|
|
||||
|
||||
![]()
Να αλλάξεις νερό και στο φρέσκο να προσθέσεις το αλάτι που αναλογεί (3γρ/λτ).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως τα στίγματα τα περισσότερα έφυγαν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί το κάνουν αυτό ? Δεν έχουν οξυγόνο ? Και τι θα μπορούσα να τους κάνω ? Την συσκευή του διοξειδίου να την ξαναβάλω ?(Τα ΝΟ2 πέσανε με την αλλαγή του νερού )
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε μια αεραντλια να δουλευει.
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη που μπορεί να φανώ αδαής.
Όταν λες να βάλω μια αεραντλία να δουλεύει τι εννοείς ? Αυτό που έχει και από ένα σωλήνα με πολλές τρύπες πετάει νερό μήπως είναι η αεραντλία ή κάνω λάθος ?
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι μια μπομπα αερα.Συνδεεις μ' ενα σωληνα αυτην με μια πετρα που θα
ειναι μεσα στο ενυδρειο και θα βγαζει μπουρμπουληθρες.
|
||||
|
||||
![]()
Ο κύκλος του αζώτου δεν εχει ολοκληρωθεί στο ενυδρείο σου και τα χρυσοψαρα σου υποφέρουν
εξαιτίας αυτού.Η αμμωνία ή και τα ΝΟ2 τα επηρεάζουν . Για μεγαλύτερη οξυγονωση του νερού αν εχεις αεραντλία βάλτην σε λειτουργία αλλίως τοποθέτησε την εξοδο(του νερού) του φίλτρου σου λίγο πιο ψηλά από την επιφάνεια του νερου, για να αυξηθει η αναταραξη της . Συνέχισε τις αλλαγές νερού (με την αναλογη ποσότητα αλατιού οσο συνεχίζεται η θεραπεία) 30% ανά 3-4 μέρες για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Εχεις μπλέξει αλλά με λίγη υπομονή και επιμονή θα το ξεπεράσεις και θα έχεις αποκτήσει την εμπειρία για αποφυγή παρομοιων καταστασεων στο μέλλον. Καλή δύναμη.
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 12-09-08 στις 12:48 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά γιατί λές ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Το ενυδρείο μου τρέχει από τον Ιούνιο με την διαφορά ότι όταν έχασα τα προηγούμενα χρυσόψαρα (ένας Θεός ξέρει μόνο από τί γιατί έλειπα - μάλλον υπερβολική ζέστη) άφησα μέσα στο ενυδρείο τα φυτά μαζί με καμμιά 5αριά apple snails. Η αλλαγή του νερού μου και μπόλι την πήρα από το 125άρι το κοινωνικό μου με τροπικά. Η απορία μου είναι, το τόσο πολύ αλάτι δεν χαλάει την βιολογία των φίλτρων ; Μετά την θεραπεία πως ξεπλένω τα φίλτρα να φύγει το αλάτι ; Με νερό του άλλου ενυδρείου ή χλιαρό νερό ; Υ.Γ. Μέτρησα και δεν έχω ΝΟ2 ή ΝΟ3 και αμμωνία σίγουρα δεν έχω - Το ammonia alert δίχνει εντάξει.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι μπορεί να είναι? (άλατα? αλγη?) | bisonas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 03-10-08 00:53 |
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 29-07-07 13:03 |
Τι μπορεί να είναι; | KwstasV | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-05-07 17:16 |
Τι μπορεί να είναι; | SOCRATIS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-06-06 07:19 |
Πόσο μακριά μπορεί να είναι τα καλώδια? | andreasp | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 17-05-06 16:05 |