|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και επειδή δεν συμβιβάζομαι πήρα το νεράκι μου και τα τεστ μου και καρφί για το fish only...
Λοιπόν, με τεστ Sera που είχε πρόχειρο είχα 0,1-0,2. Με το salifert το δικό μου <0,025. Με το tropic Marin έβγαλε ένα μπλε-πράσινο χρώμα (η αλήθεια είναι ότι και στο σπίτι μου μπλεδιζε λίγο αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία). Τα τεστ δεν έχουν λήξει. Έγιναν απο 2 διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν έχουν εκτεθεί σε ήλιο κρύο κτλ... Τι γίνεται? έχω μπερδευτεί. Κάτι που έχω στο ενυδρείο τρελαίνει το τεστ της Tropic Marin? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα τεστ της tropic marine ειναι πολυ ποιο ακριβη απο της sera.Περιλαμβανουν 3 διαβαθμισεις την στιγμη που η sera δινει μονο μια.Οταν εισαι στο 3ο χρωμα της tropic η sera δειχνει ακομα 1ο.Για την salifert δεν γνωριζω γιατι δεν εχω δοκιμασει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειδικά για το αλμυρό χρησιμοποιώ τεστ της Salifert Γιάννη με την Tropic Marine δεν ήμουν και τόσο ευχαριστημένος.
Από αυτά που διαβάζω σε διάφορα σημεία έχω αποκομίσει την εντύπωση οτι η Salifert είναι από τις αρκετά αξιόπιστες εταιρείες και δη στο θαλασσινό νερό.
|
||||
|
||||
![]()
Και γώ έτσι πιστεύω, αλλα για μία στο 1000000 να κάνει λάθος, θα συμπεριφερθώ στο ενυδρείο σαν να έχει αμμωνία...
Έκανα άλλη μία αλλαγή νερού σήμερα, έβγαλα 3-4 ακόμα τριχωτά καβουράκια και έχω δεί τουλάχιστον άλλα 10 που δεν μπορώ να τα βγάλω. Έχει ακόμα πάρα πολλα σκουλήκια, που βγαίνουν μόλις σβήσει το φώς (άλλαξα την φωτοπερίοδο σε 3 ώρες) αλλα και πάρα πολλα άλλα ζωντανά που δεν ξέρω τί είναι και δεν μπορώ ούτε να τα φωτογραφίσω!!; ΥΓ: Αυτά τί είναι? Στην δεύτερη φώτο είναι κάτι ασπο με κεραίες σαν σαλιγκάρι αλλα ζεί μόνημα μεσα σε μια τρυπούλα... ΥΓ2: Ακούω αραιά και πού ένα γκουπ γκουπ... δεν πιστευω ε? Μπορεί να είναι και η pistol? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, χρόνια πολλά!!!
Επιστροφή από διακοπές μακράς διάρκειας και το ενυδρείο είναι έτοιμο(νομίζω δηλαδή!!) Έχω μετρήσεις 0 σε αμμωνία-ΝΟ2-ΡΟ4 και 5mg/l ΝΟ3. Κάνω μια αλλαγή νερού, αλλάζω άνθρακα και αντιφώσφωρο και είμαι έτοιμος για κανένα κοραλάκι ή καμία γαρίδα? Έχω λίγη καφέ άλγη. Να ανησυχώ? 3 ώρες φώς είχα μέχρι τώρα και σήμερα το πήγα στις 4:30. Ευχαριστώ!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι , μπορεις να βαλεις κανα κοραλακι ...ζωανθους , μανιταρακια κλπ
Η καφε αλγη ειναι αναγκαιο κακο ...βαλε κανα σαλιγγαρι να βοσκαει
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και πάλι.
Έκανα πάλι μετρήσεις σήμερα και είμαι στα εξής: ΝΗ4 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 5 ΡΟ4 0 ΡΗ 8,2 αλατότητα 1024 26 βαθμούς ΚΗ όμως είμαι στο 14,5!!!! (έκανα μία το τεστ με 5ml νερού και μετά ξανά με 10 για μεγαλύτερη ακρίβεια) Είμαι λίγο ψηλά ή νομίζω? Αν ναί πώς μπορώ να το ρίξω εκτός απο Α/Ο? Ευχαριστώ!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή και στήσιμο 2μετρου Orinoco river tank... | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 461 | 12-09-16 09:51 |
Μετρήσεις και αλλαγές. | erling | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 03-12-07 09:06 |
διευθύνσεις και τηλ. κατασκευαστών? βοήθεια στο στήσιμο! | mios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 23-03-07 20:41 |
R.O και μετρήσεις νερού | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 29-11-06 01:25 |
Μετρήσεις και εδω... | Hypostomus | Γλυκό νερό - Γενικά | 46 | 16-09-03 22:02 |