|
|
|||
|
|||
![]()
Όταν του ανέφερα το πρόβλημα, λέγοντάς του ότι κάποια που σκοτώνω μου πέφτουν μέσα μου είπε επ' ακριβώς : A)Να μην αφήνω στο ενυδρείο τα νεκρά σαλιγκάρια γιατί ανεβάζουν τα νιτρικά. Β) Τα νεκρά τρώγονται από τα ψάρια (όντως τα τρώνε) αλλά δε μπορούν να τα χωνέψουν σωστά.
Απλά σας παραθέτω ότι πληροφορίες μου μετέφερε το pet-shop, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το χόμπυ & μόνο.Αν κάνω λάθος παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκαρια αυτα ειναι φυτοφαγα και τρωνε ειτε την τροφη που εχει περισεψει απο το ταισμα των ψαριων μας ειτε τα φυτα μας,οι τρυπες στα φυλλα ειναι μια ενδειξη.
Πολλαπλασιαζοντε ταχεως και η μονη λυση για την ολοκληρωτικη τους εξολοθρευση ειναι ενα puffer το οποιο τρωει σχεδον αποκλειστικα σαλιγκαρια.Το puffer σε λιγες μερες δεν θα εχει αφησει κανενα σαλιγκαρι. Το κακο μετα ειναι ομως τι κανουμε το puffer? |
|
||||
|
||||
![]()
...και αν το puffer ταιριάζει στο ενυδρείο μας!!!
Αναγκαίο κακό είναι τα σαλιγκάρια και αποτελούν τμήμα του οικοσυστήματός μας οπότε ζείστε με αυτά !!!
|
||||
|
||||
![]()
εγώ αλλού κόλλησα. Έβαλες θαλασσινό χαλίκι σε φυτεμμένο??????????
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αφου το βρασω καλά
|
|
||||
|
||||
![]()
το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι είναι ασβεστολιτηικό το χαλίκι της θάλασσας και θα σου ανεβάσει τη σκληρότητα του νερού σου. πράγμα που στα περισσότερα φυτεμένα ενυδρεία δεν είναι επιθυμιτό!
|
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ απόλυτα ότι τα σαλιγκάρια είναι μέρος του οικοσυστήματος , αλλά ρε παιδιά στη φύση έχουν τεράστιο χώρο να ζήσουν και να πολλαπλασιαστούν όπως πρέπει.Μέσα στα ενυδρεία μας όμως δεν πρέπει να τα έχουμε υπό έλεγχο?Ειδικά το βραδυ όταν ανοίγω το φως του δωματίου τα βλέπω βεντουζαρισμένα στα τζάμια σα χριστουγεννιάτικα στολίδια και συχνά σε τέτοιον αριθμό που πραγματικά με ανησυχεί.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν μου το ειπες εκανα ενα τεστ σκληρότητας και μου βγήκε
![]() ![]() ![]() ![]() *απιονισμένο νερό εχω μπολικο (η μαμα μου μου φερνει οποτε θελω δωρεάν λόγο της δουλίας) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 21-04-08 12:31 |
Βρήκα Σαλιγκάρια | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 08-05-07 13:05 |
Σαλιγκάρια | Celda | Σαλιγκάρια | 58 | 17-11-05 15:29 |
Ξυλόριζα και αγνώστου είδους ασθένεια ή αυγά; | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 23-10-05 21:04 |
Σαλιγκάρια. | Νίκος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-08-04 03:37 |