|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το η αμμωνία είναι στο safe δεν με καθησυχάζει, βέβαια βλέπω δεν έχεις ΝΟ2 και υποθέτω οτι δεν έχεις πρόβλημα.
Όπως σου είπα όμως τα ψάρια σου είναι πολλά και μπερδεμένα. www.tsamisaquarium.gr ...καλό διάβασμα και ότι απορίες εδώ είμαστε.
|
|||
|
|||
![]()
Η ένδειξη safe στην αμμωνία είναι από το καρτελάκι της Seachem και όχι από κάποιο υγρό τέστ όπως της ΑΡΙ που έχω για το Νο3.
Σκέφτομαι να πάρω ένα τέστ υγρό για αμμωνία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το πρόβλημα με το αγγελόψαρο πως σου φαίνεται? Μέχρι πόσα ψάρια πρέπει να έχω? Μέχρι πόσα τον αριθμό αγγελόψαρα μπορώ να έχω? του ίδιου τύπου π.χ ΚΟΙ? Και πάλι ευχαριστώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ περιεργο αυτο με το κυκλοφορητη.
Το φιλτρο σου ειναι υπεραρκετο για τα λιτρα σου και δεν θα επρεπε να εχεις προβλημα κυκλοφοριας. Εδω λεει οτι γυριζει απο 400-1850 λιτρα !!! την ωρα. και θα ειχε προβλημα? Υποψιαζομαι λαθος χειρισμο, βρωμικο φιλτρο ή βλαβη. Ποσο καιρο τρεχει χωρις να το ανοιξεις? Οταν λες "...έχω βάλει την εισαγωγή του νερού παράλληλα με την επιφάνεια του νερού και κατά μήκος του ενυδρείου..." Εχεις βαλει την εισαγωγη του φιλτρου (το μπαστουνι που ρουφαει νερο) παραλληλα με την επιφανεια? ![]() Η χρηση της UV θελει επαναθεωρηση ![]() Τα ψευτικα φυτα, διακοσμητικα κλπ πρεπει να αντικατασταθουν με αληθινα, αφου δεν προσφερουν τιποτα στο θετικο στο νερο του ενυδρειου και τα ψαρια. (ετσι κι αλλιως τα σιλοκονουχα δεν εχουν περαση πλεον ![]() Εχεις πολλα διαφορετικα ειδη, πρεπει να επανεξετασεις τη συνθεση των ψαριων (κοπαδοψαρα, συμβατοτητα κλπ) Και επισης υποψιαζομαι οτι ουτε και τα υπολοιπα τεστ εκτος της αμμωνιας ειναι υγρα, οποτε ουτε σε αυτα μπορεις να στηριζεσαι 100%. Καλη συνεχεια και καλως ηρθες.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα Delta66
Εκ παραδρομής έγραψα εισαγωγή ενώ το σωστό είναι εξαγωγή.!! όπως και ο αριθμός των ψαριών είναι 30 (παρέλειψα 2 flying fox). Sorry! Παραθέτω φωτογραφίες που βοηθούν πιο πολύ. Το φίλτρο το ήλεγξα πριν από 10 μέρες και ήταν καθαρό, μπορεί να μειώνει την ένταση του η παρεμβολή της λάμπας UVC που είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Το σετάρισμα του ενυδρείου έγινε από την αρχή έτσι (όχι φυτά, διάκοσμος υφάλου) γιατί αποσκοπώ σε θαλασσινό σε κάνα χρόνο από τώρα. Απλά την περίοδο του γλυκού νερού την θεωρώ δοκιμαστική για απόκτηση γνώσης.. Παραδόξως το κλίμα στο ενυδρείο είναι πολύ φιλήσυχο και όλα τα ψάρια κοπαδόψαρα και μη ζουν μια χαρά μαζί. Ενδεχομένως να αφαιρέσω τα Danios που είναι τα πιο ζωηρά. Όλα τα τέστ πλην της αμμωνίας είναι υγρά της ΑΡΙ. Δυστυχώς, το ανορεξικό αγγελόψαρο, αποδήμησε εις Κύριο σήμερα το πρωί, δεν πρόλαβα να το σώσω. Αλήθεια.. δεν πήρα καμμία απάντηση τι μπορεί να έφταιγε και πόσα τον αριθμό ψάρια για το ενυδρείο μου μπορώ να έχω. Από Αγγελόψαρα πόσα μαζί, και τι είδος? Και πάλι ευχαριστώ για την ανταπόκριση και καλώς σας βρήκα.!! |
|
||||
|
||||
![]()
για να πω την αληθεια, πρεπει να αποφασισεις τον διακοσμο του ενυδρειου σου... δεν ξερω πως να το πω, αλλα ενα ενυδρειο γλυκου νερου, θα επρεπε να ειναι ετσι:
και οχι καπως ετσι που παραπεμπει σε αυτο ![]() πρεπει να κατασταλαξεις σε κατι ποιο φυσικο, εστω με ψευτικα φυτα, αλλα ποιο κοντα στο περιβαλον των ψαριων σπου εχεις (γλυκου νερου!!) αυτα, εντελως φιλικα, χωρις καμια προθεση για παρεξιγηση,,, ![]() ![]() παρεπιπτοντως το γλυκου νερου ειναι του πανου, και το θαλασσινο του κωστα, προς αποφυγη παρεξιγησεων... ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aaaooll : 15-10-08 στις 01:51 Αιτία: αυτη η ορθογραφια μου... |
|
|||
|
|||
![]()
Το ξέρω είναι σχήμα οξύμωρο σε διάκοσμο για reef να βάζεις ψάρια γλυκού νερού αλλά αν πρόσεξες στο κείμενο μου, το ξεκαθαρίζω ότι είμαι προσωρινά στο γλυκό, μόνο και μόνο για σχετική εξοικείωση.
Μην πυροβολείτε.!! ![]() Επιθυμία μου είναι το θαλασσινό fish only. ![]() Με την προσθήκη skimmer και ενός δευτέρου φίλτρου για χημικό καθαρισμό ξεκινούσα θαλασσινό αμέσως αλλά δεν το έκρινα λογικό όσο και αν έχεις διαβάσει βιβλία ή λαμβάνεις καλές συμβουλές από έμπειρους του αλατιού. Πρέπει να φας μερικές αποτυχίες και συνάμα απώλειες στο γλυκό που είναι και πιο ανώδυνες οικονομικά, για να νιώσεις έτοιμος κάποια στιγμη να μεταβείς στο θαλασσινό. Καμμία γνώμη για τις απορίες μου.?? Aπό το 1975 με τον πατέρα μου φτιάξαμε από τα πρώτα τότε στην Ελλάδα ενυδρεία με κόλλα εποξική Araldit δυο σωληναρίων και μεταλικό σκελετό (δεν υπήρχαν τότε σιλικόνες στην χώρα μας, σημειωτέον ζουν και βασιλεύουν μέχρι σήμερα) και φυσικά γλυκού νερού (με φυτά, φιλτράκια αέρος με καρβουνάκι, και τα σχετικά..) και ομολογώ ότι έχω βαρεθεί τόσα χρόνια την σωστή εικόνα του γλυκού. Δυστυχώς για μένα έχει 15 χρόνια που αποσύρθηκα από την φροντίδα των ενυδρείων του πατέρα μου και πρέπει τώρα να ξεσκουριάσω και να θυμηθώ πάλι τα παλιά. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ifestion : 15-10-08 στις 02:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καλα θα ηταν να δωσεις το bala shark γιατι μεγαλωνει γρηγορα και πολυ και θα ειναι μπελας. Τα ντανιο δεν χρειαζεται να τα δωσεις.
Τα μποτια θελουν να ειναι σε κοπαδακι για να αισθανονται ασφαλη. Θα μπορουσα(με) να επεκταθουμε πιο πολυ στη συνθεση των ψαριων αλλα το γεγονος οτι ειναι προσωρινο με φρεναρει λιγο. Ακομα και για θαλασσινο παντως, η συσταση του ντεκορ και η αφισσα πισω παραειναι "pop" και δεν (θα) παραπεμπει σε ενα κομματι φυσης... Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ενυδρείο αρχάριος!Παρακαλώ βοήθεια! | kalagio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 19-05-08 20:24 |
Χάθηκα στο site. Βοήθεια παρακαλώ!!!! | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 23-06-07 19:18 |
Γειά σας και παρακαλώ βοήθεια | Αθηνά2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 15-06-07 23:58 |
Σωστό ξεκίνημα για αρχάριο - παρακαλώ την γνώμη σας! | jstiva | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-09-06 09:01 |
φυτεμένο ενυδρείο-λίγη βοήθεια παρακαλώ | yannis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 07-10-05 12:04 |