|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, ας τα πάρουμε απο την αρχή ..
Αφού το ενυδρειάκι σου είναι πλεον άδειο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να του αλλάξεις το χαλίκι απο χρωματιστό σε κάτι πιο ουδέτερο ... τα πλαστικά φυτά είναι καλό να φύγουν και να πάρουν την θέση τους αληθινά .. Αφού όπως λές έχεις 300άρι φυτεμμένο γιατί δεν έβαλες αληθινα φυτά και στο μικρό ? όλο και μερικά κλαδέματα θα είχαν περισσέψει απο το μεγάλο .. έπειτα θα πάρεις ενα μικρο σχετικά θερμαντήρα (25-50watt είναι μια χαρά) και θα τον ρυθμίσεις στους 26 βαθμούς. Ένα υδραργυρικό θερμόμετρο θα σε βοηθήσει να πετύχεις την θερμοκρασία γιατί μερικές φορές οι θερμοστάτες των θερμαντήρων δεν είναι και τόσο ακριβείας .. Θα μπολιάσεις το φίλτρο του 30λιτρου απο το μεγάλο σου φίλτρο απο το 300αρι (ΑΦΟΥ είσαι βέβαιη βάση των τεστ που θα κάνεις πως είναι στρωμένο πλεον) και θα είσαι έτοιμη .. Μετά το μόνο που εκρεμεί είναι να μας κάνεις παρουσίαση το νεο σου δημιούργημα και να μας συστήσεις τον μονομάχο σου ...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
επειδη πολλα πετ σοπ ουτε που το λενε καν...
|
|||
|
|||
![]()
Βεβαίως και χρησιμοποιώ...Είμαι λίγο άσχετη αλλά όχι και τόσο.
Επίσης να σας πληροφορήσω ότι έκανα αλλαγή νερού στο μεγάλο ενυδρείο και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. 1. Το νερό της βρύσης είχε διαφορετική θερμοκρασία από αυτό του ενυδρείου. Το έιχα βέβαια ετοιμάσει αρκετές ώρες πριν σε καθαρό κουβα με την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριου. Παρόλα αυτά όμως ήταν αισθητά πιο κρύο. Είναι κακό αυτό για τα ψάρια; 2.Επίσης κατά την εισαγωγή του νέου νερού έιχα κάποιες ματατοπήσεις στον βυθό , αφού τώρα δεν μπορούσα να χρησιμοπιήσω πιατάκι. Εσείς τι κάνετε γι΄αυτό; |
|
||||
|
||||
![]()
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα πρέπει να εξηγήσεις σε όλους ότι έχεις το Tetra Aquart 30l με το ενσωματωμένο φίλτρο Easy Crystal το οποίο χρησιμοποιεί έτοιμες κασέτες φίλτρου με ενεργό άνθρακα ή χωρίς. Αυτές οι κασέτες δεν πλένονται αλλά αλλάζουν ανάλογα με την ιχθυοφόρτιση. Η εταιρεία προτείνει μια φορά το μήνα. Σε κάθε αλλαγή όμως χάνεις τη βιολογία σου. Η εταιρεία βασίζεται στο ότι η βιολογία του ενυδρείου σου δεν στηρίζεται μόνο στο φίλτρο αλλά και στα υπόλοιπα υλικά που έχεις καθώς και τα φυτά σου. Ούτως ή άλλως αυτή η σειρά ενυδρείων δε συστήνεται για πολλά ψάρια ή μεγάλα ψάρια (χρυσόψαρα) αλλά για γαρίδες και το πολύ πολύ κανένα κοπαδόψαρο όπως νέον, κάρντιναλ, ροδόστομους. Επειδή έχω το ίδιο 20λιτρο εδώ και 3 χρόνια και το πρώτο διάστημα είχα κι εγώ προβλήματα, θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο eheim ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσες να το γεμίσεις με λίγα υλικά από το μεγάλο σου ενυδρείο και να ησυχάσεις μια και καλή. Αν πάλι μπορείς να κόψεις το καπάκι μπορείς να βάλεις ένα μικρό κρεμαστό εξωτερικό φίλτρο το οποίο πάλι θα γεμίσεις με υλικά από το μεγάλο ενυδρείο (εγώ αυτό έκανα κι έβαλα ένα ang on Aquaclear 150). Θα ξενοιάσεις πραγματικά.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη μαλλον εχω το ιδιο 30λιτρο για το μονομαχο μου, εχω αφαιρεσει τον ανθρακα απο την κασσετα και εχω προσθεσει 20-30 κοκκους substrat μεσα. Μια στα τοσα ξεπλυμα σε νερο ενυδρειου και αλλη μια στα αααλλα τοσα αλλαγη η κασσετα (βγαλσιμο ανθρακα και το substrat απο πριν παλι μεσα). Ασε που υπαρχει και το σφουγγαρακι-κασσετα που απο μονο του κανει δουλεια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν υποθεσω οτι δεν χρησιμοποιεις καποια μεθοδο αλλαγης οξυτητας ή σκληροτητας του νερο στο ενυδρειο (συμφωνα με τις απαιτησεις των ψαριων) το μονο που μενει να κανεις ειναι να βαλεις ενα θερμαντηρα στο δοχειο προετοιμασιας του νερου με ρυθμιση ιδιας θερμοκρασιας με του ενυδρειου ή 1-3 βαθμους πιο χαμηλα (αν θελεις να "σπρωξεις" για αναπαραγωγη). Για την εισαγωγη και εξαγωγη του νερου θα σου πω για τον τροπο που χρησιμοποιω εγω. Βγαζω το νερο με σωληνα ποτισματος (με λιγο filterwool στη ακρη, να μη μπει καποιο ψαρι μεσα) και παει κατευθειαν ή στην αποχετευση ή σε γλαστρες στο μπαλκονι ή τον κηπο. http://i225.photobucket.com/albums/d.../P3190019b.jpg Υπαρχουν αντλιες που σηκωνουν το νερο απο το κουβα στο ενυδρειο και εχουν και ρυθμιση ροης για να μη ξεσηκωνουν το βυθο αλλα πιο σημαντικο να μη παθουν τιποτα τα ψαρια. (προσοχη στα χαρακτηριστικα του, το delivery height, για να μπορει να σηκωσει στο υψος του ενυδρειο το νερο) http://www.aquaristic.net/eheim-comp...lh.html?lang=1 Δοχειο μπορεις να βρεις στην αγορα, ζητας δοχειο για ελιες. Καλο ειναι να εχεις το ενα τριτο της χωρητικοτητας του ενυδρειου (για το 300αρι > ενα βαρελι 100 λιτρων) (για παραδειγμα ενα 60 λιτρων κοστιζει 17¤) http://i225.photobucket.com/albums/d...016_resize.jpg Αν δεν εχεις χωρο να κρυφτει κοντα στο ενυδρειο θα πρεπει να βρεις βαση με ροδακια heavy duty για να το μεταφερεις κοντα απο την "κρυψωνα του, οταν γινεται η αλλαγη. http://i225.photobucket.com/albums/d.../P3190017b.jpg
|
||||
|
||||
![]()
Λάστιχο στην βρύση...μίξη νερού στην σωστή θερμοκρασία...αντιχλώριο στο ενυδρείο....και γέμισμα.
Γιατί να κάνουμε την ζωή μας δύσκολη αν δεν υπάρχει λόγος ; |
|
||||
|
||||
![]()
Μιξη απο το θερμοσιφωνα?
Ποσο παλιος ειναι? Οι σωληνωσεις σε τι κατασταση ειναι? Αντιχλωριο στο ενυδρειο αλλα σε δοσολογια για ολα τα λιτρα του ενυδρειου και οχι για τα λιτρα της αλλαγης. Μονο για ψαρια που ζουν σε νερο δυκτιου.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
3500 λιτρα............... | jojo | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 168 | 12-03-17 20:47 |
ποσα λιτρα; | gutsi | Δίσκοι | 15 | 27-10-07 10:05 |
ποσα λιτρα; | gutsi | Bettas | 16 | 27-09-07 18:55 |
ψαρια VS λιτρα | octania246 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 30-05-07 20:51 |
Νεα ενυδρεια 450 λιτρα και 300 λιτρα | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-11-04 04:00 |