Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ελλάδα και Ευρώπη > Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ελλάδας - Ευρώπης

Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ελλάδας - Ευρώπης Παρουσιάσεις ενυδρείων Ελλάδας - Ευρώπης, συζητήσεις για διακόσμηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-06-08, 08:34
antigoni Ο χρήστης antigoni δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Ανω Πατησια-Αθηνα
Προεπιλογή

Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!παρα πολυ ομορφο,κρατα μας ενημερους....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 08:39
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Μπράβο Πάνο πολύ καλή σκέψη!!!

Πληροφορίες για τα φυτά που ξέρω εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20742

Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε με ψάξιμο στο ιντερνετ.

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 09:50
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Μπράβο Πάνο!!! Κράτα σημειώσεις!!!! Με την ευκαιρία να ρωτήσω που υπάρχουν ελληνικά βιοτοπικά, δημόσια ή μη, ενυδρεία με ενδημικά (ή γενικά αυτά που ζουν στη χώρα μας) ψάρια και φυτά γλυκού νερού?
Διάβασα για τα ενυδρεία στη Δράμα, από το ποστ της επίσκεψης στη Δράμα (μπράβο σας παιδιά και την άλλη φορά ελπίζω να μπορέσω να έρθω και εγώ), έχω ακούσει για κάτι και στην Έδεσσα… υπάρχουν και αλλού?
Παλιά 19-06-08, 10:08
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
Κάνε πρωτα μια έρευνα για την βιοποικιλότητα της περιοχής σου και δες τη ζημιία έχεις κάνει μέχρι τώρα...
Ο Πανος μαλλον ξερει πολυ περισσοτερα απο εσενα για την περιοχη του. Πριν σε πιασει η ψευτοοικολογικη σου εξαρση και κατηγορησεις ενα μελος του φορουμ ευθεως για καταστροφη του περιβαλλοντος, θα επρεπε να μιλησεις με αποδειξεις. Ποια ειδη ψαριων εναι και ποια ειδη φυτων αφαιρεσε απο την φυση που προστατευονται ; με λατινικες ονομασιες παρακαλω.
Παράθεση:
"Σημαντικός αριθμός των ειδών της ορνιθοπανίδας χαρακτηρίζεται ως προστατευόμενος. Το 25% αυτών περιλαμβάνεται στο παράρτημα Ι της οδηγίας 79/409/ΕΟΚ "περί διατηρήσεως των αγρίων πτηνών". Επίσης το 36% ανήκει στην κατηγορία SPEC 1, SPEC 2 και SPEC 3. Στον κόκκινο κατάλογο, καταγράφονται τα απειλούμενα είδη των πουλιών της Ελλάδος. Περιλαμβάνονται σ αυτόν 18 είδη, που ζουν στην περιοχή της Β.Ελλάδος, ενώ το 98% αυτών περιλαμβάνεται στο νόμο 1335/83 (Σύμβαση της Βέρνης) για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του χρυσικού περιβάλλοντος της. Τέλος το 38% των ειδών περιλαμβάνεται στη σύμβαση της Βόννης για τη διατήρηση των μεταναστευτικών ειδών της άγριας πανίδας"
Εδω προφανως προσπαθεις να εντυπωσιασεις με τις γνωσεις σου.. αλλα αναφερεσαι στα...πουλια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 10:20
Το avatar του χρήστη lingistis
lingistis Ο χρήστης lingistis δεν είναι συνδεδεμένος
Συντονιστής

Περιοχή: ΦΛΩΡΙΝΑ
Προεπιλογή

Κάτι σχετικά με την προστασία της Φύσης…
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την αυθαίρετη και ανεύθυνη αιχμαλωσία «ζωής», και το πρόβλημα προκύπτει όταν η πράξη μας αυτή εκθέτη σε κινδύνους μη αναπαραγωγής και φυσιολογικής συνέχισης ενός είδους. Οπότε εάν αιχμαλωτίσω ένα μικρό γεράκι αυτό ίσως μεγαλώσει αλλά σίγουρα δεν θα ζευγαρώσει και εάν είναι απειλούμενο είδος θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο status του είδους για την περιοχή (αφού ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι μικρός – δηλαδή πόσα γεράκια θα μεγαλώσει ένα ζευγάρι κάθε έτος… 1 ή 2 ή 3). Στην περίπτωση μας όμως από τα ψαράκια που έπιασε ο Πάνος, εάν δεν τα έπαινε πόσα θα μεγάλωναν για να αναπαραχθούν τελικά 1 ή 2 ή 3 από τα 20? Από το ενυδρείο του Πάνου όμως εκτιμώ ότι τουλάχιστον τα μισά θα ενηλικιωθούν και θα αφεθούν πίσω στο φυσικό τους χώρο. Όσο για τα φυτά που μάζεψε ο Πάνος δεν νομίζω ότι θα εκλείψουν και ίσως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σχετικά με τους υγροβιότοπους της χώρας μας είναι ο ευτροφισμός.

Υ.Γ. επείδη με βλέπω να μην παίρνω απάντηση στο προηγούμενο ποστ λόγο τροπής της συζήτησης… ορίστε και το relay

Με την ευκαιρία να ρωτήσω που υπάρχουν ελληνικά βιοτοπικά, δημόσια ή μη, ενυδρεία με ενδημικά (ή γενικά αυτά που ζουν στη χώρα μας) ψάρια και φυτά γλυκού νερού?
Διάβασα για τα ενυδρεία στη Δράμα, από το ποστ της επίσκεψης στη Δράμα (μπράβο σας παιδιά και την άλλη φορά ελπίζω να μπορέσω να έρθω και εγώ), έχω ακούσει για κάτι και στην Έδεσσα… υπάρχουν και αλλού?
Παλιά 19-06-08, 10:33
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

συγνωμη μα εριξα πολυ γελιο με τα παραπανω...γιατι γελαω παντα οταν ο αλλος ειναι προβλεψιμος...(λουσυ εχεις δικιο σε οτι ειπες για το φαγωμα!)
δεν ειπα πολλα στο πρωτο ποστ γιατι "ποσα μπορει να πει κανεις?"..και περιμενα αντιδρασεις αλλα οχι τοσο συντομα ...χε χε
λοιπον....καθοτι μεγαλωσαμε σε ποταμια μεσα υπαρχουν απειροι φιλοι με αδεια αλιειας στα συνοριακα αναχωματα του εβρου και μπορω να σας προμηθευσω νομιμα και χωρις να κανω κακο στη φυση με οσα ψαρια θελετε....ειδη κοινα που δεν κινδυνευουν....γιαυτο υπαρχουν και οι αδειες αλιειας...
απο εκει και περα...τα ποταμακια αυτα εδω κοντα στην περιοχη ειναι ιδιαιτερα ρηχα και 20 ψαρακια απο τα χιλιαδες συλλεχθηκαν απο μικρες γουρνες με 2-3 εκατοστα νερο που μολις πιασουν πιο πολυ οι ζεστες θα ξεραθουν...τα ψαρακια αυτα καθως και αμετρητα ακομη απο το συνολο ειναι καταδικασμενα.....
για τα φυτα η λουσυ ενημερωσε και ευχαριστω....
προσπαθεια θα γινει να μεγαλωσουν τα ψαρια και να να αναπαραχθουν σε ενυδρειο...
φυσικα τα περισσοτερα απο αυτα θα επιστραφουν στη φυση μιας και το ενυδρειο ειναι μικρο και δε σηκωνει 20 ψαρια μεγαλυτερου μεγεθους...
εννοειται πως κανεις δεν παει οπου να ειναι και σηκωνει οτι του ερθει.....
η πολιτεια ενημερωνει τι ειναι υπο εξαφανιση και ποιες περιοχες υπο προστασια...και το ρυακι με τα μπαζα διπλα και ποιος ξερει ποσα χημικα αν εκανα μετρησεις νιτρικων φοσφωρικων δεν ειναι προστατευομενο...
ζω αναμεσα στο δελτα του εβρου και το δασος της δαδιας και ξερω καλα τι θα πει προστασια του περιβαλλοντος..και ας μου επιτρεπει να περηφανευτω για κατι...μακαρι ολοι να ειχαν την οικολογικη συνειδηση των μελων του φορουμ....θα ζουσαμε σε εναν καλυτερο κοσμο...
αυτα απο μενα!

υ.γ. ενα ποστ να ανοιξω ο ανθρωπος και να μη γινει το σωσε...!! χα χα
Παλιά 19-06-08, 10:27
Το avatar του χρήστη fishme1
fishme1 Ο χρήστης fishme1 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: νεαπολη-νικαια
Προεπιλογή

απο οτι εχω δει οσον αφορα το γκιζανι αφου εχω συλλεξει και ο ιδιος απο τον βιοτοπο του τα πραγματα δεν μου φαινονται καλα,θυμηθειτε τις χλωρινες που ριξαν καπιοι.

εχω μαζεψει και αλλα ελληνικα ειδη φετος και το μονο που εχω να πω ειναι οτι οικολογικη καταστροφη δεν κανεις με 40-50 ψαρια αλλα αν ο δρομος περναει διπλα ή καλυτερα κοβει στην μεση τον βιοτοπο,αν οπως σε αλλη περιπτωση τα ρυακια που κρυβεται ο γονος περνουν μεσα απο χωραφια κτλ.

επισης αυτοι δεν ξερουν τι κανουν;;; http://www.acp-database.org/db-start--77-0-en.htm

διαθετω καλλιεργειες ζωντανων τροφων για τα μελη του πανελληνιου συλλογου φιλων του ενυδρειου
Νικος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 10:35
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fishme1 Εμφάνιση μηνυμάτων
απο οτι εχω δει οσον αφορα το γκιζανι αφου εχω συλλεξει και ο ιδιος απο τον βιοτοπο του τα πραγματα δεν μου φαινονται καλα,θυμηθειτε τις χλωρινες που ριξαν καπιοι.

εχω μαζεψει και αλλα ελληνικα ειδη φετος και το μονο που εχω να πω ειναι οτι οικολογικη καταστροφη δεν κανεις με 40-50 ψαρια αλλα αν ο δρομος περναει διπλα ή καλυτερα κοβει στην μεση τον βιοτοπο,αν οπως σε αλλη περιπτωση τα ρυακια που κρυβεται ο γονος περνουν μεσα απο χωραφια κτλ.

επισης αυτοι δεν ξερουν τι κανουν;;; http://www.acp-database.org/db-start--77-0-en.htm
ενδιαφέρον site...αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. δεν μιλάω για οικολογική καταστροφή με το να πάρει κάποιος 20 ψάρια από κάπου αλλά για το αν έχει το δικαίωμα να το κάνει, ειδικά όταν δε γνωρίζεις οτιδήποτε γι αυτά τα είδη. και όλοι αυτοί οι προβληματισμοί γιατί η συζήτηση ανοίχτηκε σε ένα φόρουμ ενυδρειόφιλων κι ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τη σωστή διατήρηση των ειδών που φιλοξενούν και γενικότερα με οικολογικές ευαισθησίες. αν μιλούσα στο σύνδεσμο βιομηχάνων τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-06-08, 08:26
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι υπαρχει μια γενικοτερη αγνοια στο ευρυ κοινό για την ελληνικη ψαροπανίδα... (Εδω ενυδρειακο φορουμ ειμαστε και το βρισκουμε ενδιαφερον). Μπορει καποιος επιστημονας ερευνητης-βιολογος να τα εχει καταγραψει, αλλα ισως το μεγαλυτερο καλό απο την παραπάνω κουβέντα ειναι η δημοσιοποιηση της ύπαρξης τους και κατ επέκταση της αναγκης τους για την προστασια του βιοτοπου τους.

Αντε γιατι μερικοι νομιζουν οτι πανίδα ειναι μονο κατσικες και μοσχαρια...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 10:40
Το avatar του χρήστη dizio
dizio Ο χρήστης dizio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

εννοείται ότι δεν θα έχουν τις ιδανικές συνθήκες αλλά σου και ότι αν δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλον δεν θα είναι όσο πιο καλά γίνεται. σου ξαναλέω, έθεσα το εγχείρημα για τη ζημιά που προκαλείται στη φύση. (ε, εντάξει, αυτό με την οικογένεια ήταν λίγο τραβηγμένο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-06-08, 10:23
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lingistis Εμφάνιση μηνυμάτων
Με την ευκαιρία να ρωτήσω που υπάρχουν ελληνικά βιοτοπικά, δημόσια ή μη, ενυδρεία με ενδημικά (ή γενικά αυτά που ζουν στη χώρα μας) ψάρια και φυτά γλυκού νερού?
Ενυδρείο Ρόδου
http://www.hcmr.gr/greek_site/aquaria/r ... ories.html

Ενυδρείο Έδεσσας
http://www.edessacity.gr/museum/watermu ... 0-5_el.htm

Ενυδρείο Ιερισσού Χαλκιδικής
http://www.stagira.gr/site.php?&PHPSESS ... &catid=104

Ενυδρείο Βυρώνειας
http://www.dimospetritsiou.gr/dimospetr ... imos4.html

Ενυδρείο Χερσονήσου
http://www.aquaworld-crete.com/indexgr.html

Εκδρομή ΚΒΕ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=12039
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17475

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές