|
|
||||
|
||||
![]()
Μη με ξεσηκωνετε ετσι ρε παιδια... αφου το ξερετε το προβλημα μου... το αφεντικο δεν αφηνει!
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά επειδή η τιμή για skimmers είναι ψιλή και μονο από US βρήκα προσιτή τιμή αλλα αυτό το μηνα άλλαξαν την πολιτική του shipping τους (από 200 + 50 το shipping έγινε 200 + 400 το shipping) αποφάσισα να φτιάξω ένα δικό μου αντίγραφο ενός skimmer.
Αντλία με φτερωτή έχω και εννοείτε θα την μοντιφαρω και αυτή. Έχει και κάτι σαν mini venturi μέσα αλλα θα προσθέσω μια για καλύτερη λειτουργία. Θα ανεβάσω τα σχέδια σε λίγο. Αντίγραφο του Aquamedic Turboflotor 1000T. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na kai ta sxedia se google sketchup http://www.mediafire.com/download.php?5mmyazkwnjt Oi diastaseis einai poly kontines stis diastaseis tou authentikou |
|
|||
|
|||
![]()
Κυκλοφορητή η αντλία?
Βασικά έχω μια αντλία με φτερωτή που αν δεν κάνω λάθος βγάζει 2000 λίτρα την ώρα. Η Ocean Runner 2700 που έρχεται με το skimmer βγάζει κοντά στα 2500. Aλλα το skimmer είναι βαθμολογημένο για 225 γαλόνια και εγώ 80 έχω(καμια 300 λίτρα). Επομένως και full απόδοση να μην έχει θα είμαι ευχαριστημένος πάλι. Βασικά θυμάμαι ότι στο skimmer θέλεις να περνάει κάποια ποσότητα νερού ανάλογα με τα λίτρα του ενυδρείου σου. Ποιο πολλά λίτρα ανά ώρα σημαίνει ότι περισσότερο νερό κινείται πιο γρήγορα στις φυσαλίδες. Έτσι έχει λιγότερο χρόνο επαφής και πέφτει η ποιότητα του skimming. Όσο αφορά την φτερωτή θα τις κάνω αλλαγές για να σπάει τις φυσαλίδες σε μικρότερο μέγεθος. Δεν θα πάρω plexiglass. Με PVC θα το φτιάξω για να είναι πιο φτηνό. Το διαφανες στο σχέδιο το έβαλα για να είναι πιο εύκολο να δεις πως είναι φτιαγμένο. Θα κάνω και ένα άλλο σχέδιο με τα κομμάτια ένα ένα. |
|
||||
|
||||
![]()
2 ενστασεις που εχω:
Πρωτον θα επρεπε να μπει καποιος θαλαμος οπως και στο original , στην εισοδο νερου στο σκιμερ για να μην εχει "αμεση επαφη" με την εξοδο και οτι ριχνεις μεσα φευγει (κατα ενα μεγαλο ποσοστο) αμεσως προς την εξοδο. Κατα δευτερον θα σου προτεινα να κανεις μια τρυπα και μεγαλη για την εξοδο , στυλ deltec γιατι ειναι και πιο δυσκολη η ρυθμιση και πιο μεγαλη πιθανοτητα για διαρροες εχεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για εσωτερικό θάλαμο κοίταξα καλά όλες τις φωτογραφίες που βρήκα αλλα δεν φαίνεται να έχει τέτοιο πράγμα το αυθεντικό. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε αλλα μετά κατάλαβα ότι ήταν οι σωλήνες εξόδου και έδιναν αυτή την εντύπωση. Τώρα είδα το hang on version. Στο hang on ναι έχει εσωτερικό θάλαμο.Βασικά θα κάνω μια άλλη αλλαγή μπας και αποφύγουμε τον εσωτερικό θάλαμο χωρίς να αυξήσουμε την έξοδο φυσαλίδων. |
|
||||
|
||||
![]()
Για το hang on μιλουσα και εγω .
Με τον θαλαμο εχεις μεγαλυτερο χρονο επαφης του νερου με τον αερα μεσα στο σκιμερ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Πήρε μιση ημερα το σχέδιο που βλέπεις! Παράθεση:
Ευχαριστώ βασίλη! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SKIMMER | g-pavl | Φίλτρανση | 18 | 10-12-08 11:35 |
Skimmer ή οχι | Manolis | Φίλτρανση | 5 | 20-06-08 15:42 |
Skimmer | ton12 | Φίλτρανση | 0 | 05-03-08 08:56 |
skimmer | perka | Φίλτρανση | 7 | 23-10-07 09:26 |