|
Λοιπός εξοπλισμός Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα ολα καλα. Εχω ομως την εξης απορια.Το νερο που ωγενει απο την οσμοση το μετραω και δειχνει 003 ppm ειναι καλο η θα επρεπε να δειχνει 000 ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν εχεις DI , μια χαρα ειναι ...
|
|||
|
|||
![]()
Εχω D.I .
Επρεπε να δειχνει 0?? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μετρας ΜΕΤΑ το DI θα επρεπε αν δειχνει 0. Για μετρα ΠΡΙΝ το di και πες μας τι βλεπεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μετράς μετα το DI πρέπει να δείχνει 0.¶φησε αρκετό νερό να τρέξει και μετρά ξαναμέτρα.Να ξεπλυθεί λίγο η ριτηνη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειναι ...
Μερικα facts για την εναρξη λειτουργιας reverse osmosis : 1)Κατι που λιγοι κανουν : πριν ξεκινησουμε την οσμωση για πρωτη φορα , ειναι καλο να αποσυνδεουμε το λαστιχο που συνδεει τις θηκες των προφιλτρων με τη θηκη της μεμβρανης και να ανοιγουμε την παροχη νερου για 3-4 λεπτα.Ετσι , ξεπλενονται τα προφιλτρα του ανθρακα χωρις η σκονη τους να παει μεσα στη μεμβρανη. 2) η μεμβρανη θελει στρωσιμο ...για να αξιολογησουμε την αποδοση της σε μειωση TDS και αποδοση σε λιτρα/24ωρο , πρεπει πρωτα να δουλεψει καποιες ωρες 3) η ρητινη θελει επισης ξεπλυμα 4) η πιεση του δικτυου και η θερμοκρασια παντα επηρεαζει την αποδοση 5) το TDS που βγαζει η οσμωση στην καθαρη εξοδο (πριν το DI) καθοριζεται παντα απο το TDS του νερου παροχης.Αν η βρυση μας εχει TDS = 360 , θα πρεπει να περιμενουμε ενα TDS = 25-30 και ανω.Αν η βρυση μας εχει TDS=180 , τοτε να περιμενουμε ενα TDS=10.Αν μετα τη μεμβρανη ακολουθει και μοναδα DI με φρεσκια ρητινη, τοτε το tds πρεπει να μηδενισει.Το ποσο θα κρατησει η μοναδα DI πριν χρειαστει αλλαγη η ρητινη που περιεχει, εξαρταται απο το tds εξοδου της οσμωσης (αρα απο το tds της βρυσης τελικα) 6) Τελος , οταν ανεβαινει η αποδοση της μεμβρανης σε λιτρα (50 gal , 100 gal κλπ) , πεφτει η αποδοση της σε ποιοτητα καθαρου νερου.Οι πενηνταρες μεμβρανες ''καθαριζουν'' καλυτερα το νερο απο τις 100αρες κοκ.
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον ο tricky εχει δικιο για τα παραπανω και διαβαζωντας το manual τα λεει ετσι ακριβως οπως τα λες.Πριν την χρησιμοποιησω λοιπον διαβασα και εγω και εκανα ολα αυτα που λες με μια ομως χαζομαρα.Επειδη η roman ειχε ανοιχτη την βαλβιδα flush ξεχασα να την κλεισω και εδω και 2 μερες και την προετοιμασια στην αρχη την εκανα με ανοιχτη την βαλβιδα.
Τωρα μετρησα πριν το D.I και εχω Στο πρωτο ποτηρι εδειχε 006 δευτερο 005 μετα 004 και μετα το D.I εδειχε 003 μηπως δεν εχω βαλει το D.I σωστα μεσα στο θηκη |
![]() |
Tags |
προετοιμασια οσμωσης |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|