|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και να εχεις υπ οψιν οτι απο την στιγμη που θα υπαρχει ικανο ποσοστο CO2 , η ελλειψη καποιου στοιχειου προκαλει τις αλγες και οχι ο πλεονασμος τους. Με συσκοτιση ή υπερδοσολογια excel θα μπορουσες να την καταπολεμησεις προσωρινα, αλλα αν δεν διορθωθει η αιτια που την προκαλει, σιγουρα θα επανελθει γρηγορα. Η ταυτοτητα της αλγης που εχεις μοιαζει με spyrogyra,σιγουρα δεν ειναι cladophora (ευτυχως!!!) και rhizoclonium. Kατα 90% εχεις green thread (πρασινη νηματοειδης) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συμπερασματικά αυτά που πρέπει να κάνω επιγώντος (διαβάζωντας και πέρνωντας γνώμες) είναι......
1. Καθάρισμα άλγης με το χέρι. 2. Καθαρισμός φίλτρου λόγο πτώσης ροής 3. Σκούπα βυθού και συχνές αλλαγές 4. Αύξηση φυτομάζας 5. Προσθήκη κερατόφυλλου για να τραβάει τις ωφέλιμες ουσίες από το νερό πριν τις πάρει η άλγη 6. Ταμπλέτες βυθού ή υπερδοσολογία excel 7. Συσκότηση 3 ημερών 8. Προσθήκη 2x15w για καλή φωτοσύνθεση και ανάπτυξη των φυτών 9. Μείωση φωτοπεριόδου 10. Σταθερό CO2 1φυσαλίδα/δευτερόλεπτο 11. Δίαιτα στα ψάρια 12. Συχνές μετρήσεις ΡΗ Καλά τα έγραψα????????
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εξαλλου ειμαι Νησιωτης και δεν ξερω,...βλαχικα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και να προσθεσω οτι παραδειγμα η cladophora δεν εχει καμια σχεση με την green thread..ουτε στην αιτιολογια ουτε στην καταπολεμηση.... πολλες αλγες μοιαζουν μεταξυ τους και μονο με τα λατινικα ονοματα εγω αρχισα πλεον να τις διαχωριζω και να βγαζω ακρη...
μακη περιμενω απο σενα να κανεις υπομνημα με τις αλγες στα λατινικα τους ονοματα και τροπους καλλιεργειας της καθεμιας... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απλά φοβάται μήν του φάτε τον τίτλο..
![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Παντως δεν αλλαζει κατι, καλο ειναι που εχεις 60Watt/150lit. Βαλε το CO2 και τα υπολοιπα που ειπαμε και θα δεις μεγαλη βελτιωση Παράθεση:
Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι έχω, άλγη; | cobalt | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 27-11-08 11:57 |
άλγη | KOKOBAS | Malawi | 2 | 05-06-08 22:39 |
Αιωρούμενη άλγη; | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 16-01-08 23:55 |
άλγη? | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 18-06-07 18:29 |
Βοήθεια..(άλγη) | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 21-07-04 10:16 |