|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Το πήρα απόφαση να παρουσιάσω και εγώ τον κηπάκο μου, ένα φυτεμένο διακοσάρι με μέτριες απαιτήσεις φωτισμού και συντήρησης που τρέχει επιτυχώς επί πέντε μήνες. Είναι το τρίτο φυτεμένο που στήνω (παρόλο που μέχρι στιγμής έχω κάνει παρουσιάσεις μόνο για μεσογειακά…) που σημαίνει ότι αποφευχθήκαν λάθη και ταλαιπωρίες του παρελθόντος. Από αισθητικής πλευράς επιδέχεται ακόμα βελτιώσεις (πυκνώματα, κλαδέματα και μετατοπίσεις σε διάφορα σημεία) αλλά τα φυτεμένα είναι έτσι κι αλλιώς ενυδρεία σε συνεχή εξέλιξη που δεν τελειώνουν ποτέ…
Τεχνικές Πληροφορίες Ενυδρείο: JuwelRio 240 High-Lite Διαστάσεις: 121 x 41 x 55 cm Όγκος: 210 l Φωτισμός: 1 Χ 55WJuwelDay, 1 X 55WJuwelNature, 1 X 18WArcadiaOriginalTropical(Σύνολο 128W) όλες με ανακλαστήρες. Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες η μικρή, 8 ώρες οι μεγάλες. Φιλτράρισμα: Εσωτερικό Juwelμε κυκλοφορητή 1500l/h με σφουγγάρια και siporax. Εξωτερικό EHEIM 2215 επίσης με σφουγγάρια και siporax. Θέρμανση / Ψύξη: Jager 200Wκαι 2 fan 12mmελεγχόμενα από EliwellIC 915 Λίπανση/Υπόστρωμα: Καθημερινά τη μία μέρα seachemflourish (1,5ml) την άλλη seachempotassium (2ml) και seachemiron (1ml). Υπόστρωμα: 30 κιλά άσπρη χαλαζιακή άμμος. Παροχή CO2:DIY(2 δίλιτρα μπουκάλια στην είσοδο του 2215). Παράμετροι Nερού PH: 7 (API) GH: 8 (API) ΚΗ: 7 (API) ΝΗ3: 0 (API) ΝΟ2: 0 (API) ΝΟ3: 5 (API) Αλλαγές: 50% μια φορά το μήνα και 6-7 λίτρα μέρα παρά μέρα μαζεμένα από την επιφάνεια. Θερμοκρασία: 25.5 C Φιλοξενούμενοι Φυτά:Microsoriumpteropus, MicrosoriumpteropusWindelov, Hygrophilapolysperma, HygrophilapolyspermaRosanervig, Rotalarotundifolia, Cryptocorynebalansae, Altenantheralilacina, Limnophilasessiflora, Bacopacaroliniana, Christmassmoss Ψάρια: 19 XTrigonostigmaheteromorpha, 6 XCorydoraspaleatus (δικής μου παραγωγής) Ασπόνδυλα: Πολλές γαρίδες RedCherry (αναπαράγονται ασταμάτητα) και ένα Zebrasnail
|
||||
|
||||
![]()
υπεροχοοοοοοο!!!!!!
![]() πολλα μπραβο!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Αφου στο εχω πει οτι ειναι χαλια.......
Τι το παρουσιαζεις ? ![]() ![]() ![]() Λοιπόν το ξανα-αγοραζω οπως ειναι !!!!! ![]() Νικο το θεωρω απο τα ωραιοτερα φυτεμενα που εχω δει.... (εντος των οριων της χωρας βεβαια γιατι αν παμε απο αμανο μερια.... ![]() ΥΓ. Απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφο!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιότατο, μπράβο σου
![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εντυπωσιάστηκα, συγχαρητήρια!!!
φίλε είναι φοβερό. |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο!! Πολύ εντυπωσιακό! Μου αρέσουν πολύ οι πέτρες!
Πόσο καιρό τρέχει; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Απλά ρώτησα επειδή μου φάνηκε φρέσκο. Όπως και να έχει mastronik πέρα από μεσογειακός είσαι και δριμύτατος μποστανάς! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο !!
Μ' αρέσει πολύ η ζούγκλα σου !!
|
|||
|
|||
![]()
Φοβερο!!!!!! Μπραβο!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Χαρμα.
![]() Να το χαιρεσαι, αξιζει ο κοπος σου. ΥΓ εχει φιλμ στην επιφανεια?
|
|||
|
|||
![]()
Υπεροχο ενυδρειο ! τοσο καθαρο και προσεγμενο.. Μπραβο κι απο μενα.
![]() Μονο μια παρατηρηση σου εχω. Ειναι προσωπικη γνωμη αλλα ζωγραφος ειμαι και το ματι μου πιανει και την παραμικρη ασυμμετρια σε μια εικονα. Η Cryptocoryne balansae ειναι πανεμορφη αλλα κυριαρχει πολυ και παγιδευει το βλεμμα . Επισης κρυβει μια πολυ ομορφη Rotala που βρισκεται ακριβως πισω της. Αφαιρεσε την νοητα και στην θεση της βαλε ενα συμπαγες φυτο μεσαιας ζωνης οπως ενα Micranthemum umbrosum πχ. και πες μου πως θα σου φαινοταν αυτη η εικονα στο μυαλο σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πρωτοτυπο και κοντα στα μη στημενα της φυσης.
|
||||
|
||||
![]()
τελειο!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο!!! Πανεμορφο ειναι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι φανταστικό!!!Μπράάάάβο!!!!!!!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Φανταστικό ενυδρείο !!!
Συγχαρητήρια !!! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! Μπράβο κ απο μένα!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλα μπραβο στον μαστορα. Πανεμορφο ειναι.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σκορδα μη το ματιασουμε! Κουκλι!
|
|
||||
|
||||
![]()
πάρα πολύ ωραίο! Θα πρέπει να κλαδεύεις πολύ συχνά όμως ε?
την Cryptocoryne balansae αν τελικά την αφαιρέσεις, στείλ'την σε μένα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
SUPER!!!
![]() Μπράβο Νίκο πραγματικά πολύ καλό!
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά πολύ ωραίο!
Ελπίζω κάποια στιγμή να το δούμε κ από κοντά! |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο μπραβο
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ουάου - Φανταστικό
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σας σχόλια. Ανεβάζω και κάποιες φωτογραφίες με τεχνικές λεπτομέρειες.
Εδώ φαίνεται η είσοδος του 2215 όπου καταλήγει το CO2, με το σφουγγάρι τοποθετημένο σαν προφίλτρο για να μην τραβάει τα γαριδάκια και να μειώνεται η συντήρηση του κάδου. Στην πλάτη το μαύρο χαρτόνι το κρατάει ένα φύλο φελιζόλ που προσφέρει και μια στοιχειώδη θερμομόνωση. Σχετικά με τους ανεμιστήρες έχω φτιάξει ένα πλαίσιο από πηχάκια αφίσας που εφαρμόζει στο άνοιγμα του καπακιού και κρατάει δύο δωδεκάριδες ανεμιστήρες για να μην χρειάζεται να ανοιχτούν τρύπες στο καπάκι. Για τον eliwel τι να πω, έχουν ειπωθεί άπειρες φορές… ΥΓ. Για την Cryptocoryna συμφωνώ καί Raven με καί με Delta66 ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
To Μεσογειακό του mastronik! | mastronik | Μεσογειακό | 19 | 15-05-08 14:53 |