|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρησεις νερου βρυσης εχεις?
Βγαλε σε ενα καθαρο δοχειο νερο απο τη βρυση και αστο λιγη ωρα πριν το μετρησεις.
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς! Γιατί μπορεί το νερό της βρύσης να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε CO2 (και χαμηλό pH), το CO2 όμως σύντομα χάνεται στην ατμόσφαιρα (εκτός αν προσθέτεις διαρκώς με DIY ή μπουκάλα), και το pH ανεβαίνει..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ να προσθέσω -αν και offtopic-, ότι οι δυο δίσκοι είναι λίγοι και ότι θα πρέπει να ανεβάσει την θερμοκρασία λίγο.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να με απασχολεί και το νερό της βρύσης (θα το μετρήσω βέβαια μιας και το προτείνετε) μιας και οι αλλαγές είναι με νερό Α.Ο.
παντως απότι έχω καταλάβει και ασ με διαψέυσει κάποιος αν κάνω λάθος, σύμφωνα με τον πίνακα Ph,KH, CO2 μετράς το ΚΗ του νερού σου στο ενυδρείο, κοιτάς για τη δεδομένη τιμή ΚΗ π.χ 5 ποιά είναι τα ασφαλήξ όρια του CO2 και μετά ΄βλέπεις πόσο μπορείς να κατεβάσεις το Ph ωστε να μην υπερβείς υα όρια αυτά. για παράδειγμα με ΚΗ 5 το Ph μπορεί να πάει με ασφάλεια μέχρι 6.8 περίπου. (προσθέτωντας βέβαια CO2 συνεχώς με ph controller). επόμενη κίνηση είναι να βάλω περισσότερα φυτά μέσα για να παράγουν και αυτά CO2 |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα καταναλωνουν Co2, δεν παραγουν..
Θεωρωντας μεγιστη συγκεντρωση ασφαλειας τα 30ppm Co2 και επιθυμητο Ph πχ το 6.4 βλεπεις τι KH πρεπει να εχει το νερο σου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετρα το ετσι εγκυκοπαιδικα ![]() Μετρα το tds του νερου της AO τοτε για ελεγχο αν ολα πανε καλα με τα φιλτρα της. Τα ρωταω αυτα για να καταλαβουμε που ανεβαινουν οι τιμες του νερου, μεσα ή πριν μπει στο ενυδρειο. ![]() Την νυχτα τι γινεται?
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως τη νυχτα τα φυτα παραγουν Co2, ΑΛΛΑ αυτο που μας ενδιαφερει ειναι τι γινεται τη μερα, οταν ειναι τα φωτα αναμενα.
Για να το πω διαφορετικα, επειδη το ζητουμενο ειναι συνηθως η καλη αναπτυξη των φυτων, αυτο επιτυγχανεται οταν υπαρχει φως, λιπασματα ΚΑΙ co2 της ταξεως των 20-30 ppm.. Μιας και τα ψαρια αρχιζουν να εχουν προβλημα γυρω στα 60ppm, και με ενα Kh της ταξεως του 4, η μεταβολη του Ph λογω αναπνοης των φυτων τη νυχτα ειναι αμελητεα. |
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα και ξέρω, σας έχω ζαλίσει...
προσπαθώ να βρω άκρη όμως. εχθές το βράδυ έκανα μια ακόμα αλλαγή νερού 10%. μισό όσμωσης και μισό βρύσης. έβαλα το Ph controller στο 7,3. το πρψί σήμερα το ph ήτανε 7,4 γεγονός που σημαίνει οτι δεν μπορεί το CO2 να κατεβάσει το Ph χαμηλότερα από 7,4! ο διαχύτης είναι τίγκα στο CO2 αλλά παρόλ αυτά δεν κατεβαίνει το Ph. Μέτρησα ξανά το ΚΗ να δω που βρίσκεται και ή ένδειξη είναι 5. δεν ξέρω αν είναι λογικά αυτά που σας λέω και αν έτσι πρέπει να είναι τα πράματα αλλα με παραξενεύει γι ανα πω την αλήθεια. όσο για τα τη σωστή λειτουργία της όσμωσης αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω γιατί δεν έχω TDS. Το γεγονός οτι μου κατεβάζει τη σκληρότητα όμως δεν είναι ένδειξη οτι δουλεύει σωστά; ------------------------- Μόλις πήρα μετρήσεις νερού της Βρύσης! GH = 7 KH = 4 αρχίζω να φοβάμαι οτι δεν δουλεύει η όσμωση... οι τιμές του νερού της βρύσης είναι πολύ χαμηλές, έτσι δεν είναι; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη cobalt : 22-10-08 στις 13:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Απο τη στιγμη που ολα ειναι καλα (νερο βρυσης) θα εξεταζα α) αν υπαρχει κατι στο ενυδρειο που ανεβαζει τις τιμες, β) αν δουλευει σωστα ο εξοπλισμος (CO2, Α/Ο) με υποψια στο α.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 22-10-08 στις 13:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Tags |
Α.Ο., αλλαγή |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγή νερού | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 23-05-07 12:01 |
Σωστή αλλαγή νερού | Θανάσης | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 04-10-06 23:14 |
R/O & Αλλαγή νερού | silveraro | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 11-09-05 19:25 |
Αυτόματη αλλαγή νερού | mitas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 25-05-05 00:31 |
Σταδιακή Αλλαγή Νερού | DUKEMNUKEMgr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-03-05 10:42 |