Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-01-09, 13:48
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Επιτρεψτε μου να συμπληρωσω κι εγω με καποιες μικρες συμβουλες.
Οταν θα εχει στρωσει το ενυδρειο να θυμηθεις οτι δεν ειναι σωστο να βαλεις πολλα ψαρια με την μια, καλυτερα να τα προσθετεις λιγα λιγα ανα 15 μερες για να προλαβαινει να ισορροπει η βιολογια του φιλτρου σου.
Τα μαυρα μολλυ εγω δεν τα συστηνω, γιατι ειναι μια μορφη επιλεκτικης αναπαραγωγης πολυ ευαισθητη στην ασθενεια Ιck και διατηρουνται καλυτερα σε υψηλοτερες θερμοκρασιες και νερο με αυξημενη αλατοτητα. Εγω τα ειχα πολυ παλια ως αρχαριος μαζι με Guppy και θυμαμαι οτι πολυ συχνα εβγαζαν ick σε θερμοκρασια 26-27 και σκληρο νερο. Μολις ανεβαζα στους 30 και εριχνα θαλασσινο νερο μεσα εφευγαν τα λευκα στιγματα και γινονταν πιο κινητικα.
καλυτερα να προτιμησεις τα κλασσικα Molly.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 16:16
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

σε 60 λιτρα θα προτεινα να αποφυγει τα μολλυ γιατι γινονται αρκετα μεγαλα ψαρια....
νομιζω πως τα γκαπυ η εστω καποια πλατυ που ειναι σαφως μικροτερα ειναι καλυτερα για αυτα τα λιτρα..
Παλιά 20-01-09, 16:19
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

αυτο δεν το σκεφτηκα, οντως γινονται μεγαλουτσικα για 60 λιτρα. Εχει δικιο ο Πανος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 16:52
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
stefoc file exo kai ego to idio enidreio posa mporo na balo mesa 2 aggelopsara 1 disko kai 3 guppy?
Καλως ηλθες καταρχην. Επειτα ανοιξε νεο Thread και αφου δωσεις στοιχεια για το ενυδρειο σου κανε τις ερωτησεις σου. Τα ψαρια που λες δεν μπορεις να τα βαλεις ετσι κι αλλιως. Ανοιξε νεο θεμα και γραφε στα Ελληνικα για να σε βοηθησουμε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-09, 18:43
Το avatar του χρήστη wcpaeb
wcpaeb Ο χρήστης wcpaeb δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι. Καταρχην να ξαναπω ενα μεγάλο ευχαριστω για τις απαντησεις και τις συμβουλες σας. Εχω ευχαριστα νεα. Κανω καθημερινα μετρησεις. Η αμμωνια τις δυο τελευταιεσ μέρες ειναι σταθερα στο 0. Μειωθηκαν και λιγο τα Ν02. Αρα πάμε καλά. Ετσι δεν είναι?? Οριστε και τα σημερινα αποτελέσματα των μετρησεων:

PH: 8,0
GH: 15
KH: 12
NH3/NH4: 0 ( επιτελους μηδενιστηκε)
NO2: 1 (έπεσε σταδιακα κατα μισή μονάδα)
NO3: 10 (έπεσε κι αυτο. Τωρα αυτο καλό ειναι ή μπα. Από οτι διαβασα παίζουν ρόλο και τα φυτά, και φυσικά οι αλλαγες νερου.)

Παιδιά και κατι άλλο που θυμηθηκα. Όταν πήρα το ενυδρειο στο πετ σοπ μου είπαν οτι τα σφουγγαρια του φιλτρου θέλουν καθε 2 μηνες περιπου άλλαγμα. Αλλα απ' οσα εχω διαβάσει όλες αυτες τις μέρες στο φορουμ, αυτο που καταλαβα είναι οτι καθε αλλο παρά αλλαγη χρειάζονται. Ετσι δεν ειναι. Να αφησω στην ησυχια του το φιλτρο και να τα γραψω κανονικα αυτα που μου 'πε ο πετσοπας.

Αντε ανυπομονω να βαλω γκαπάκια στο ενυδρειάκι. Και απο Δευτερα πάω να πάρω μερικά φυτάκια ακόμα και μαυρο χαρτόνι για πίσω απο το ενυδρειο για φόντο. Απο οτι κατάλαβα είναι το καλύτερο. Το δοκιμασα και με ένα πρόχειρο που είχα και όντως δείχνει πολύ ωραίο. Αυτα. Όταν με το καλό στρώσει και μπούν και τα πρώτα γκαπάκια θα σας ανεβάσω και φωτο να το δειτε . Να πείτε και την γνωμη σας.

Σας ευχαριστω και πάλι όλους, να 'στε καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-09, 22:18
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

οι μετρησεις σου βελτιωνονται..πολυ καλο που μηδενιστηκε η αμμωνια...μη ξεχνας να ριχνεις ομως ψαροτροφη για να τρεφονται τα βακτηρια που με τοσο υπομονη εγκατασταθηκαν στο φιλτρο σου...
θα περιμενεις να μηδενιζουν και τα νιτρωδη για να εισαι ετοιμος...τα νιτρικα εχουν μονιμα αυξητικη πορεια εν τη γενεση τους....αλλα οπως ειπες τα φυτα τα καταναλωνουν και οι αλλαγες νερου τα μειωνουν...

τα σφουγγαρια δε θελουν αλλαγμα...οταν θα μειωνεται η ροη του φιλτρου σου θα τα ξεπλενεις ελαφρα σε νερο ενυδρειου και θα τα επανατοποθετεις...

περιμενουμε φωτογραφιες!!..καλη επιτυχια!!!

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές