|
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εδώ είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσει ο νέος στο χόμπι!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι ο πιο εύκολος "τυφλοσούρτης" κατα κάποιο τρόπο, με μόνο μειονέκτημα την υποχρεωτική 50% αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα (αν και προσαρμόζεται και σε ποιο αραιές αλλαγές) και βασικό πλεονέκτημα την μηδενική (θεωρητικά) χρήση υγρών τεστ. Υπάρχει και η άλλη όψη, το PPS (Perpetual Preservation System Classic ή Pro), που είναι σχεδόν το αντίθετο. Δηλαδή πολύ μικρές δοσολογίες και συχνές μετρήσεις, μέχρι να βρεθεί η ακριβής κατανάλωση λιπασμάτων και θεωρητικά να μην χρειάζεται καν αλλαγή νερού. Όμως νομίζω πως οι περισσότεροι κάνουν ούτως ή αλλως εβδομαδιαίες αλλαγές οπότε το EI δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Προσωπικά, επειδή έβαλα κατ'ευθείαν δύσκολα φυτά και πελάγωσα, το EI μου έλυσε τα χέρια και είμαι πολύ ικανοποιημένος, αν και κάνω την βλακεία να μην χρησιμοποιώ ακόμα DIY λιπάσματα αλλά τα έτοιμα της seachem (χρησιμοποιώντας αρχικά τους τύπους που έχει το καθένα για να φτάσω τις ποσότητες που αναφέρει πιο πάνω ο Raven) |
|
||||
|
||||
![]()
Το ζητούμενο είναι...υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσουμε το Trace της seachem με κάποιο DIY; Είχα στείλει και πμ στον Raven με ανάλογη ερώτηση και μετά προέκυψε η συγκεκριμένη ανάρτηση
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ έχω πάρει μαζί με αλλες αγορές, 100γρ. αλλά ακόμα δεν αξιώθηκα να το χρησιμοποιήσω. |
|
||||
|
||||
![]()
MA....για την Ελλάδα μιλάμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι γιατι θυμαμαι οτι το pmdd δεν εχει καμμια σχεση με το EI?
Απλως το pmdd ειναι η χρηση γνωστων χημικων για την παροχη macro στοιχειων σε φυτεμενα ενυδρεια. Δεν λεει ΠΟΣΟ και ΠΟΤΕ... (το λεει και το ονομα του Poor Mans Dosing Drops).... Οσο για micro, υπαρχει το power4. http://www.farmachem.gr/products.asp?prid=96 Στα καλα καταστηματα γεωργικων ειδων, και στη Σωκρατους στην ΑΘηνα Παυλος Γιανναρος Σωκρατους 26 2105228252 εχει σακουλακια των 50γρ γυρω στα 4-5 ευρω. Δοσολογια ~ 1-2γρ/400 λιτρα 1-2 τη βδομαδα σε full planted.. Αμα παρεις το κιλο, συμφερει για ομαδικη αγορα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιπανση | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 01-09-08 18:28 |
λιπανση | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 12-05-08 21:26 |
λιπανση | thu vu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 10-04-08 16:40 |
ΛΙΠΑΝΣΗ | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 16-11-07 14:45 |
Αυτοματοποιημενη λιπανση. | mikenuke | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 13-05-05 17:28 |