|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
-Στο δικο μου ματι παντως μου "εκατσε" οπτικα το αναποδο.Γι'αυτο και τις αλλαξα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όπως και οι περισσότεροι νομίζω τελικά τις έχουν αλλάξει.
|
||||
|
||||
![]()
πολυ πρασινο δεν γινεται το χρωμα?
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά αλλάζεις τις λάμπες με άλλες όχι juwel.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ποιές άλλες; (γιατί κι εγώ με τις μαμίσιες είμαι και δε μ'αρέσει το χρώμα - πολύ στο κίτρινο μου φαίνεται...) Αν κατάλαβα καλά μόνο η Arcadia βγάζει μια λάμπα σε διαστάσεις 895mm;
Με την λάμπα "color" της Juwel δε γίνεται τίποτα; Είναι στα 6500Κ ή κάπου εκεί, αν δεν κάνω λάθος... |
|
|||
|
|||
![]()
και να βγαλεις ποια;
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι κακώς "κολλάμε" τόσο πολύ στα Kelvin.. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το φάσμα.. Αν δεις το φάσμα σε λάμπες φωτοσύνθεσης, έχουνε ένα "χοντρό" peak στο κόκκινο, και ένα "λεπτότερο" peak στο μπλε.. Κόκκινο=χαμηλή θερμοκρασία (λίγα κέλβιν), μπλε=υψηλή θερμοκρασία (πολλά κέλβιν).. Τα φυτά εκμεταλλεύονται τόσο το κόκκινο όσο και το μπλε (δεν εκμεταλλεύονται τις ενδιάμεσες θερμοκρασίες, δηλαδή το πράσινο, φαίνεται εξ'άλλου και από το πράσινο χρώμα τους, δλδ από το γεγονός ότι αντανακλούν το πράσινο τμήμα του φάσματος του φωτός που δέχονται)..
Τα Kelvin που δίνει τελικά ο κατασκευαστής προκύπτουν κάπως σαν μέσος όρος από ολόκληρο το φάσμα (με μία αρκετά ακαταλαβίστικη διαδικασία).. Οπότε δε σε ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι 4000 ή 6000, σε ενδιαφέρουνε τα 2 peak (κόκκινο και μπλε) που έχει το φάσμα που βγάζει η λάμπα.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτισμος | johnpecn` | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 05-11-08 05:08 |
φωτισμος | aaaooll | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-01-08 16:17 |
Φωτισμος | Αλεξανδρος Κοντος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 11-10-07 22:51 |
φωτισμος | tak660x | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 20-09-07 07:11 |
Φωτισμος | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 23-12-05 19:57 |