|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Να αναφερθούμε και λίγο στα οικονομικά του project! Ύστερα απο αρκετή αναζήτηση για έτοιμα συστήματα φωτισμού(ballast, ντουι, ανακλαστήρες) είδα ότι η φθηνότερη λύση(μιαςκαι ως φοιτητής δε μου περισέβουν) είναι η μέθοδος φτιάξτα όλα εξωλοκλήρου μόνος σου! Έστι αγόρασα από ένα μαγαζί στη μοναστηρίου ότι χρειαζόμουν(πλαστικα ντουί(4) για Τ5, κλέμες(1 σειρά), ωμέγα κλιπς(2χΤ8,4χΤ5), ανακλαστήρες(Τ
![]() Το σχεδιάγραμμα δεν περιέχει που ακριβώς είναι τα startes! Ρώτησα το " ηλεκρολόγο " και δεν ήξερε(μιας και οι Τ5 είναι τελευταία και μη χρησιμοποιήσιμη τεχνολογία" και μου είπε ότι ίσως δε χρειάζεται! Εγώ πιστεύω ότι μπαίνουν κανονικά όπως σε όλα τα ballast. Όποιος έχει κάνει σύνδεση 2χΤ5 για ηλεκτρονικό ballast να μας πει.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris21 : 12-09-08 στις 09:57 |
|
||||
|
||||
![]()
Ηλεκτρονικό ballast και starter και ειδικά σε Τ5 δεν... στο ηλεκτρονικό δεν θέλεις starter.
|
||||
|
||||
![]()
αντίστοιχα μπορούμε να βάλουμε τ8 σε ηλεκτρονικό χωρίς στάρτερ???
|
|
|||
|
|||
![]()
dizio ακριβως οπως το λες ειναι
στις Τ8 υπαρχει η λυση του απλου ballast με starter ειτε το ηλεκτρονικο ballast το οποιο ΠΟΤΕ δεν θελει starter στις Τ5 εχεις μονο δυνατοτητα να βαλεις ηλεκτρονικο ballast (φυσικα χωρις starter παλι), η συνδεσμολογια ειναι τυπωμενη επανω στο ballast παιδια επειδη ειχα κανει και εγω παρομοια πατεντα στο carrefour 120λ με προσθηκη δευτερης λαμπας δεν καταφερα να βρω κουτι για να βαλω μεσα το ballast, τα ηλεκτρονικα ειδικα εχουν πολυ μακροστενο σχεδιασμο για να χωρανε στο σκαφακι αναμεσα στις λαμπες κατι που δυστηχως δεν βολευει εμας με τα ενυδρεια |
|
||||
|
||||
![]()
γι'αυτό κι εμείς το κόψαμε το σκαφάκι και θα στείλουμε τα ηλεκτρονικά κάτω από το ενυδρείο. το κουτί που ψάχνουμε τώρα το θέλουμε για να είναι συμμαζεμμένα τα ηλεκτρονικά.
κάτι άλλο( αμφιβάλω αν θα μου χρειαστεί αλλά πληροφοριακά) σε ένα ηλεκτρονικό μπάλλαστ μπορώ να βάλω ταυτόχρονα τ5 και τ8??? |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά δε γίνεται. Έχουν διαφορετικά μπάλαστ..
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πρωτα θα αποφασισεις τι λαμπες θες να βαλεις μετα θα πας στο καταστημα και θα αγορασεις το καταλληλο για εσενα ballast ειτε Τ5 ειτε Τ8, εαν θες να βαλεις μικτες λαμπες τοτε θα παρεις δυο διαφορετικα ειδη να εχεις υποψην σου οτι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) ballast ειναι ειτε για μια ειτε για δυο λαμπες, εαν παρεις για δυο λαμπες τοτε δεν θα αναψει μονο με μια λαμπα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φίλτατε ορκ σ'ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. μέχρι τώρα άκουγα τ5 και είχα στο μυαλό μου μια ομίχλη του τύπου, "ωχ, μπελάδες και δύσκολα πράγματα και ιστορίες και λεφτά"....κοίτα που τελικά είναι τόσο απλά τα πράγματα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
Έλα ρε dizio............ κι εγώ φοράω την ίδια μπλούζα και στις 2 συναντήσεις!! Παιδιά κάνω συχνά μπάνιο να ξέρεται ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panaghs : 16-09-08 στις 03:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
χαλάλι οι βενζίνες, η ώρα του παιδιού ήταν στο σπίτι σου
![]() και τώρα πάω να κάνω μια DIY τοστάρα να φάω!!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πατέντα για 840 λίτρα | Strahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 28-07-08 17:28 |
φιλτρο απο carefour | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 19-11-07 20:09 |
Ανεμιστηράκια στο καπάκι | AXEL | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 17-06-07 17:32 |
μικροπροβληματα με ενυδρειο Carefour | orck | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 25-04-07 21:12 |
Πατέντα για 2η λάμπα..???!!!! | Neoklis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 01-04-07 22:50 |