|
|
||||
|
||||
![]()
όχι μηδενικές συγνώμη. 250 αντί για 450 που είναι το ιδανικό.μετράω με υγρά τεστ εννοείται.το θέμα είναι ότι πριν απο ένα μήνα είχα επιθυματούς δείκτες και για κάποιο λόγο τώρα έπεσε πάρα πολύ.Δηλαδή ασβέστιο ποιος οργανισμός - φυτό απορροφά σε ένα ενυδρείο.Για την ιστορία το μαγνήσιο είναι οκ.καθώς και όλες οι λοιπές μετρήσεις πλήν των φωσφωρικών που είναι ψιλοτσιμπημένα και ξέρω τι επιπτωσεις κάτι τέτοιου..Επίσης zoo πλαγκτόν χρησιμοποιώ επι καθημερινής βάσεως χώρις να εστιάζω όμως τ\στην δενδονεφθυα
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα μετρούσα και με ένα άλλο τεστ ώστε να είμαι σίγουρος!Για να σου πέσει σε ένα μήνα 200ppm το ασβέστιο θα πρέπει να είσαι τίγκα στα sps (αυτά ρουφάνε πολύ) και να μην συμπληρώνεις και καθόλου!Και αυτό που λές για το μαγνήσιο δεν δένει με όλα αυτά!
![]() Οι δενδρονέφθυες δυστηχώς πολύ δύσκολα να ζήσουν σε ενυδρεία και μόνο απο έμπειρους χομπύστες!Θέλει , απο ότι ξέρω , να την ταϊζεις βράδυ με κυκλοφορητές κλειστούς και κατευθείαν στους πολύποδες (target feeding)
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κανω λαθος η δενδρονευθεια θελει σχετικα σκοτεινο μερος.Προσοχη στην camel μου ειχε χτυπησει κοραλια πριν παρει δρομο!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
μετρα και με αλλο test οπως σου ειπε ο κωστας... επισης με το zoo πλαγκτον σε καθημερινη βαση, οδευεις σε εξαρση αλγης, προσεξε το... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ ευχαριστώ παιδιά
|
|
|||
|
|||
![]()
Apologoume gia ta greeklish. Kati exei pathei o metatropeas Greeklish-Greek pou xrisimopoiw kai den ta vgazei.
poso einai to alkalinity sou? Gia 450 asvetio prepei na diatireis tin alkalotita sto 7-10 kai to magnesio sta 1300-1600 peripou. Skepsou to asvestio kai tin alkalotita san arseniko kai thyliko. Elkontai to ena apo to allo kai mazi dialyontai sto nero gia na dimiourgisoun calcium carbonate pou to aporrofoun ta korallia. Afinontas anexelegta auta ta dio tha eleutherwnoun diarkws ionta sto nero pou tha prospathoun na dimiourgisoun calcium carbonate. Kapoia stigmi tha dimiourgithei koresmos. Diladi den tha enwnontai enw to asvestio sou kai alkalotita den tha diatirountai sta epipeda pou ta theleis. Diladi tha meiwnontai alla den tha xrisimopoiountai. Edw mpainei to magnesio. Den epitrepei na dimiourgountai anexelegta auta ta ionta kai diatirei to asvestio kai alkalotita sta epithimita epipeda. Kane metriseis gia asvestio, alkalinity kai magnesium kai grapse mas ta apotelesmata. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αν τα δυο αυτα ενωθουν, δηλαδη γινουν ανθρακικο ασβεστιο, τοτε δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο τα κοραλια... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pragmati to egrapsa lathos. Xanaperasa ena diavasma kai ontws pairnoun eleuthera ionta. Ta moria calcium carbonate kai calcium bicarbonate synexizoun na desmeuoun ionta asvestiou kai anthrakikou dimiourgontas megalytera krystallika moria.
To magnisio enwnete me auta ta moria kai stamataei tin ikanotita tous na desmeusoun alla ionta. Twra xanadiavaz.w sxetika me tin dialytotita tou anthrakikou asvestiou sto nero kai tha ananewsw to post mou me pio polles plirofories. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ματακια μας!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με GH | papagalos123 | Malawi | 13 | 05-02-09 15:27 |
Προβλημα????? | gohn1990 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 24-03-08 18:01 |
Ασβεστιο και αλκαλικοτητα σε reef | thanpapa | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 1 | 28-01-08 07:10 |
προβλημα? | Ryu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 10-12-07 14:33 |
S.O.S προβλημα | fitilakias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 21-10-06 16:50 |