|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια την κατασταση με τα μαγαζια την ξερουμε και δεν μπορουν να κανουν αλλιως οταν αυτοι που ζητουν καινουρια ειδη ειναι 20 ατομα
αλλο ρωταω ομως γιατι ενω υπαρχουν ατομα με γεννες απο σπανια ειδη δεν υπαρχει ζητηση ; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κύριοι υπάρχουν 2 μαγαζιά στην Αθήνα που μπορούν να φέρουν σπάνια ψάρια αλλά συνήθως έχουν και μεγάλο κόστος . Για παράδειγμα είδα παραγγελια για ένα γατόψαρο τιμή καταλόγου του προμηθευτή χωρίς μεταφορικά 500€ αγορά για το μαγαζί και ο τύπος το πείρε . Το σπάνιο και το άγριο πιασμένο έχει κόστος . Η τρέλλα πληρώνεται
![]() Πάντως επειδή γνωστό μαγαζί στο χώρο θα βάλει παραγγελεία για άγρια πιασμένα μέσα στον άλλο μήνα και θα λάβει τις λίστες ας μου στείλη όποιος θέλει πμ να του πω το μαγαζί |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφέρον θέμα άνοιξες Νίκο..
Θα απαντήσω για τον εαυτό μου, με ένα παράδειγμα.. Πράγματι, θα ήθελα πολύ να φτιάξω ένα ενυδρείο tanganyika και πράγματι θα έβαζα μέσα multi.. Γιατί όσο συνηθισμένα και πολυφορεμένα και οτιδήποτε άλλο και να είναι, εγώ δεν τα έχω δει, δεν τα έχω ζήσει, δεν τα έχω χαρεί, δεν τα έχω απολαύσει, δεν τα έχω χορτάσει.. Με άλλα λόγια, αυτό που κάποιος "παλιός" και "προχωρημένος" το θεωρεί κοινό, για κάποιο νεότερο δεν έχει καμία διαφορά από το σπάνιο.. Νομίζω ότι είναι σωστό να προχωράμε βήμα βήμα.. Τα γκαπάκια μου, για παράδειγμα, είναι από τα πλέον πολυφορεμένα είδη.. Αλλά είναι μια εμπειρία και αυτά.. Όσο εύκολη και αν είναι η αναπαραγωγή τους, μαθαίνεις αρκετά πράγματα για το μεγάλωμα των μικρών, ώστε να προχωρήσεις στη συνέχεια σε κάτι πιο δύσκολο ίσως.. Δε μου φαίνεται και τόσο παράλογο να θέλεις πριν φτάσεις στα σπάνια να περάσεις μια βόλτα από τα συνηθισμένα.. Και, τέλος, είναι πέραν του οικονομικού, και το θέμα του χώρου και του χρόνου.. Είναι κάποιες περίοδοι (όπως οι τελευταίες εβδομάδες καλή ώρα) που μετά βίας προλαβαίνω να ρίξω μια κλεφτή ματιά στο ενυδρείο μου το πρωί και άλλη μια το βράδυ, και να κάνω και την καθιερωμένη αλλαγή νερού.. Ένα σπάνιο είδος θα λυπόμουν περισσότερο να το αφήσω στο έλεος της ταϊστρας, και γι'αυτό θα απέφευγα ίσως να αναλάβω την ευθύνη.. Όπως επίσης, λόγω έλλειψης χώρου, δε θα μπορούσα να έχω άλλο ένα ενυδρείο για να απομονώσω κάποιο ψάρι που ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα.. Θα μου πεις, το συνηθισμένο δηλαδή, ζωντανό δεν είναι κι αυτό? Σαφώς, είναι η απάντηση, αλλά η ευθύνη ενός άγριου ίσως είδους είναι πάντα βαρύτερη..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
γνωμη μου για το τελευταιο που λες
ολα ψαρια ειναι και να μεινουν στο "ελεος" της ταιστρας δεν θα τα πειραξει ... ψαρια ειναι και να μην μας δουν γραμμενους μας εχουν γενικοτερα ![]() ![]() να διευκρινισω πως δεν μιλαω για τους αρχαριους που για αυτους ειναι λογικο το καθε ειδος να ειναι μια καινουργια ανακαλυψη για το προβλημα του χωρου τωρα δεν ειναι κανεις διατεθειμενος να βγαλει τα κριμπ απο το ενυδρειο που τα εχει και να βαλει καποια αλλη νανοκιχλιδα ; το λεω γιατι πολλοι εχουν ενυδρειο μονο με κριμπ μεσα εχω την εντυπωση πως υπαρχει ενας φοβος για τα καινουρια ειδη , μηπως δεν ξερουμε πολλα , μηπως ειναι ευαισθητα και διαφορα άλλα τετοια απο την στιγμη που εχεις κρατησει ενα ειδος εχεις και μερικες αναπαραγωγες πιστευω μπορεις να κρατησεις και αλλα ειδη , αν πεθανει και κανενα τι να κανουμε ; χωρις λαθη δεν μαθαινεις λιγοτερο αγχος περισσοτερο χομπυ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προστατευομενα ειδη | caverman | Greek Aquarist's Boards | 18 | 21-08-06 12:29 |
ΕΙΔΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΩΝ | Artemis | Χρυσόψαρα | 3 | 28-04-05 13:03 |
Ειδη δισκων. | Pritanis | Δίσκοι | 1 | 14-02-05 16:26 |
ΕΙΔΗ BETTAS!! | ASCCO1 | Bettas | 0 | 20-11-04 18:55 |