Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-01-09, 09:51
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Όπως το βλέπω δεν είναι εύκολο για ένα αρχάριο χομπίστα. Όλοι συμβουλεύουν ένα αρχάριο να διαβάσει για ένα ψάρι πριν το αγοράσει. Αν δεν ξέρει την ονομασία του ψαριού τι να κάνει το συγκεκριμένο site.
Το fishprofiles είναι πιο χρήσιμο μιας και έχει και φωτογραφίες και μπορεί να κοιτάξει να βρει το ψάρι που του άρεσε.
Κοιτάξτε. Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον να φτιάξω κάτι τέτοιο. Είτε εύκολο, είτε δύσκολο, είτε χρονοβόρο, είτε όχι. Στην πορεία μιας και θα διαβάζω και εγώ προσωπικά περισσότερα για κάθε ψάρι θα με βοηθήσει σαν χομπίστα και ίσως οποιο άλλο θέλει να βοηθήσει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 09:57
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Όπως το βλέπω δεν είναι εύκολο για ένα αρχάριο χομπίστα. Όλοι συμβουλεύουν ένα αρχάριο να διαβάσει για ένα ψάρι πριν το αγοράσει. Αν δεν ξέρει την ονομασία του ψαριού τι να κάνει το συγκεκριμένο site.
Το fishprofiles είναι πιο χρήσιμο μιας και έχει και φωτογραφίες και μπορεί να κοιτάξει να βρει το ψάρι που του άρεσε.
Κοιτάξτε. Προσωπικά βρίσκω ενδιαφέρον να φτιάξω κάτι τέτοιο. Είτε εύκολο, είτε δύσκολο, είτε χρονοβόρο, είτε όχι. Στην πορεία μιας και θα διαβάζω και εγώ προσωπικά περισσότερα για κάθε ψάρι θα με βοηθήσει σαν χομπίστα και ίσως οποιο άλλο θέλει να βοηθήσει.
μπερδευτικες. ΦΥΣΙΚΑ και να το κανεις.ειμαι υπερ εφοσον εχει νοημα. αλλα με σωστο σχεδιασμο. δηλαδη αυτο που σου εδωσα ή τοfishprofiles εχουν περιπου 31000 είδη, 270600 Κοινά ονόματα, 46900 Φωτογραφίες. εχεις σκοπο να προσθεσεις ή να διαφοροποιήσεις κατι??αυτο ρωταω.επι της ουσιας τι διαφορετικο εχεις στο μυαλο σου να προσφερεις?ή απλα να το κανεις να υπαρχει ακομα μια ιδια βαση δεδομενων.

Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:08
Member

Προεπιλογή

Ωραία αφού ήδη υπάρχει κάτι έτοιμο, θα μου άρεσε να έκανα κάτι πιο user friendly. Χάσιμο χρόνου δεν θα είναι αφού τουλάχιστον θα διαβάζω και θα ξέρω περισσότερα για κάθε ψάρι.
Επίσης μπορούμε να έχουμε μια λειτουργία που να προτείνει ψαρια. p.x έρχεται κάποιος αρχάριος και θέλει στο ενυδρείο του με ένα x αριθμό λίτρων να βάλει ψαρια και φυτά. Τι ψαρια θα βάλει σαν αρχάριος και τι φυτά?
Καθώς επίσης και μια λίστα με τις ανάγκες τους.
Αυτό που με κίνησε να κάνω κάτι τέτοιο είναι η ανάγκη να ψάχνω από δω και από εκεί για πληροφορίες. Aσε που δύσκολα μπορείς να βρείς κάτι ψάχνοντας το με το ελληνικό κοινό όνομα του.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:22
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Ωραία αφού ήδη υπάρχει κάτι έτοιμο, θα μου άρεσε να έκανα κάτι πιο user friendly. Χάσιμο χρόνου δεν θα είναι αφού τουλάχιστον θα διαβάζω και θα ξέρω περισσότερα για κάθε ψάρι.
Επίσης μπορούμε να έχουμε μια λειτουργία που να προτείνει ψαρια. p.x έρχεται κάποιος αρχάριος και θέλει στο ενυδρείο του με ένα x αριθμό λίτρων να βάλει ψαρια και φυτά. Τι ψαρια θα βάλει σαν αρχάριος και τι φυτά?
Αυτό που με κίνησε να κάνω κάτι τέτοιο είναι η ανάγκη να ψάχνω από δω και από εκεί για πληροφορίες. Aσε που δύσκολα μπορείς να βρείς κάτι ψάχνοντας το με το ελληνικό κοινό όνομα του.
κακως υπαρχουν κοινα ονοματα. ενα ψαρι που ο ερευνητης το ονομασε Δημητρη εμεις δεν μπορουμε να το λεμε μητσο μιτση και οτι αλλο. ειμαι υπερ της σωστης τους ονομασιας,της επιστημονικης. για τα υπολοιπα τωρα η κουβεντα ειανι μεγαλη και καθαρα υποκειμενικο το θεμα. δεν ξερω ποσο σωστο ειναι να βαζουμε ph κλπ και να μας βγαζει συνδιασμο ψαριων. δεν γινεται ακριβως ετσι στη φυση. σε αυτο θα σε βοηθησουν οι γνωριζοντες εγω ειμαι ασχετος.θα μου αρεσε ομως πολυ μια βαση δεδομενων που να λεει τα χαρακτηριστικα των ψαριων στο ΦΥΣΙΚΟ τους περιβαλλον. μορφολογιες εδαφους και τετοια. αυτο νομιζω ειναι το σωστο κοιτα τι εννοω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29462 δες τι χαρακτηριστικα ναφερει ο Τολις...μια τετοια βαση πραγματικα θα εκανε θραυση

Ομορφιες απο τη Σιφνο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:33
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sifnos Εμφάνιση μηνυμάτων
κακως υπαρχουν κοινα ονοματα. ενα ψαρι που ο ερευνητης το ονομασε Δημητρη εμεις δεν μπορουμε να το λεμε μητσο μιτση και οτι αλλο. ειμαι υπερ της σωστης τους ονομασιας,της επιστημονικης. για τα υπολοιπα τωρα η κουβεντα ειανι μεγαλη και καθαρα υποκειμενικο το θεμα. δεν ξερω ποσο σωστο ειναι να βαζουμε ph κλπ και να μας βγαζει συνδιασμο ψαριων. δεν γινεται ακριβως ετσι στη φυση. σε αυτο θα σε βοηθησουν οι γνωριζοντες εγω ειμαι ασχετος.θα μου αρεσε ομως πολυ μια βαση δεδομενων που να λεει τα χαρακτηριστικα των ψαριων στο ΦΥΣΙΚΟ τους περιβαλλον. μορφολογιες εδαφους και τετοια. αυτο νομιζω ειναι το σωστο κοιτα τι εννοω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29462 δες τι χαρακτηριστικα ναφερει ο Τολις...μια τετοια βαση πραγματικα θα εκανε θραυση
Το επιστημονικό όνομα είναι όμως πιο δύσκολο να το θυμάσαι. Καλώς η κακώς όλα τα είδη έχουν και επιστημονικό όνομα και ένα κοινό όνομα.

Αφού βρίσκεις πιο ενδιαφέρον ένα database με πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον μπορούμε να κινηθούμε και σε αυτή την κατεύθυνση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Το επιστημονικό όνομα είναι όμως πιο δύσκολο να το θυμάσαι. Καλώς η κακώς όλα τα είδη έχουν και επιστημονικό όνομα και ένα κοινό όνομα.

Αφού βρίσκεις πιο ενδιαφέρον ένα database με πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον μπορούμε να κινηθούμε και σε αυτή την κατεύθυνση.
αστα. δεν μορω καν να τα προφερω.πρεπει ομως να προτασονται πιστευω της κοινης ονομασιας.τεσ πα. εγω ειμαι φανατικα υπερ αν προκειται να κινηθεις σε αυτη την κατευθυνση.θελει να ξερεις παρα παρα παρα πολυ διαβασμα...αν μπορουμε να πρασφερουμε κι εμεις...εγω ειμα μεσα

Ομορφιες απο τη Σιφνο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:44
Member

Προεπιλογή

Ωραία θα αρχίσω με 5-10 είδη που βρίσκουμε εύκολα στα petshops. Θα ποστάρω ένα-ένα εδώ με τις πληροφορίες που θα μαζεύω από αλλου και οποιος μπορεί ας μας δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες η φωτογραφίες.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:24
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αν μπεις στο παιγνίδι των συνδυασμών, του στησίματος και των συνδιασμών φυτών, δε νομίζω ότι θα ξεμπλέξεις εύκολα φίλε. Όπως και να έχει πάντως καλή αρχή.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-01-09, 10:28
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να στηριχτεις στις πληροφοριες που δινει ενα μονο σαιτ, κι αυτο γιατι ειναι αδυνατο να ειναι ολα σωστα οσα γραφει ή να εχει ολες τις πληροφοριες που χρειαζονται για αυτο που θελεις να κανεις.

Αν προσπαθησεις να κανεις διασταυρωση πληροφοριων (ακομα και στα πιο εγκυρα profiles) θα δεις διαφορες.

Το link που σου εδωσε ο sifnos μπορει να μην εχει πολλες πληροφοριες αλλα αυτες που εχει ειναι 99% σωστες και θεωρειται απο τα πιο αξιοπιστα.
Αλλο σαιτ (με καλο ποσοστο σωστων πληροφοριων) που χρησιμοποιω εγω ειναι :
http://www.theaquariumwiki.com/Main_Page
και αυτα που αναφερθηκαν
http://www.fishbase.gr/search.php
http://www.fishprofiles.com/
Σε καποια ειδη ομως εμπιστευμαι πιο εξειδικευμενα σαιτ οπως για τα γατοψαρα το http://www.planetcatfish.com/core/search.php
ή για τα loaches το http://www.loaches.com/species-index κ.ο.κ

Αλλο προβλημα ειναι οτι πολλα profile sites αντιγραφονται αφου δεν μπορουν να εχουν δικη τουυς εμπειρια με ολα τα ψαρια, με αποτελεσμα να αναπαραγονται μαζι με τις σωστες πληροφοριες και οι λαθος.

Η μονη λυση μεχρι στιγμης ειναι, ο καθε χομπυστας να ψαχνει μονος του πληροφοριες για το ενα ειδος που ενδιαφερεται και να διασταυρωνει πληροφοριες απο πολλες πηγες.
Και παλι δεν τα βρισκει ολα και μαλιστα σωστα.
Εσυ θελεις να το κανεις αυτο με ολα τα ειδη που υπαρχουν.
Μακαρι να το πετυχεις, θα ειναι πολυ μεγαλη βοηθεια για ολους οπως λες.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές