Ο μονομάχος μας, ήταν που αποφάσισε τί άλλα ψάρια θα μπούν στο ενυδρείο μας. Στην αρχή (πριν 2 μήνες) μου συνέστησαν από το pet shop, γουράμι για το στρώσιμο. Τα οποία γύρισαν πίσω στο μαγαζί γιατί τον κυνηγούσαν. Τώρα υπάρχουν 4 σκαλάρια, 3 μονομαχίνες, 2 botia (σε καμιά βδομάδα θα έρθει άλλο ένα), 2 corydoras albino (με προοπτική να γίνουν 5) και ένας γλύφτης.
Όλα συμβιώνουν χωρίς καμία σύγκρουση άν εξαιρέσουμε την ημέρα που οι μονομαχίνες συνάντησαν για πρώτη φορά τα μικρούλια corydoras, που τους έριξαν μερικές ψιλές...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-09, 17:46
Το avatar του χρήστη JEKIS
JEKIS Ο χρήστης JEKIS δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ
Προεπιλογή

Μετα την "κατακραυγη" που εφαγα προ ημερων,ερχεται αυτο το τοπικ να μου ανατρεψει αυτο που εκανα σημερα!!!

Πολλοι με συμβουλεψαν να βγαλω το ζευγαρι τους μονομαχους απ το ενυδρειο λογο επικειμενης μαχης ΑΛΛΑ στους 2 μηνες που τους εχω μεσα ΔΕΝ ειδα κατι τετοιο!!!

Οντως δηλαδη ειναι ΜΥΘΟΣ η επιθετικοτητα τους;;;;;;
Παντως ΚΑΙ στην δικη μου περιπτωση,μια χαρα τα πηγαινε με ολο το μπουλουκι που εχω μαζεψει χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα συμβιωσης!!

Επισης φιλος μου εχει σε 120αρι ενυδρειο πανω απο 4 μηνες 2 αρσενικους που συνυπαρχουν αρμονικα(φυσικα μολις μπηκαν μεσα εγινε μια μαχη αλλα απο τοτε τιποτα παραπανω)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-09, 19:17
saerdna Ο χρήστης saerdna δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν τίθεται ΜΟΝΟ το θέμα της επιθετικότητας. Φυσικά και δεν είναι μύθος, ίσως απλά να λέγονται περισσότερες σάλτσες από όσο πρέπει. Το θέμα είναι ότι ο μονομάχος είναι μοναχικό και κυριαρχικό ψάρι, άρα όταν υπάρχουν κι άλλα ψάρια στο ενυδρείο του(γιατί έτσι το βλέπει) μπορεί να μην τσακώνεται, αλλά στρεσσάρεται και μειώνεται το προσδόκιμο ζωής του. Όπως επίσης πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο κάθε ένας τους έχει άλλο χαρακτήρα, συνεπώς σε κάθε προσπάθεια συγκατοίκησης ρισκάρεις, κάτι το οποίο για εμένα είναι λάθος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-09, 14:37
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

εγω εχω 3 ενα splender με κοντα φτερα που ειναι αγιος τον εχω σε κοινωνικο με αλλα ειδη και μαζι και μια θυλικια . ενα splender μπλε με μεγαλα φτερα που ειναι φωνιας κανει επιθεσεις σε pleco 4 φορες μεγαλιτερο απο αυτον και εναν crowtail 3 μηνων που ακολουθει τα χναρια του αλλου μαλλον θα γινει πολυ κακος απο τωρα κυνιγαει τα γατοψαρα που ειναι μαζι του
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-09, 19:46
Το avatar του χρήστη kalts.greg
kalts.greg Ο χρήστης kalts.greg δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: drama
Προεπιλογή ?

Και εγώ έχω σε 200 ενυδρείο 1 αρσενικό μονομάχο 4 αγγελόψαρα 3 ξιφομάχους και κάτι ψιλά ακόμα κανένα πρόβλημα . Ησυχία και τάξη .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-09, 20:20
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kalts.greg Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εγώ έχω σε 200 ενυδρείο 1 αρσενικό μονομάχο 4 αγγελόψαρα 3 ξιφομάχους και κάτι ψιλά ακόμα κανένα πρόβλημα . Ησυχία και τάξη .
Θα υπάρξει πρόβλημα! Διαθέτεις ένα ενυδρείο και έχεις ανακατώσει αρκετά ψάρια από διαφορετικούς βιότοπους και κόσμους.
Καλύτερα κάνε μια περιήγηση στο φόρουμ και ψάξε περισσότερα για τα είδη που έχεις. Θα πρέπει σύντομα να αποφασίσεις ποια τελικά θα κρατήσεις και ποια θα δώσεις.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-08-09, 20:41
Το avatar του χρήστη kalts.greg
kalts.greg Ο χρήστης kalts.greg δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: drama
Προεπιλογή

Ήδη ψάχνομε να στήσω δεύτερο μεγαλύτερο . Mια και είμαι σχετικά καινούργιος στο σπορ θα δω πώς θα πάει το πρώτο και φυσικά πολύ διάβασμα για να τα στήσω ποιο σωστά .
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
betta splendens, μονομαχοι

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές