|
|
||||
|
||||
![]()
τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μια λάμπα (έστω και φωτοσύνθεσης) θα βοηθήσει τα φυτά σου να φωτοσυνθέτουν; μόνο μια λάμπα σε 150 λίτρα δε κάνει τίποτα απολύτως
9εκτός κι αν τη θέλεις μόνο για το θερμό της χρώμα για να δείχνει ο μονομάχος σου διαφορετικός) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υποθετω πως ναι αλλιως ποια η χρησιμοτητα της δευτερης λαμπας? Αν ισχυει αυτο, απλα δεν χρειαζομαι να επιβαρυνω το ενυδρειο με την θερμοκρασια της δευτερης λαμπας γιαυτο και την εβγαλα. Τι λαθος εχω κανει? Στο ενυδρειο εχω μονο φυτα χαμηλων απαιτησεων και απο οτι διαβασα δεν θελουν περισσοτερο φωτισμο απο τον ηδη υπαρχων. Αν κανω λαθος παρακαλω διαφωτιστε με. |
|
||||
|
||||
![]()
όλες οι λάμπες είναι για φωτοσύνθεση, είτε φυτών ή άλγης.η daylight εκπέμπει σε ένα φάσμα έως 6500 κέλβιν ενώ η plant έως 3500 κέλβιν. η δεύτερη βοηθάει περισσότερο τα φυτά (αυτό ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το πιστεύουμε). και οι δυο λάμπες βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών και οι δυο λάμπες μας βοηθούν να βλέπουμε μέσα στο ενυδρείο. τα φυτά που έχεις δεν απαιτούν περισσότερο φωτισμο από τον ήδη υπάρχον εννοώντας και τις δυο λάμπες μαζί (εκτός αν εγώ έχω καταλάβει λάθος)
|
|
||||
|
||||
![]()
Και επίσης δε νομίζω ότι οι λάμπες αυτές (γενικά οι φθορίου) ανεβάζουν τόσο τη θερμοκρασία του νερού... Καλύτερα (και για το μονομάχο και για τα φυτά σου) να πας σε λύση-πατέντα με ανεμιστηράκια
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλος ο μητσακος, αλλα 180λιτ δε θα τα χαραμιζα με τιποτα σε μονομαχο.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα και παλι
![]() Ειμαι ο PUF αλλα εχασα το pass και το email και εφτιαξα καινουργιο λογαριασμο αναγκαστικα. Μερικες pics απο το ανανεωμενο σπιτακι του μητσακου. Οταν φωτογραφιζα ηταν καπου χωμενος. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
βασιλιας των βασιλεων......
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|