|
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Απο την ουρα τον επιασα, ειχε κρυφτει κατω απο πετρα και αυτη προεξειχε, δεν επαθε τιποτα.. Είχε όμως σημάδι απο τραυματισμο στο σωμα του (ελειπαν και φολιδες) και ειχε κομμενο (και επουλωμενο) το άκρο της ουρας του. Προφανώς καποιο ζώο να τον είχε αρπάξει παλιότερα; Τι κυνηγούς μπορουν να εχουν τα φιδια σε ενα περιφραγμενο οικοπεδο; Κανενα πουλι (κουκουβάγια) ίσως;
Τον εχω σε ενα ειδικο δοχειο (τεραριουμ) -που κουβαλω παντα στο αμαξι-, και σε λιγο πηγαινω να τον αμολησω γιατι πολυ στρεσαριστηκε.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλύτερα βάλτο σε μία μαξιλαροθήκη και σε έναν σάκο για να νιώθει καλύτερα.
Εχθρούς μπορεί να έχει αρκετούς. 1ος ο άνθρωπος, μετά πουλιά, γάτες, σκατζόχοιρους, άλλα φίδια, νεροχελώνες κτλ άντε καλό αμόλημα |
|
|||
|
|||
![]()
Αφού λοιπόν του έδωσα δρόμο (με το που ακουμπησα το πλαστικο κουτι στα χορτα τρελλαθηκε, ανοιγωντας το καπακι εξαφανίστηκε εν ριπη οφθαλμου), η λίμνη έγινε πάλι ασφαλής για τα ψάρια μου. Απο όσο μπόρεσα να δώ, οι μόνες απώλειες που είχα ήταν τα τέσσερα "αργοκίνητα" ψάρια μου, όλα διακοσμητικά φινταιλς χρυσόψαρα και οράντα. Σε πεισμα όλων οσων μου ελεγαν το αντιθετο είχαν υπομείνει χειμωνες με παγο στη λιμνη χωρις απώλειες. Η ταχύτητά τους όμως τους στοίχισε τελικά..
Θα ήταν φρόνιμο να ξαναβάλω τέτοια ψάρια στη λίμνη μου τέτοιαν εποχή, ή να περιμένω του χρόνου την άνοιξη; Πρέπει να δω τί θα κάνω και με τους φετινούς γόνους μου, είδα ήδη τέσσερις που ξεκίνησαν να κοκκινίζουν, δεν μπορεσα να δω αν εχει πιο μικρα, μαύρα ακομα.. ¶ρα είμαι σε αριθμό στα ίδια και δεν ξέρω αν θα τα αντέξει η λίμνη να βάλω νεα οράντα. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο για τον Ηλία...
Ερχεται σημερα στη δουλεια μου ένας και επειδή ξέρει ότι καταγινομαι με τα ερπετά μου φέρνει στο γραφείο ένα ζωντανό φίδι που έπιασε -ευτυχώς με τα γάντια.... Τί είναι αυτό με ρωτάει; ¶ντε τώρα να του απαντήσεις γιατί δεν πρέπει να πιάνει ότι βρει.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
είναι μία ωραιότατη (και μάλλον θηλυκή αν διακρίνω καλά) Vipera ammodytes ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μου έκανε εντύπωση το χρώμα στα μάτια της, δεν είχα ξαναδεί τετοιο σε φίδι... Ίδιο με αυτό στο άβατάρ σου δεν είναι;
|
|
|||
|
|||
![]()
πολυ ομορφο φιδακι
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, το avatar μου είναι μάτι από Vipera ammodytes
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|