|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γνωμη μου σε αυτο το γιγάντιο ενυδρείο να επιχειρήσεις να κάνεις βιότοπο δίσκων με πολλά ξύλα και ελάχιστα ή καθόλου φυτά.Θα είναι καταπληκτικό.
Παρε μια ιδέα απο τον διαγωνισμό της aga και τα βιοτοπικά.Θα είδες μάλλον το ενυδρείο που πήρε τη 2η θέση. Ε εσυ με τόσα λίτρα κάνεις αρκετά καλύτερο
|
||||
|
||||
![]()
καμμια δεκαρια κορυ, ενα ζευγαρι ανσιστρους και οι δισκοι.......
Κοπαδοψαρα δεν προτεινω παρολο που στο δικο μου εχω βαλει..... Το μετανιωσα... |
|
||||
|
||||
![]()
στα ματια μου τα μεγαλα ενυδρεια φαινονται ακομη μεγαλυτερα οταν εχουν μικρα ψαρακια....οποτε περαν των δισκων ..θα σου προτεινα κι εγω το συνδυασμο κοπαδι κορυ-ανκιστρους...και απο κοπαδοψαρο το bloodfin tetra....
το θεωρουν ευκολο και για αρχαριους ψαρι ομως τα χρωματα του σε οξινο -μαλακο νερο δεν παιζονται........ζει ακομη και δεκα χρονια.....και η συμπεριφορα του ειναι αψογη...οχι μονο μενει δεμενο σαν κοπαδι αλλα και μεσα στο κοπαδι γινονται πολλα εντονα παιχνιδια ανα 2....πολυ φλερτ και χορευτικες κινησεις....ξαφνικα κανουν επιδεικτικες κινησεις και κολυμπουν παραλληλα σαν τρελλα για μερικα δευτερολεπτα και μετα σταματουν... στο πετ σοπ φαινοταν αχρωμα..οπως στο λινκ που σου δινω.. http://www.aquaticcommunity.com/tetr...odfintetra.php ..στο ενυδρειο οχι μονο κοκκινισαν αλλα εμφανιστηκαν και τα ασπρα σημεια στις ακρες των πτερυγιων... οριστε καποιες (δυστυχως λιγο θολες) φωτο απο τα ψαρακια στο ενυδρειο μου.... νομιζω αξιζει να το ψαξεις... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είμαι πολύ σίγουρος για την συμβατότητα των ψαριών που προτείνεις Πάνο με τους δίσκους.
Θεωρώ ότι στο θέμα θερμοκρασία ίσως έχουν πρόβλημα. Γνώμη μου είναι ένα μεγάλο κοπάδι corydoras, sterbai ή leucomelas που ταιριάζουν με δίσκους από θέμα θερμοκρασίας. Ίσως κάποιος ancistrus.. (sp3 είναι δοκιμασμένοι αν και έχουν ακουστεί περιπτώσεις που βεντουζάρανε σε δισκάκια) Από εκεί και πέρα μπορείς να πρωτοτυπήσεις και να μην βάλεις ροδόστομους ή καρδινάλιους και γενικά κοπαδόψαρο που ζει σε μεσαία ύψη και να απολαμβάνεις μόνο δίσκους.. Ακόμα στα λίτρα σου μπορείς να βάλεις κάποιο γεοφάγο ενδεχομένως. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να βιαστείς.. |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια εχεις πολυ χωρο οποτε
θα σου ελεγα οχι κοπαδοψορα , μπορεις να βαλεις μια ομαδα απο καποιο ειδος geophagus ή satanoperca , uaru amphiacanthoides , σκαλαρια ,καποιο ειδος mesonauta οχι νανοκιχλιδες γιατι αμα γεννησουν μπορει να στρεσσαρουν τους δισκους αφου δε κωλονουν |
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου δίσκους και γεωφάγους .
Ανσιστρους δεν τους προτείνω γιατί σε θερμοκρασίες 33-34 θα σε πεθάνουν . Οι γεωφάγοι δεν συγκρίνονται με κανένα γατόψαρο στην δουλειά που κάνουν μέσα στο ενυδρείο . Ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο ενυδείο σκούπα βυθού δεν είναι εύκολο , με τους γεωφάγους αν θες εσύ θα βάζεις αραιά και πού ![]() Αν θες γατόψαρα μόνο αυτά που λέει ο harilaos από πάνω |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν σκοπευω να βιαστω καθολου. Ισα - Ισα...
Για γεωφαγους το σκεφτομουν και εγω... Σουριναμενσις - Τζουρουπαρι ή Σατανοπερκα Νταεμον? Επισης και Μπραζιλιενσις μπορω να βρω (αν και εχω την εντυπωση οτι οι Μπραζιλιενσις ειναι καπως ποιο τσαμπουκαδες απο τους υπολοιπους). Καλα για Uaru ... Πολυ ομορφα ψαρια... χωρις να εχουν κατι το ιδιαιτερο πανω τους , με ελκυουν παρα πολυ. Σχετικα με τα φυτα... Δεν σκοπευα να βαλω ... Μονο ξυλα και καμια πετρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ακομη και τα καρντιναλ και οι ροδοστομοι που τοσο κλασικα τους βλεπουμε με δισκους τα μεν πρωτα θελουν 23-27 ( http://www.fishbase.org/summary/Spec...ry.php?id=8195) και τα δευτερα 23-26 (http://www.fishbase.org/summary/spec...y.php?id=12365) !! αντι για αυτα τα αντιπροτεινα λοιπον......αλλα αν μιλαμε για θερμοκρασιες που ανεφεραν τα παιδια τοτε το species tank ειναι μονοδρομος...
|
||||
|
||||
![]()
Γρηγορη ερωτησουλα.
Αλλαζω τα παλια υλικα στο φιλτρο με καινουρια αυτη τη στιγμη. Εχω αφησει την τυρφη τελευταια , ΚΑΘΩΣ δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ποτε μου και δεν ξερω. Θα την καθαρισω πριν την βαλω? ξεπλυμα κτλ? μετα απο ποσο καιρο την αλλαζουμε την τυρφη? ο σκοπος ηταν να μαλακωσει το νερο ή να ριξει το ph ή και τα 2? ευχαριστω και συγγνωμη ^^ |
|
||||
|
||||
![]()
Μη σου πω ότι είμαι και ειδικός αλλά σε τόσα πολλά λύτρα τύρφη, δύσκολο το βλέπω. Νομίζω ότι η Α/Ο είναι μονόδρομος
Τα UARU είναι καταπληκτικά ψάρια. Κάποτε μου πούλησαν 2 για σεβέρουμ, τα έβαλα σε 150 λίτρα με συνθηκες νερό βρύσης με αντιχλώριο, παρόλο που θέλουν ειδικές συνθήκες, έζησαν και έγιναν 15-17 πόντους. Μετά από 2-3 χρόνια κάποιος γνώστης τα πήρε για το δισκοενυδρείο του και εκεί έγιναν ακόμα πιο αστέρια. Τι να σου πω, πήγαινα και έπινα καφέ για να τα βλέπω. Λογικό είναι να μην τα έχει τώρα(έχουν περάσει χρόνια) αλλά μου έχουν μείνει αυτά τα ψάρια, οπως ακριβώς τα λές, έχουνε κάτι όμορφο. Και δεν μιλάμε για το είδος που ανέφερες αλλά για τα άλλα που δεν είναι και τόσο όμορφα. Καλή τύχη με το τέρας που ετοιμάζεις
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γιατί να αλλάξεις υλικά; Φαντάζομαι ξέρεις πως πρέπει να αντικαταστήσεις την άμμο που είχες στο αφρικανικό με χαλαζιακή πριν αλλάξεις setup. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Time controller | Genirous | Λοιπός εξοπλισμός | 9 | 10-04-07 22:27 |
Siesta time | gsa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 02-11-06 14:36 |
First time! | CHRISTOS222 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 111 | 10-10-06 16:27 |