|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βλέπω αυτό το θέμα τόσες μέρες και προσπαθούσα να μην γράψω, αλλά δεν αντέχω άλλο.
Παλιότερα μου ήταν εύκολο να κάνω ευθανασία σε ψαράκια που ήταν σε άθλια κατάσταση, στα όρια του θανάτου (με την μέθοδο της κατάψυξης). Αλλά, το μεγάλο σάββατο το μεσημέρι, το καμάρι του ενυδρείου μου, ο αγαπημένος μου πλέκο ( 22cm ) άρχισε να μην κολυμπάει σωστά, να κάνει τούμπες, να κάθεται ανάποδα στον βυθό κλπ περίεργα. Τον είχα αγοράσει πριν 7-8 χρόνια περίπου σε μέγεθος 2 cm. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να πάρω τηλέφωνο 2 φιλαράκια μου να τους πω ότι σβύνει ο φίλος μου.... Κάποια στιγμή που ήταν τούμπα προσπάθησα να τον επαναφέρω σε κανονική στάση, αλλά ξαναγύρισε ανάποδα. Ούτε λόγος για ευθανασία, κάθισα δίπλα του σε μία καρέκλα και τον παρακολουθούσα. Ήθελα να ρουφήξω μαζί του και την τελευταία πνοή, να του κάνω παρέα μέχρι να φύγει. Μετά από λίγες ώρες πήγε και κάθησε κάτω από μία ανούμπια και η αναπνοή του πήγαινε όλο και πιό αργά μέχρι που σταμάτησε και άρχισε να χάνει το χρώμα του. Ωωω φεύγει, φεύγει......φεύγει.............. Τράβηξα φωτογραφίες όταν κάθησε πεθαμένος με τα πτερύγια του μισάνοιχτα και βίντεο την ώρα που είχε την περίεργη συμπεριφορά, αλλά δεν τα είχα δει μέχρι τώρα που άρχισα να γράφω. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα κλάψω για ένα ψάρι.......... ![]() Το βίντεο -> http://www.youtube.com/watch?v=JMI_GlyVGU8 Και από κάτω η φωτογραφία του όταν έφυγε. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη halvas69 : 16-05-08 στις 22:16 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ανέβασα το βίντεο και την τελευταία του φωτογραφία.
Είναι στο παραπάνω post. |
|
||||
|
||||
![]()
Λυπάμαι πολύ Χαλβά
![]() ![]() ![]() Καλή ανάπαυσή του πλέον λοιπόν... ![]() Προσωπικά είμαι κατα της ευθανασίας οποιουδήποτε ζώου(και ανθρώπου φυσικά...) καθώς θεωρώ πως κάθε ζωντανό ζώο έχει πιθανότητα θεραπείας και να γίνει καλύτερα ενώ ένα νεκρό ζώο είναι νεκρό έτσι και αλλιώς...Όσο χάλια και να είναι ένα ψάρι,πάντα ελπίζω πως θα φτιάξει και δεν θα πεθάνει,μέχρι τελευταίας στιγμής...Όσο και να βασανίζεται κάποιο ζώο ή άνθρωπος,το οτι συνεχίζει να ζει και μόνο και η ελπίδα να καλυτερεύσει είναι αρκετή πιστεύω για να μην γίνει ευθανασία... Προσωπικά,κάνω ευθανασία μόνο σε ψάρια με μικρή αναμενόμενη διάρκεια ζωής και εκεί εννοείται μόνο αν έχουν κάποια σοβαρή ασθένια που δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο εναντίων της και που μεταδίδεται εύκολα...Με άλλα λόγια,μόνο σε tetra κάνω ευθανασία...Αυτό γιατί στα συγκεκριμμένα ψάρια,το ρίσκο που υπάρχει να κολλήσει κάποιο γατόψαρό μου κάτι το θεωρώ πολύ σημαντικότερο από τη ζωή ενώς μικρού tetra που έτσι και αλλιώς σε 1-2 χρόνια επιπλέον θα πέθαινε φυσιολογικά,αν όχι σε λίγες μέρες λόγο της ασθένειας...Στα γατόψαρα,ότι και να έχουν και όσο μικρά και αν είναι τα άρρωστα ψάρια,το παλεύω μέχρι τέλους,όσο περίεργη και αν είναι η ασθένεια...Τα γατόψαρά μου είναι πολύ πολύτιμα για μένα και ακόμα και αν βασανίζονται με μηδαμινές ελπίδες,ευθανασία δεν θα τους κάνω καθώς πάντα υπάρχει η ελπίδα της ανάρρωσης και το θεωρώ επίσης κάπως προδωσία να σκοτώνεις ένα αγαπημένο σου pet...Αυτό είναι μόνο η άποψή μου στο θέμα και δεν κατακρίνω κανέναν με αντίθετη άποψη...Αυτό είναι θέμα συνήδεισης...
|
||||
|
||||
![]()
ουτε εγω κανω ευθανασια,αν εχω χρησιμοποιησει <<τα παντα>> και δεν βλεπω λυση το αφηνω ησυχα χωρις πολυ φως να πεθανει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με μπερδεψες λιγακι. ![]() Κανεις διαχωρισμο σε ποια ζωα δεχεσαι την ευθανασια? Και σ'αυτο το διαχωρισμο παιζει ρολο το αν ζει πολυ ή λιγο ενα ψαρι? ή αν το ειδος του ζωου ειναι πιο "αγαπητο"? ![]() Εμενα δεν μου ακουγεται σαν ευθανασια αυτο, αλλα σαν "ξεμπερδεμα". Συγνωμη αν γινομαι σκληρος ή αν δεν καταλαβα την αποψη σου και απαντω ετσι.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι,κάνω διαχωρισμό σύμφωνα με αυτό που λες και εννοείται και σύμφωνα με το πόσο αγαπητό μου είναι...Δεν είναι απαραίτητα σωστό και πράγματι θα μπορούσε να πει κανείς οτι είναι και ξεμπέρδεμα αλλά δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύεις να κολλήσουν μια ανίατη σοβαρή ασθένεια τα ψάρια που αγαπάς για ένα tetra...Και πάλι αυτό μόνο μια φορά έχει χρειαστεί να το κάνω αλλά θα το ξανάκανα αν συνέβαινε και πάλι και ήμουν σίγουρος για την ταυτότητα της ασθένειας και αυτή ήταν ανίατη και θανατηφόρος...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω ρε Γιώργο να ήταν και η τελευταία....Συλλυπητήρια....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;;; | newfish | Σαλιγκάρια | 30 | 15-02-09 23:00 |
UV ναι η οχι? | ton12 | Λοιπός εξοπλισμός | 2 | 05-03-08 10:17 |
κερατοφυλλο ναι ή οχι | Dimi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 27-12-07 13:17 |
Ναι μαι και γω! | jimfytakis | Bettas | 16 | 10-06-07 14:27 |