|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ με μονομάχο ξεκίνησα. Φανταστικό ψάρι πράγματι. Σε κερδίζει αμέσως. Φυσικά την έκανε σύντομα γιατί ο πετσοπάς δεν μου ανέφερε τίποτα για αντιχλώρια, φίλτρα και τα σχετικά. Οπότε κι εγώ όποτε έβρισκα ευκαιρία άδειαζα όλο το νερό του για να του βάλω φρέσκο λέει, κατευθείαν από τι βρύση. Μετά πήγα σε χρυσόψαρο αλλά ήταν μία από τα ίδια γιατί γνώση μηδέν.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
-Εγω βλεποντας την τυρρανια που τραβουσε το χρυσοψαρο του αδερφου μου μεσα σε γυαλα 3λιτρων αποφασισα να παρατησω το αλλο μου χομπι (καναρινια-ειχα 150 περιπου) και να παρω ενα 100αρι ενυδρειο με τα πρωτα 3 χρυσοψαρα...
|
||||
|
||||
![]()
Ε καλά εσεις ξεκινήσατε με τα εύκολα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Πριν .... πάνω από 30 χρόνια, μικρό κοριτσάκι, πήγα με τον πατέρα μου σ' ένα ιατρείο εδώ στη Δράμα, και στην αίθουσα αναμονής είχε ενυδρείο!!! Τότε δεν ξέραμε τίποτα για ενυδρεία και για την πόλη μας ήταν επιστημονική φαντασία. Φυσικά μαγεύτηκα και ο γιατρός όχι μόνο με "ξενάγησε", αλλά μου έδωσε και από τα απρόσκλητα σαλιγκαράκια που ήθελε να ξεφορτωθεί! Δεν θυμάμαι ούτε τι φυτά είχε, (πιθανότατα πλαστικά) ούτε τι ψάρια. Όταν πήγα με τον πατέρα μου για ψάρεμα, (πήγαινα συχνά μαζί του) πήρα από το ποτάμι μερικά "φύκια" (fontinalis antipyretika), μερικές πέτρες, γαριδούλες, κι έπιασα λίγο γόνο, μάλλον από μπριάνες, και τα έβαλα σ΄ ένα δοχείο, μαζί με τα σαλιγκαράκια του ενυδρείου. Φυσικά σε λίγες μέρες είχαν όλα καταστραφεί. Μετά ξανά από την αρχή κ.τ.λ. κ.τ.λ. Δεν με συγκινούν και τόσο πολύ τα ψάρια, αλλά τα υδρόβια φυτά, και τα μικρούλια ζωάκια του νερού, σαλιγκάρια, γαριδούλες κ.τ.λ.!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι ξεκίνησα έτσι στα ξαφνικά πρίν από ένα χρόνο και κάτι όταν πήγα με τον γιό μου το μεγάλο στο σπίτι ενός συμαθητή του και είδα το ενυδρείο που είχαν στην κουζίνα, μικρό μεν αλλά γοητευτικότατο ( μέχρι και γέννα είχαν πετύχει).
Έτσι στήσαμε το πρώτο ενυδρείο των 60 λίτρων που ύδρωσα να το στήσω γιατί σαν αρχάρια έκανα και πατάτες ????!!!!! Μετά ευτό έσπασε, εφτυχώς στο πλύσιμο και αφού το είχαν αντικαταστήσει με ένα 125 Rio full φυτεμένο και με Tetra, Apple Snail και δύο ζωντανά όστρακα. Ο βιότοπος μου μάλλον είναι μιά χαρά αφού έχω και γέννητούρια και κάθομαι με τις ώρες και το χαζεύω. Το ενυδρείο μου με τα χρυσόψαρα, το ξεκίνησα όταν ο μικρός μου γιός μου έφερε από το σχολείο ένα χρυσόψαρο που είχε κληρωθεί στο καλοκαιρινό bazar??? Έπαθα όταν το είδα μέσα στο μικρό πλαστικό κουτάκι με ελάχιστο νερό και χιλιοταλεπωριμένο. Πήρα την απόφαση και πήγαμε και αγοράσαμε ένα μεγάλο καινούργιο 60 όμως το χρυσόψαρο κατέληξε και άλλα δύο μετά από αυτό. Αυτή την στιγμή τρέχει ένα 60 με ανούμπιες και χρυσόψαρα, με άριστες συνθήκες και μετρήσεις εδώ και 3 μήνες περίπου.!!!! Φυσικά μετά από πολλές ταλαιπωρίες όπως θα θυμούνται και κάποιοι φίλοι μέλη........ Αυτά........και συνεχίζουμε
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από 4 χρόνια θέλοντας να κάνω ένα "εκπαιδευτικό" δώρο στον γυιο μου αγόρασα ένα αμερικάνικο πλαστικό ενυδρείο / ανθοδοχείο με ταϊστρα περισκόπιο. Εκεί έβαζες την τροφή και παρατηρούσες από το ματάκι το ψαράκι που έτρωγε. Εκεί έβαλα το πρώτο μου χρυσόψαρο. Η συνέχεια είναι γνωστή
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πριν 2 χρονια περιπου,επισκεψη σε φιλο και συναδελφο,ο οποιος ειχε ενα 500αρι με δισκους.Πριζωθηκα ξανα.Και μετα ηρθε το GAB...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσθήκες στις "τροφές για ψάρια" του Pani | Liolios | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 27-01-06 11:36 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |