|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Η κατάσταση των φυτών μου συνεχίζει να χειροτερεύει με αργούς ρυθμούς. Η μαυρίλα αυτή άρχισε να εμφανίζεται στα φύλλα και άλλων φυτών, όπως επίσης και στην επιφάνεια του εσωτερικού φίλτρου.
Η φωτοπερίοδος μειώθηκε κατα μία ώρα και θα μειωθεί άλλη μία. Επίσης γίνεται αλλαγή 10 λίτρων νερού κάθε δύο ή τρεις μέρες. Σήμερα προστέθηκαν στο ενυδρείο και πέντε otocinclus. Πάντα μου άρεσαν αυτά τα ψαράκια αλλά δυσκολευόμουν να τα βρω. Λέτε να βοηθήσουν; Στο pet shop που ψωνίζω συνήθως μου είπαν ότι κατα πάσα πιθανότητα να μην είναι άλγη, αλλά κάποιο βακτήριο ή κάτι τέτοιο. Έχετε ακούσει ή γνωρίζετε κάτι σχετικό. Τέλος ποιά ειναι η γνώμη σας για την χρήση κάποιου φαρμάκου κατά της άλγης;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
κόψε ένα φύλλο και χώσε το σε οξυζενέ, παρατήρησε να δεις τι γίνεται. αν η μαυρίλα αφρίσει και φύγει καλώς. αν η μαυρίλα απλά μαλακώσει...περαστικά. εγώ πέταξα ένα ενυδρείο φυτά για αυτό τον λόγο. μήπως έχεις μέσα κανένα κομμάτι μοπάνι; όπως και να/χει το πράμα...υπομονή, πολύ υπομονή
|
|
||||
|
||||
![]()
Για εξηγησε σε παρακαλω τι σχεση μπορει να εχει η ριζα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ηταν κυανοβακτηριδιο α. δεν θα ηταν τοσο μαυρο και β. θα εφευγε ευκολα με το χέρι.
Ειναι μια ωραια μαυρη αλγη, οχι ομως η χαρακτηριστκη BBA... Δεν βλεπω πουθενα να λες τιποτε για Co2.. Υπάρχει? Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αρκεί να αντέξουν τα νεύρα μου. Έχω ένα μόνο κομάτι μοπάνι, σχετικά μικρό θα έλεγα. Έχεις καμιά υποψία; ------------------------- Παράθεση:
Το ενυδρείο μου είναι το RIO 125, δηλαδή 100 περίπου λίτρα καθαρά.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη theodor72 : 10-07-08 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατά της άλγης φάρμακο που να κάνει δουλειά δεν υπάρχει! Την αιτία πρέπει να βρεις και η άλγη θα φύγει όπως ήρθε.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είδος άλγης | nikman | Φύκη -€“ ¶λγες | 10 | 04-06-07 18:57 |
Τι είδος άλγης είναι αυτή? | Akis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 34 | 31-01-06 21:36 |
είδος | anasios | Δίσκοι | 9 | 07-09-05 13:29 |
Είδος Σαλιγκαριού | CENTAUR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 27-03-05 20:59 |
Είδος | giannis1976 | Αναγνωρίσεις φυτών | 2 | 09-02-05 20:35 |