|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με βακτηρια. |
|
|||
|
|||
![]() Από οτι κατάλαβα το ενυδρείο είναι νεοστημένο εφόσον δεν έχει ψάρια. Αρα πρέπει να σκέφτεσαι αρχικά πως να το στρώσεις και έπειτα αφού στρώσει να φτιάξεις το νερό και το aquascape για δίσκους.Με βακτήρια μόνο δεν νομίζω πως θα κάνεις καλό στρώσιμο...συνήθως θελει αμμωνία ή ψαρια ή μπόλι για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Τα βακτήρια απλά βοηθάνε κυρίως στο να γίνει πιο γρήγορα αυτό. Αλλα θέλει σχετικά καιρό αν δεν έχεις έτοιμο μπόλι...ή άλλο στρωμμένο φίλτρο. Αν λειτουργεί καιρό το παλιό σου φίλτρο και είναι στρωμμένο...βάλτο να δουλεύει παράλληλα με το νέο, για να στρωθεί και αυτό. Τώρα αν χρειάζεται πέρα του στρωσίματος, για γενική φιλτρανση, αυτό θα στο πούν οι έμπειροι με δίσκους. Απο τις παρουσιάσεις δισκο-ενυδρείων πάντως έχω παρατηρήσει οτι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δύο φίλτρα. Χωρίς να ξέρω την εμπειρία και τις γνώσεις σου...θα σε συμβούλευα να ρίξεις μία ματιά εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../aquastart.htm |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε εχεις ενυδρειαρα .....στρωσε με το καλο και παραλληλα μαζευε πληροφοριες για δισκους .............
προσωπικη μου γνωση και εμπειρια δισκοι μονο με δισκοι για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ........γιατι εχεις τοσα σαλιγκαρια αντε για βυθο κανα λ15 καλη αρχη !!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
μονο μην βιάζεσαι για διάβασε εδώ. http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/start.htm .. αυτά τα "μπουκαλακια" δεν νομίζω να κάνουν και πολλά πράγματα.
εγώ έτσι έστρωνα τα ενυδρεία μου ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΜΕ ΤΡΟΦΕΣ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φιλε ειναι οπως στα λενε τα παιδια.. αν δεν βρεις μπολι απο στρωμενο ενυδρειο θα σου παρει καιρο... εγω με αμμωνια το εστρωσα σε 1,5 μηνες περιπου... καλη συνεχεια και καλο διαβασμα!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολες οι μεθοδοι, αλλες αργα κι αλλες γρηγοροτερα αν γινουν σωστα θα στρωσει το ενυδρειο.
Το σημαντικο ειναι οτι απ'οτι καταλαβα δεν εισαι αρκετα εμπειρος. Και οι δισκοι ειναι ψαρια που ζητουν ακραιες συνθηκες νερου και καλο εξοπλισμο για να τις δημιουργησεις, καθως και εμπειρια για να χειριζεσαι τον εξοπλισμο και να αντιμετωπισεις τις δυσκολες καταστασεις. Με ερωτησεις στο φορουμ τυπου "HELP κατι εχουν οι δισκοι μου" ή "Βοηθεια πολλα νιτρικα" δεν σωνεται η κατασταση. Προτεινω να μη βιαστεις και να ξεκινησεις με πιο ευκολα ψαρια που ζουν σε κοντινες συνθηκες νερου και περιβαλλον, να μαθεις να "φτιαχνεις" το νερο, να διαβαζεις παραλληλα αρθρα σχετικα και μετα βαζεις δισκους. Καλη συνεχεια. ΥΓ πρωτη παρατηρηση τα φυτα (εκτος ελαχιστων) πανω απο τους 27 C αρχιζουν και "λιωνουν", οι δισκοι θελουν 28+ C
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω σε όλα οσα έχουν γραφτεί παραπάνω,αλλά αυτο το πάνω απο τους 27 C τα περισσότερα φυτά λιώνουν αρχίζω πλέον να μην το πιστεύω ,μετα απο τόσα χρονια που έχω φυτεμένο με δίσκους .Εχινοδοροι ,κρυπτοκορίνες ,βαλισνέριες ,και πάρα πολλά σχέδια stem plants που είχα και έχω μέχρι και σε θερμοκρασία 30 C για μήνες ολόκληρους ζούσαν και αναπτύσσονταν με ραγδιαίους ρυθμους ,οπότε πιστεύω οτι υπάρχει πληθώρα πλέον φυτών για α επιλέξει όποιος θέλει να διατηρήσει ψάρια που θέλουν θεμοκρασίες 28,29 ακόμη και 30c.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο το "ακομη και 30" ειναι το νορμαλ ομως. (το 28+ ειναι το οριο)
![]() Δεν ειχες "προβληματα" με 28? (στα ψαρια) Αν οχι εισαι σουπερ
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | Nisam | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 36 | 24-09-08 23:34 |
kαινουργειο ενυδρειο με δισκους... | theodwros | Δίσκοι | 18 | 24-03-08 02:37 |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ | stamoulis h | Δίσκοι | 17 | 16-09-07 09:26 |
ενυδρειο με δισκους | nendosstelios | Δίσκοι | 9 | 19-06-06 13:50 |
Ενυδρειο για δισκους... | scalare | Δίσκοι | 3 | 10-09-05 15:54 |