|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() Νομιζω οτι πρεπει να αλλαχτει πλεον το "Pre-Junior Member" μετα απο αυτο το ποστ. Συνονοματε μπραβο ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε αυτά τα λίτρα και διαστάσεις δεν θα έβαζα ούτε τα ράμ μόνα τους εάν το ζευγάρι δεν είναι πιστοποιημένο. (θα αρχίσουν τα κυνηγητά...)
Για τα sterbai δεν το συζητάμε κάν. Θα γινόταν πανέμορφο με γαρίδες ή ένα κοπαδάκι 8-10 cory pygmaeus ή nanus που είναι αρκετά μικρά και οι συνθήκες που έχεις φτιάξει πολύ καλές γι΄αυτά. πάντα καλά, Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
αν θες τα ραμ βαζεις αρκετα ξυλα στο ενυδρειο και αρκετα φυτα με τροπο τετοιο που να μην αφηνει ανοιχτους δρομους για να κυνηγιουνται τα ψαρια αδιακοπα , να υπαρχουν δηλαδη αρκετα εμποδια που θα ειναι και κρυψωνες
αν θες καποιο αλλο ψαρακι μπορεις να βαλεις καποιο nannostomus OXI ομως το Nannostomus beckfordi γιατι γινεται αρκετα μεγαλο και θα ενοχλει τα ραμ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιο είδος nanostomus λες ότι είναι εύκολο να βρω στην Ελλάδα αλλά και όμορφο...
|
||||
|
||||
![]()
Μετά και τη δική μου μικρή εμπειρία με τα ραμ, σίγουρα το ενυδρείο θα πρέπει να είναι πολύ πυκνοφυτεμένο και να έχει πολλές κρυψώνες.. Δεν είναι μόνο το θέμα του αν είναι διαπιστωμένο ή όχι το ζευγάρι.. Μπορεί π.χ. να θέλει ο αρσενικός να ζευγαρώσει και να μήν είναι έτοιμη η θηλυκιά.. (έτσι συνέβη νομίζω και στη δική μου περίπτωση, όπου παρά τις πραγματικά πολλές κρυψώνες, παρόλο που το κυνηγητό δεν ήταν διαρκές, καθώς το κάθε ψαράκι είχε το δικό του χώρο για να κρυφτεί κ.τ.λ., σε κάποιον καυγά η θηλυκιά έκανε ένα τραύμα στο κεφάλι, το οποίο στη συνέχεια μολύνθηκε, και παρά τις προσπάθειες μου, το ψαράκι δεν τα κατάφερε..)
Πάντως, η ύπαρξη και άλλων ψαριών ως dither fish θα μειώσει την μεταξύ τους επιθετικότητα.. Ποια dither fish? - Τα τετρα θα είναι όμορφα οπτικά, για ένα κοινωνικό ενυδρείο, αλλά είναι επικίνδυνοι κηνυγοί για το γόνο.. Τα νέον και οι καρδινάλιοι δεν είναι απαγορευτικοί για 60cm μήκος, όπως π.χ. είναι οι πολύ πιο κολυμβητικοί ροδόστομοι.. Μεταξύ αυτών όμως, προτίμησε τους καρδινάλιους, λόγω θερμοκρασίας (τα ραμ θέλουν σχετικά ζεστό νερό).. - Πολύ καλά λόγια έχω διαβάσει για τα hatchet, που σκοπεύω να βάλω μία τετράδα.. Μένουν στην επιφάνεια, και δε θα ενοχλήσουν ούτε σε προσπάθεια αναπαραγωγής.. Και ίδιες παραμέτρους νερού, και ίδιες θερμοκρασίες, και κοντινή καταγωγή (ευρύτερα γεωγραφικά τουλάχιστον).. - Από nannostomus, πέραν των beckfordi (που καλό είναι να τους αποφύγεις, είχα κι εγώ και τους έβγαλα, κάπου έχω και ένα σχετικό μακροσκελές thread), στο water inn έχει τους πιο "ήρεμους" eques (rocket pencilfish), που όμως προσωπικά δε μου άρεσαν ιδιαίτερα.. - Οτόκυκλους μπορείς επίσης να βάλεις.. Ο Giorgos μου έλεγε ότι τους έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον ως dither, και ήταν πολύ ευχαριστημένος.. - Να αποφύγεις τα cory, καθώς μοιράζονται τον ίδιο χώρο με τα ραμ (το βυθό), και οι διαστάσεις του ενυδρείου σου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.. Αυτά.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη φίλε Χοντρε αλλά διαφωνώ...
Νομίζω πως τα κοπαδόψαρα(απο Γη και Υδωρ και αλλα διάφορα sites,forums...)θέλουν 8 τουλάχιστον ψαρια για να βγει κοπάδι και να είναι ευτυχισμένα... Δεν εχω καταλάβει τοσο καιρό μερικά πράγματα... Ας αρχίσουμε: 1ον γιατί να βάζουμε ψάρια ακατάλληλα για τα λίτρα μας(βλεπε Ραμιρέζι σε 40) αφού πρέπει να τα βάλουμε σε μεγαλύτερο ενυδρείο...Πως θα χωρέσουμε και ενα ζεύγος κιχλίδων(και μάλιστα αρκετά επιθετικών) μαζί με αλλα 6-8 ψάρια που θέλουν χώρο για κολύμπι ενώ παράλληλα θα τρώνε και ξύλο... Αποτέλεσμα;Το κοπάδι θα δημιουργηθεί ετσι και αλλιώς αφού θα βρισκονται σε κινδυνο συνεχώς...Τα ψαράκια θα στρεσάρονται... Πώς να χορέσεις τόσσα ψάρια σε ενα κονσερβοκούτι των 40λιτρων; Καλο είναι να έχεις και τις ''υποδομές'',δηλαδή ενα ενυδρείο 80λιτρων καθαρών ωστε να τα βάλεις και πάλι επιφιλακικά... ΔΙΑΦΩΝΩ εντελώς οταν για τη χαρά του χομπίστα και για να είναι χαρούμενος και να λέε<<Ας βάλω και αυτά ως dither fishes και να πεθάνουν θα είναι τα δευτερεύοντα και θα τα αντικαταστήσω,ουτε γάτα ούτε ζημιά...>>... Σημασία εχει να είναι καλά και τα ψάρια...Και τα ψάρια είναι ζωντανά,έχουν και αυτά ψυχή και δεν είναι μερικά γενιμένα για να κάθονται να τρώνε ξύλο απο άλλα μονο και μόνο ωστε να μην δείχνει το ενυδρείο άδειο και να υπάρχουν θάνατοι στο <<κυριαρχο είδος>> ζεύγος λογο αφξιμένης επιθετικότητας;Μάλλον οχι... Κανένα ψάρι δεν θα ήθελα να έχει αυτήν την τύχη... Δεν λέω καλό είναι να ενθαρύνουμε κάποιους χομπίστες,αλλα με ένα όριο... Με ενα άλλο παράδειγμα δεν θα βάζαμε σε ενα δωμάτιο την Μονικα Μπελούτσι και τον Zwarzenenger(π.χ) και για να μην νευριάζει ο Αρνολντ οταν η Μονικα δεν του ''κάθεται'' να βάζουμε και 5-6 κινέζουν να τις τρώνε...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν υπαρχει περιπτωση ραμ να καταφερει να σκοτωσει dither fish και τα 60 εκ μηκους του ενυδρειου δεν ειναι λιγα για ραμ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
D.I.Y. Ενυδρείο 600-700 λίτρα | TaitO | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 16-12-06 20:43 |
Νεο ενυδρείο 860 λίτρα & Ερωτήσεις : Λάμπες και Υπερχύλη | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 27-11-04 21:19 |
Ενυδρείο 60 λίτρα!!! | Cristos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-04 04:50 |