|
|
||||
|
||||
![]()
Mε μια πολυ μικρή ποσότητα και απευθείας αλλαγή νερού ελπίζω πως θα τα σώσω.Πήγα σε εναν φαρμακοποιό να πάρω αμμωνία και μου λέει πως να την πάρω εγώ και πως δεν βάζει την μύτη του εκεί πέρα.έχει καμμιά περίεργη μυρωδιά ή διμηουργει καμμια ασθένεια;Θα πάω να την πάρω το απογευμα.Μόσο ml θα χρειαστώ;Ευχαριστώ και συγνώμη αμα είπα χαζομαρα
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Το ενυδρείο που τώρα υπάρχουν ψάρια είναι στρωμένο σωστά?Για ποιό λόγο να ρίξεις αμμωνία?Άμα πας για μούλτι μπορεις να στήσεις απευθείας το 96λιτρο που έχει και στρωμένο φίλτρο.Α!Επίσης αντί για αμμωνία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τροφή. Η αμμωνία έχει όντως μια περίεργη μυρωδιά που δεν κάνει να την εισπνέουμε οπότε πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικος με την χρήση της. Το 120λιτρο τώρα θα αρχίσεις να το στρώνεις?Αν ναι μπορείς να βάλεις μπόλι από το 96λιτρο για να επιταχύνεις την διαδικασία. Επίσης αφού στα ψάρια που πας οι πέτρες δεν είναι αναγκαίες μπορείς να μην βάλεις καθόλου και να αποφύγεις και το φελιζόλ. |
|
||||
|
||||
![]()
To 96λιτρο δεν είναι σωστα στημένο και έχει φίλτρο σπόγγου που πήρα το καλοκαίρι(είναι αρκετα μεγάλο όμως).Το 120λιτρο θα αρχίσει να στρώνεται σε 2-3μερες μεχρι να πάρω το 2213 και τον αραγωνήτη και εκείθα μπουν τα μούλτι.Οσο για την βιολογία του 120λιτρου να βάλω μπλε σπόγγο και υαλοβαμβακα ή και τίποτα άλλο;Α Αλεξανδρε.Εκπληκτικό το ενυδρείο σου.
------------------------- Ακομα μπορω να μεταφέρω τα ψάρια μου απο το 96λιτρο στο 8λιτρο για κανα 2 ευδομάδες μέχρι να κάνω σωστο στρώσιμο(να ξαναρχίσω απ'την αρχή δηλαδή).Το 8λιτρο λειτουργει 4-5μηνες και μετα τον θανατο του μονομάχου είναι μόνο του. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 09-09-08 στις 10:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
To 96λιτρο τι ψάρια έχει τώρα?Το ποιο λογικό είναι να έχει χαθεί η βιολογίαμετά από τον θάνατο του μονομάχου και είναι πολύ μικρό για να δεχθεί παραπάνω από ένα ψάρι.
Ευχαριστώ και μακαρι να κάνεις και το δικό σουόπως το φαντάζεσαι! |
|
||||
|
||||
![]()
Το 96λιτρο έχει 1 πλέκο και ένα gyrinocheilus aymonieri.Η βιολογία δεν έχει χαθεί αφού ρίχνω τροφή μια φορα στις 5 μέρες και έχω μερικα σαλιγγάρια λαθρομετανάστες απο τα φυτα του Πανου.Καλα θα τα δώσω τα ψάρια και θα κάνω μετά το στρώσιμο.Και μια τελευταια ερώτηση:Πόση αμμωνία πρέπει να ρίξω στο 120λιτρο;Ποια η αναλογία αμμωνίας/λίτρου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα στο γη και ύδωρ και είναι 3mg/lt οπότε θα χρειαστώ 360mg αμμωνίας.Αλλά άν αφερέσουμε εφτά εκατοστα πλάτος(άμμου)Χ 1 μετρο είναι κάπου στα 5-6λίτρα και αν αφερέσουμε λοιπά είμαστε κάπου στα 113-114λίτρα οπότε 336mg.Αυτό όμως πως θα το ζηγίσω.Ή να το βάλω σε μπουκάλια μου είναι 1 λίτρο.Αλλά πόσα κιλά είναι το 1 λίτρο;Συγνώμη αν σας μπερδεύω.
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 09-09-08 στις 11:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Διάβασε το λινκ που σου έδωσα και θα σου λυθούν οι απορίες. Δεν είναι τόσο μπερδεμένο όσο το γράφεις είναι πολύ πιο απλό! |
|
||||
|
||||
![]()
Για νερό πάντα μιλώντας 1 λίτρο=1 κιλό... Αλλά καλό θα είναι να το ζυγίσεις με ζυγαριά ακριβείας αλλιώς βρες (πειραματικά) μία αναλογία με σταγόνες(ή ml άμα θες...) Όμως ξανα κάνε τις αφαιρέσεις των λίτρων και προσοχή μην ξεχάσεις κάτι που σου τρώει λίτρα και βάλεις παραπάνω αμμωνία...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |
tanganyika | aaaooll | Tanganyika | 35 | 25-03-08 23:25 |
Tanganyika 2 | Z_X | Tanganyika | 22 | 27-10-07 11:20 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |
TANGANYIKA | Z_X | Tanganyika | 20 | 17-06-07 10:17 |