|
|
||||
|
||||
![]()
Για αφρικανες ειναι αρκετα περιορισμενες οι λυσεις για τα λιτρα σου, οπως επισης οτι ξεχνας τα φυτα και τα "κοινωνικα" ενυδρεια και πας σε species.
Ομως μπορει να γινει ενα στολιδι. Η μαυρη αφισα πισω απο την πλατη, οντως ειναι καλη λυση αφου δεν θα ξεχωριζει πολυ το φιλτρο, αλλα αν κοιτας λεπτομερειες καλυτερα να παει στην ακρη και να καμουφλαριστει με φυτα (αν πας σε φυτεμενο). Το φοντο παραμενει απαραιτητο ομως στην πλατη, ειτε μαυρο ειτε σκουρο μπλε. Το μπλε μου αρεσει πολυ σε ενυδρεια με αφρικανες και το μαυρο σε φυτεμενα. Αλλα μιλαμε για καλοφυτεμενα, αλλιως ειναι λιγο μακαβριο. Εννοω δηλαδη, να μη φαινεται το μαυρο φοντο περισσοτερο απο την πρασιναδα. Υπαρχουν και τα 3D φοντο, αλλα στα λιγα λιτρα που εχεις θα περιορισει το χωρο κι αλλο. (εκτος κι αν δεις καποιες slim περιπτωσεις).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για να τελειώσω με τα ψάρια αυτά που έγραψα είναι οκ ? Το φίλτρο μάλλον θα το μεταφέρω. Όσο για φυτά θέλω να βάλω όσα μπορώ αλλά να είναι απλά χωρίς δλδ CO2 κτλ όπως αυτά που λέει εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537 |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι τα ψάρια που λες είναι πολλά.
|
||||
|
||||
![]()
Σας έχω πρήξει. Απορώ πως μου απαντάτε ακόμα.
Λοιπόν να κρατήσω τα 2 αρσενικά colisa lalia, το γατόψαρο και το μονομάχο. Και προσθέτω ένα θηλυκό colisa lalia, ένα θηλυκό μονομάχο και ένα κοπάδι μικρά. Τώρα είναι καλά ?????? |
|
||||
|
||||
![]()
Οι μονομαχοι ειναι ψαρακια που ζουνε μονα τους και οχι με αλλα.Βαλε τον μονομαχο μονο του.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοίτα αν είναι έτσι προτιμάω να κρατήσω τα άλλα και να διώξω τον μονομάχο. Όσο για τα άλλα είναι οκ ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Για το γατοψαρο(corydoras) που λες..Τα γατοψαρα θελουν πολυ ψιλο χαλικι για βυθο ή αμμο για να μην τραυματιστουν τα ευαισθητα μουστακια τους, θελουν μαλακο και οξινο νερο ,και πρεπει να ειναι σε ομαδες γυρω στα 7 ...Αυτα για τα γατοψαρα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και αν είναι πρόβλημα το ζευγάρι μονομάχων μπορώ να κρατήσω έστω το αρσενικό??? Όσο για το γατόψαρο είναι αυτό http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gibbiceps.htm |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κοιτα τι μεγεθος γινεται και σκεψου το. Ο μονομαχος (ειτε αρσενικος ειτε θηλυκος) μπαινει μονος του στο ενυδρειο, εκτος κι αν αφιερωσεις μισο με ενα μετρο ενυδρειου για καθε ενα μονομαχο και αναλογα και το χαρακτηρα του.
|
||||
|
||||
![]()
Λογω μεγαλων αποβλειτων και μεγαλου μεγεθους καλυτερα να το δωσεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δηλαδή 3 με 4 colisa lalia το γατόψαρο και ένα κοπάδι μικρά. Και αν γινετε ένα ακομα ζευγάρι τι μου προτείνετε. Αυτό είναι το γατόψαρο μου που είναι Ίδη αρκετά μεγάλος. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μας έχεις πρήξει άλωστε το χόμπυ μας είναι χόμπυ που θέλει υπομονή.
Όμως θέλει και διάβασμα... www.tsamisaquarium.gr
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Την δευτερη ερωτηση δεν την καταλαβα. Το νερο ποιο; του ενυδρειου;Ακομα και να ξεστησεις ολο το ενυδρειο, το 50% του νερου πρεπει να το κρατησεις για να διατηρησεις την βιολογια (και οχι τον βιοτοπο). Για να αλλαξεις θεση στο φιλτρο δεν χρειαζεται να αλλαξεις ολο το νερο! Εκτος και αν το φιλτρο ειναι κολλημενο στο τζαμι (δεν το ξερω το συγκεκριμενο ενυδρειο).Σκεψου και τη λυση του εξωτερικου φιλτρου που για μενα ειναι και η καλυτερη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Για να ζήσουν τα νέα σας χρυσόψαρα | Blanch | Χρυσόψαρα | 0 | 11-10-06 14:18 |
Νέα χρήση του κεζάπ για το ενυδρείο | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 28-03-06 23:31 |
Ενημέρωση για νέα μηνύματα και απαντήσεις | pani | Greek Aquarist's Boards | 36 | 13-07-05 12:54 |
Πρόταση για νέα κατηγορία. | Fonamstel | Greek Aquarist's Boards | 0 | 02-10-04 20:36 |