|
|
||||
|
||||
![]()
Η λάμπα κοστίζει 35 Ευρώ .... στο ποστ σου από βιασύνη λογικά έχεις γράψει 3 ...
και όσο ζέστη και αν κάνει ...... 12 χ 3 δεν μας κάνει σίγουρα 408 ευρώ .. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ναι... αυτο το ''μονο 3'' δεν ειναι ξεκαθαρο... εννουσα 3watt
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχει γίνει και μία προσπάθεια απο κάποια παιδιά στο θέμα του φωτισμού με led.
Δες εδώ: http://www.marineaquarium.gr/forum/v...4454&highlight= |
|
||||
|
||||
![]()
το έχω δει, ειναι πολυ καλη δουλεια,
αλλα ειναι και πολλη δουλεια..... και πιο ακριβο αυτο που σκευτομε ειναι πως αν αποδεχτω το 6500Κ για θερμοκρασια χρωματος ξοδευω λιγοτερο απο τα μισα απο τα παιδια... και παλι βρικα σποτακια GU10 απο αλλου σε μπλε χρωμα, αλλα χωρις παραπανω πληροφοριες.... θα δουμε ενα αλλο θετικο ειναι η αλαγη λαμπας σε πριπτωση που καει κατι, πολυ ευκολο, χωρις ειδικες γνωσεις αυτο που δεν ξερω πως ακριβως θα γινει ειναι το κουτι..... πρεπει να ειναι αδιαβρωτο 100% ελαφρι στεγανο απο κατω και ανεμιστιρεσ επανω.... κοντρα πλακε θαλασσης με πλεξιγκασ.... η σκετο πλεξιγκλασ.... |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί τα led να είναι ο φωτισμός του μέλλοντος, αλλά για το παρόν δε νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο...
Και αυτό διότι είναι αφενός μεγάλο το κόστος, αφετέρου πολύπλοκη κατασκευή και φυσικά κατασκευάζοντας το φωτιστικό με πολλάάά leds (για να φωτίσουμε σωστά ένα θαλασσινό ενυδρείο), καταλήγουμε σε μεγάλη συνολική ισχύ και ίσως σε αρκετή εκπεμπόμενη θερμότητα, συν το ερωτηματικό του σωστού ή όχι φάσματος ειδικά για κοράλια κτλ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() το κοστος... τα εβαλα κατω και να τι βγαινει... μονή σειρα απο τις λαμπεσ μου σε 2 90εκ φωτιστικα χωρανε 30 λαμπες.... (αν τις βαλω όλεσ θα έχω 120.000λουξ) 30 λαμπες*33ευρω= 1000ε στο φουλ, εγω θα παρω 10 λευκες και 4-5 μπλε...(αν και τιμη για τις μπλε δεν εχω ακομα, θα το υπολογισω το ιδιο) οποτε 500ε για λαμπες, το κουτι απο γυαλι... κανα 50αρι για τα γυαλια και σιλικονι? καπακι κοντρα πλακε θαλασσης 5ε ντουι 30, 15 σε χρηση και 15 αναμονες, 100ε καλωδια 10ε, ανεμιστιρακια 35ε μπορει να κοιταξω για κανα αυτοματισμο... θα δουμε συνολο 700ευρω και θα έχω 40.000λουξ συν οτι δοσουν οι 5 μπλε πολυπλοκο?... δεν σε καταλαβαινω, ρικσε μια ματια στο λινκ που εχω για το σποτακι.. εχει ενσωματομενο φισ, lens, ψυκτρα... πολλα λεντ, γιατι? 4000λουξ δινει το ενα καταναλωση μικρη, με το πρωτο βημα 55-60watt... ειναι πολλα? θερμαντικο σωμα να ηταν, που δεν ειναι, δεν θα δημιουργουσε ιδιετερο θεμα θερμοκρασιας (για το ιδιο το λεντακι εχει η λαμπα ενσωματομενη ψυκτρα)... ανεμιστιρακια και τελιοσαμε... και αυτα τα βαζω για να εχω το κεφαλι μου ησιχο και επιδι αυξανει το χρονο ζωης της λαμπας και επιδι αυξανει την αποδοση. http://i229.photobucket.com/albums/e...g/P1010241.jpg - ------------------------- ------------------------ ελα που ομως 4000lux +4000lux δεν κανουν 8000... So, the luminosity of 2000 LEDs is: (Ν x (4000^2))^.5 = lumens αχχχχ παλι υπολογισμοι απο την αρχη Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη phaerimm : 09-08-08 στις 16:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σαν πολλά δεν είναι τα χρήματα για ένα φωτιστικό ?
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
moonlight με led | jimmy19111977 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 18 | 26-02-08 20:16 |
Αλλαγή απο Τ8 σε Τ5... | dessert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 18 | 01-05-07 20:34 |
led | faxkosit | Φωτισμός | 2 | 03-04-07 20:13 |
Led | peritzan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 02-05-06 12:18 |