|
|
||||
|
||||
![]()
Τρωει κανονικα (και "ζηταει" τροφη οποτε πλησιαζω στο ενυδρειο), ειναι πολυ ζωηρο, ολα δειχουν ενταξει, εκτος απο τα λευκα σημαδακια...
Στο ενυδρειο δεν εχω θερμοστατη και το θερμομετρο μου δειχνει 26-28 αρα 27 βαθμους σταθερα. Μηπως να βαλω? Αν και πιστευω πως δεν χρειαζεται... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πρεπει να ριξεις την θερμοκρασια λιγο-πηγαινε την στους 21-23 περιπου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ok, το πως την ανεβαζουμε το ξερω, με θερμοστατη, αλλα πως την ριχουμε? Τωρα το ενυδρειο ειναι πανω απο την τηλεοραση, οχι κοντα στα καλοριφερ, αλλα γενικα ειμαστε της ζεστης στο σπιτι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενα τροπος ειναι το ανεμιστηρακι/α. Με την αναταραξη που δημιουργει στη επιφανεια και το ανακατεμα του νερου με πιο ψυχρο αερα, δημιουργει εξατμιση, αυτο κατεβαζει τη θερμοκρασια του νερου. Προσοχη ομως στο ποσο κατεβαζει τη θερμοκρασια και τη σταθμη του νερου. Κραταμε σταθερη τη σταθμη συμπληρωντας με απιονισμενο (τετοιο ειναι και το νερο που εξατμιζεται) αλλιως θα μενει στο ενυδρειο το αλατι του εξατμιζομενου νερου. Σε μικρα ενυδρεια η μεταβολη σταθμης και θερμοκρασιας γινονται πολυ γρηγορα, προσοχη. Μια κατασκευη ειναι και αυτη για να παρεςι ιδεες. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25435 Υπαρχουν και 4mm ανεμιστηρακια για μικροτερα ενυδρεια και πιο ομαλες μεταβολες. Θα σου χρειαστει οπωσδηπτε το καλοκαιρι. Ευχομαι μεχρι τοτε να χρειαζεσαι περισσοτερους ανεμιστηρες για το μεγαλο ενυδρειο που θα του εχεις ![]() Τοτε δες αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25558
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη δουλεια & παρουσιαση.... ευχαριστω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Χρονια Πολλα σε ολους και καλη χρονια να εχουμε!
Το ψαρι μου εξακολουθει να εχει τα λευκα στιγματα, ακολουθω ολες τις οδηγιες -οκ, εκτος του μεγεθους του ενυδρειου- αλλα τιποτα δεν εχει αλλαξει. Τι να κανω? Να επαναλαβω την θεραπια με το Sera baktopur ή να ξεκινησω θεραπια με αλατι? Καλες γιορτες σε ολους! Στεφανος |
|
||||
|
||||
![]()
Θα πρότεινα να προσθέσεις αλάτι(ενυδρειακό ή τυροκομικό) 0,3%(3γρ. αλάτι ανά 1 λίτρο νερού), αφού προηγηθεί μια μεγάλη αλλαγή νερού.Να διατηρήσεις αυτή την αναλογία, σε τυχών μελλοντική αλλαγή νερού,για 10 ημέρες περίπου.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αυτο που ειπα για 21-23 ειναι για υγειη ψαρια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Προσπαθω να το βγαλω ωστε ν αφανουν τα στιγματακια αλλα το ατιμο δεν στεκεται πουθενα!
Τελος παντων, αλλη μια, νομιζω οτι φαινεται καλυτερα απο ολες τωρα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σημάδια αυτά που βλέπω είναι από ψιλοχτυπήματα το ψάρι είναι στριμωγμένο και δεν αντέχει.
|
|||
|
|||
![]()
H ταπεινή μου γνώμη να μην του συνεχίσεις την θεραπεία και να βάλεις άνθρακα στο φίλτρο σου για μια μερα να τραβήξει όλα τα φάρμακα. Χίλιες φορές ενυδρειακό αλάτι... Μην ακούς τους πετσοπάδες... Να κάνεις συχνές αλλαγές, να αποφεύγεις να μένει φαγητό στο νερό και πάνω από όλα να του βάλεις μεγαλύτερο ενυδρείο. Αν μπορείς βάλε και λίγο siporax στο φίλτρο σου και αν περισεύει και λίγο κερατοφυλλο από κανεναν συγχομπιστα καλό θα ήταν να εβαζες μέσα στο ενυδρείο.
Η γνώμη μου ότι το νερό της βρύσης είναι αστα να πάνε... Eκτός από το χλωριο υπάρχουν βαρέα μέταλλα και πολλά άλλα κακά... |
|
||||
|
||||
![]()
Σταματία την θεραπεία την έχω σταματήσει, όπως έχω σταματήσει και το αλάτι αφού δεν είδα αποτέλεσμα.
Τώρα θα περιμένω να δω αν κάνει τίποτα ο περίσσιος χώρος... (μεγαλύτερο ενυδρείο, έβαλα) Τώρα για τα φυτά, στο κατάστημα δεν βρήκα κάτι που να μου αρέσει. Ήταν όλα πολύ μικρά. Κοίταξα gia anubia μόνο... |
|
||||
|
||||
![]()
στη θεση σου θα εκανα 3 μικρες αλαγες ....
1.φυτεμα μην τα φοβασε αν ειναι μικρα σε 2 μηνες θα φουντωσουν ![]() ![]() 2..θα το εβαζα στη θεση της τηλεορασης ( χαχαχαχαχα ) ![]() ![]() ![]() ![]() ((( σε λιγες μερες θα χαζεψεις με το ποσο καλος κολυμβητης ειναι ))) ![]() ![]() ![]() 3...και το ηχειο αν εχει τρυπα στο πισω μερος χωρις πλακα θα του αλλαζα θεση ...τουλαχιστον μερικα μετρα πιο αριστερα εστω ... οι δονησεις ειναι τεραστιες αν εσυ εχεις παθος με τη μουσικη οπως και εγω .... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (εγω αλαξα ολο το σετ μου θεσεις οταν τελικα καταλαβα ποσο δυνατα ειναι για τους ψαρηδες μου ) παντως συγχαρητηρια για την επιλογη του νεου σου ενυδρειου εισαι πολυ καλος και επισης πολυ σωστος που καταλαβες πολυ γρηγορα τι ειναι καλο για τον πειναλα σου !!!! φτου φτου να μην το ματιασει κανεις ειναι υπεροχος σταματης χχχ
|
||||
|
||||
![]()
Σταμάτη σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, μουσικόφιλος είμαι, αλλά λόγω της μικρής (της κόρης μας) οι εντάσεις έχουν εκλείψει απο το σαλόνι μας εδώ και χρόνια.
Απο την άλλη όταν παίζουν (σε ένταση) το μόνο που θα το έσωζε το ενυδρείο θα ήταν η άλλη πλευρά του σπιτιού. Φυτά θα βάλω αλλά αυτά που είδα εκτός απο μικρά μου φάνηκαν και ασθενικά. Που να πάω για σωστά φυτά? Για πείτε.. p.s. Πάντως κατάλαβα γιατί τα Vitrea ήταν διπλή τιμή στα ίδια λίτρα... Πλαστικό πουθενά, το τζάμι διπλό σε πάχος και γενικά άλλη κατασκευη! |
|
||||
|
||||
![]()
ασε φιλε και εμενα μια απο τα ιδια για ηχεια (dunaudio)...ευτηχως που παιζουν πολυ καλα στα χαμηλα ...χεχε
στο θεμα μας εγω με 4 χρυσοψαρα σε 200 λιτρα εχω ... κρυπτοκορινες ......( δεν μου της πειραζουν ) βαλισνεριες .....(επισης ...και μεγαλωνουν πολυ γρηγορα ) anubias nana / barteri nana / gongensis egn.densa ............(τις ξεσκιζουνε... απλα αλλα αν βαλεις σε σημεια που δεν ειναι πολυ προσβασιμες ισως και επιβιωσουν μερικες κλαδες τους ) hydropctyle leucocephala .......( δεν τις ενοχλουν ) echonodorous rigidiofolius......( δεν μου τις πειραζουν ) lucky bamboo και να θελαν ..(δεν μπορουν καθως τα ανθη εκτος ενυδρειου αλλα δεν πρεπει να τα δαγκωσουν ποτε τα ανθη ειναι τοξικα καθως εχουν τη ταση να μαζεβουν νιτρικα στο ανθος που ρουφουν απο το ενυδρειακο νερο ) οσο που θα τα βρεις ειναι απλο σε καταστηματα που ασχολουναται καθαρα με ενυδρεια ξαψε στις κατηγοριες καταστηματων απλα προσεχεις εγω τα βαζω παντα σε κουβα για μερικες μερες κτλ
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέτρες από Ερμή.Είναι εντάξει? | xaftel | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 14 | 12-09-08 11:07 |
¶ρωστο χρυσόψαρο | ΚώσταςΒ | Χρυσόψαρα | 8 | 06-03-08 11:14 |
Λευκό χρυσόψαρο! | memy | Χρυσόψαρα | 15 | 13-11-06 00:51 |
Άρρωστο χρυσόψαρο??? | ThDam | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 15-10-04 00:13 |
Goldfish - Χρυσόψαρο | lurking_fear | Χρυσόψαρα | 21 | 04-02-03 18:11 |