Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-01-09, 18:09
Το avatar του χρήστη madfdg
madfdg Ο χρήστης madfdg δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή

Τα μανιτάρια φωτοσυνθέτουν και τα feather dusters είναι filter feeders!Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα απο αυτά μπορεί να έχει ένα ενυδρείο ώστε να υποκαταστούν ένα σκιμμερ!Απεναντίας έχω δεί ελάχιστα ενυδρεία που να μην έχουν σκιμμερ. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που μάλλον δεν θα βοηθήσει τον φίλο μας εδώ!

150w ΜΗ φαντάζομαι θα εννοείς και όχι 150W T5!

Μια καλή Α/Ο με DI την θεωρώ αναγκαία για ένα reef με προοπτικές
Παλιά 25-01-09, 21:03
Το avatar του χρήστη Alex_Salonica
Alex_Salonica Ο χρήστης Alex_Salonica δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimp Artist

Περιοχή: Newcastle under lyme
Προεπιλογή

Επειδή το θέμα του φωτισμού παραμένει και δεν θέλω να πάω σε ΜΗ, πως μπορω να εχω τον φωτισμό που θα χρειστεί για σκληρά και μαλακά κοράλια; Οι Τ5 στο μήκος του ενυδρείου μου είναι 28watt, τι άλλο μπορώ να κάνω εκτός ΜΗ
Παλιά 26-01-09, 11:03
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από madfdg Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα μανιτάρια φωτοσυνθέτουν και τα feather dusters είναι filter feeders!Δεν μπορώ να φανταστώ πόσα απο αυτά μπορεί να έχει ένα ενυδρείο ώστε να υποκαταστούν ένα σκιμμερ!Απεναντίας έχω δεί ελάχιστα ενυδρεία που να μην έχουν σκιμμερ. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα που μάλλον δεν θα βοηθήσει τον φίλο μας εδώ!

150w ΜΗ φαντάζομαι θα εννοείς και όχι 150W T5!

Μια καλή Α/Ο με DI την θεωρώ αναγκαία για ένα reef με προοπτικές
Den milame gia antikatastasi tou Protein Skimmer me manitaria kai feather duster. Alla ola ta filter feeding a symvaloun stin meiwsi twn nitrikwn.
Episis to fws pou xreiazontai ta manitaria einai elaxisto. Kai me tis 2 T5 pou exei tha mporei na ta krata ntana.

Gia T5:http://www.marinedepot.com/ps_Aquari...uri_bulbs.html
O typos sto petshop pou paw fernei tetoies lampes. An den einai 150 watt einai sigoura 115 autes pou tha parw!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-01-09, 11:30
Το avatar του χρήστη Alex_Salonica
Alex_Salonica Ο χρήστης Alex_Salonica δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimp Artist

Περιοχή: Newcastle under lyme
Προεπιλογή

Ωραίες φαίνονται αυτές οι λάμπες!, για το μέγεθος το δικό μου μπορώ να βάλω τις 75 watt
Παλιά 26-01-09, 16:18
Το avatar του χρήστη madfdg
madfdg Ο χρήστης madfdg δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή

Λεμεσιανέ δεν χρειάζεται να πυροβολείς!
Πιο πάνω γράφεις οτι μπορείς να αποφύγεις το σκιμμερ σε συστήματα FO και FOWLR! Μετά γράφεις "Πάντως αρκετοί έχουν FOWLR και έχουν μανιτάρια και feather dusters που τρέφονται φιλτράρωντας το νερό και έτσι έχεις καλύτερη ποιοτητα νερού και μειώνουν στην πραγματικότητα το βιοφορτίο." εγώ με αυτά έβγαλα συμπέρασμα οτι βασίζονται σε τέτοιους οργανισμούς!Οι λάμπες που έβαλες στο link είναι VHO(προσωπικά δεν ξέρω αν είναι T5) και έχουν μήκος 152 εκ οι 140w και 184εκ οι 160w!Μάλλον δεν κάνουν για το trigon!150w δεν είδα πουθενά λάμπες εκτός ΜΗ!

Όλα τα ff συμβάλουν στην μείωση των νιτρικών , αλλά ο πλυθησμός τους μέσα στο ενυδρείο ώστε να κάνουν δουλειά πρέπει να είναι τρομακτικός!
Παλιά 27-01-09, 12:12
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Δεν πυροβόλw! (ax autoi oi translators. Grafw rima kai to pire les kai anaferomoun se pyrovolo oplo. O tonos sto wmega etsi...)
Απλά λόγο greeklish πήρε το z w σαν smiley και το αντικατέστησε με το εικονίδιο.
Πάντως πιστεύω ότι το skimmer δεν είναι απαραίτητο σε FO η FOWLR.
Εδώ πριν 10 χρονια υπήρχαν reef ενυδρεία και το skimmer μόλις είχε κάνει την εμφάνιση του στην Ευρώπη. Δεν λέω σίγουρα το skimmer σήμερα σε reef είναι απαραίτητο αν δεν θέλεις να κανεις αλλαγές νερού κάθε 2 μέρες και υπάρχουν πολλά σε προσιτές τιμές. Απλά λόγο κόστους αν θέλει να το αναβάλει και να το αγοράσει αργότερα μπορεί. Το αρχικό κόστος για reef είναι σημαντικό και δεν είναι σωστό να αγοράσεις κάποια πράγματα κατώτερης ποιότητας μονο και μονο για να ξεκινήσεις και μετά να θες αναβαθμίσεις.

Αυτές οι λάμπες που έγραψα είναι T5. Μάλλον έκανα λάθος για τα 150 watt. Αυτές που θα πάρω νομίζω είναι 115 η κάπου εκεί.
Εγώ πάντως με το ζόρι θα καταφέρω να βάλω 8 λάμπες και θα είναι όλες κοντά στην άλλη. Θα θέλω τρελοί μετατροπή με το κάνιστρο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές