|
|
||||
|
||||
![]()
Θανάση, τέλεια που είναι μικρά. Μεγάλα θα σε ταλαιπωρούσαν πολύ για να μάθουν. Το πρώτο είναι αρσενικό και το δεύτερο θηλυκό. Βάζω και στοίχημα.
ΜΑΚΗΣ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κι εγω ηθελα μικρα για τους ιδιους λογους, αλλα πραγματικα δεν περιμενα να ειναι τοσο επιπονο μεχρι να μπουν στην κλουβα... δεν ηθελα να θυμωσουν μαζι μου... ![]() ![]() χθες ηθελαν να με ![]() ![]() κι εγω το πρωτο το βλεπω σαν αρσενικο επιδη εχει πιο πολυ κιτρινο και πιο εντονο πορτοκαλι στο μαγουλο αλλα επιδη ειναι πολυ μικρα ακομα κραταω επιφιλαξεις και δεν τους βαζω ονοματα...
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον εγω απο οσα θυμαμαι απο τοτε που ειχα το ζευγαρι κοκατηλ και απο οσα ειχα διαβασει για τον διαχωρισμο αρσενικου-θυλικου ειναι:
Στο αρσενικο πουλι το μεγαλυτερο μερος του κεφαλιου μαζι με το λοφιο και το λαιμο ειναι κιτρινο.Στην περιοχι των αφτιων το χρωμα ειναι πορτοκαλοκοκκινο. Το θυλικο εχει αρκετα πιο θαμπο χρωμα απο το αρσενικο.Το κεφαλι και το λοφιο ειναι γκριζα με λιγο μονο κιτρινο χρωμα.Ενα αλλο σημαντικο χαρακτηριστικο που ξεχωριζει τα δυο φυλα ειναι το χρωμα του κατω μερους της ουρας.Στα θυλικα και στα νεαρα πουλια ειναι γκριζο με κιτρινες λουριδες,ενω στα αρσενικα ειναι μαυρο. Οτι αλλο θες να μαθεις πες μου, εχω εναν ολοκληρο τομο για τα κοκατηλ.
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!! ναι αυτα τα ξερω κι εγω και τα εχω διαβασει αλλα επιδη ειναι ακομα πολυ μικρα δεν ξεχωρισουν ευκολα αυτα που λες....
εξαλου το λεει και στο τομο αν θυμαμαι καλα οτι μικρα επιδη δεν εχουν παρει το κανονικο τους χρωμα εν ξεχωριζοντε ευκολα...
|
||||
|
||||
![]()
σε πολλα ειδη παπαγαλων τα νεαρα πουλια εχουν τα χρωματα των θηλυκων....μεγαλυτερα των 6 μηνων αρχιζει να διαγραφεται ο φυλετικος χρωματισμος.....
ευχομαι καλη επιτυχια στην ανατροφη τους!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε ευχαριστω φιλε!!! να σαι καλα που σε ζαλιζω απο την αρχη... σημερα μιλησαν και πεταξαν λιγο... αρχισουν και ηρεμουν... απλα οταν παω κοντα κανουν βηματακια πισω... πρως το παρον τρωνε μονο αμμο και μιγμα τροφη...
|
||||
|
||||
![]()
τα ετοιμα χυμα μειγματα απο μαγαζι σηνυθως περιλαμβανουν διαφορα ειδη κεχριου μονο...αν παιρνεις τετοιο θα το ανακατεβεις και με ηλιοσπορο...και λιγοτερο φυστικακι..
υπαρχουν και διαφορα "σακουλακια" εταιριων που εχουν πιο πλουσια μειγματα και ειναι καλυτερα αν και ακριβοτερα...εγω φτιαχνω μονος μου τα μειγματα με αναμειξη διαφορων σπορων....απο μειγματα χυμα και συσκευασμενα...επισης διαφορες λιχουδιες που εχουν τα πετ σοπ καλο ειναι μια στις τοσες....χρειαζονται ακομη αυγοτροφη (καλυτερα αναμεμειγμενη με rusk) και οπωσδηποτε φρεσκα φρουτα και λαχανικα καθημερινα ...περισσοτερο λαχανικα και χορτα και λιγοτερο φρουτα.... αμμο αν εννοεις αυτη που περιεχει και τριμματα οστρακων ειναι καλη σαν πηγη ασβεστιου...διαφορετικα θελουν και ασβεστιο....το σουπιοκοκκαλο ειναι καλο σαν παιχνιδι και σαν πηγη ασβεστιου... φρεσκο νερο καθημερινο και πλυσιμο του δοχειου τους να μη πιανει αλγη (εδω μοιαζουν με τα ενυδρεια ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση για Α/Ο | nikolas87 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 25-09-07 07:57 |
Ερωτηση για Α/Ο! | Wizart | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 19-08-07 22:03 |
Ερωτηση για επιλογη φυτου(για μονομαχο) | mariah | Bettas | 13 | 31-01-07 13:00 |