Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-08, 12:14
Το avatar του χρήστη melli
melli Ο χρήστης melli δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα! Λυπάμαι για την απώλειά σου. Πόσο καιρό δούλευε το ενυδρείο με το χρυσόψαρο? Μπορεί να μην χρειάζεται να το στρώσεις από την αρχή, αλλά να συνεχίσει να δουλεύει χωρίς ψάρια για λίγο & να ρίχνεις ελάχιστη τροφή για να έχουν τροφή τα βακτηρια που ήδη υπάρχουν στο φίλτρο... . Μετά από μια γενναια αλλαγή νερού μετά από 1-2 εβδομάδες μάλλον θα μπορείς να ξαναβάλεις ψαράκια.
Ας πουν και οι εμπειρότεροι την γνώμη τους...
Παλιά 17-04-08, 12:20
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αν έχεις σκοπό να προσθέσεις αληθινά φυτά άσε τα φυτά να κάνουν τη δουλειά του στρωσίματος. Το στρώσιμο με αυτόν τον τρόπο λέγεται "silent cycle" (στο google θα βρεις πολλές λεπτομέρειες). Είναι λίγο πιο αργός αλλά πολύ αποτελεσματικός (την τελευταία φορά που έστρωσα (ξανά) το ενυδρείο μου το έκανα έτσι)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-04-08, 14:46
Το avatar του χρήστη Nik25
Nik25 Ο χρήστης Nik25 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Aλλιως αν βιαζεαι βρες καποιον χομπιστα να σου δωσει ετοιμο στρωμενο υλικο απο δικο του ενυδρειο (μπολι) ωστε να εχεις ετοιμη βιολογια στο ενυδρειο σου.Προσοχη μονο να μην προερεχεται απο καποιο ενυδρειο με ασθενειες.Σχετικα με το καθαρισμα ξεχνας οτι εχει να κανει με απορρυπαντικο.Απλα αφθονο νερο με ενα καινουριο μαλακο σφουγγαρι και καλο ξεπλυμα τα διακοσμητικα.Αν εχεις αλατα λιγο ξυδακι βοηθαει παντα! Σου ευχομαι καλη αρχη

www.dreamwaters.gr
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-08, 13:59
Το avatar του χρήστη oikonm
oikonm Ο χρήστης oikonm δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Question

Τελικά άδειασα το ενυδρείο, ξέπλυνα ότι περιείχε με νεράκι αρκετές φορές και τώρα είμαι έτοιμη να το ξαναστήσω από την αρχή...
Αποφάσισα μαζί με το φίλο μου (και θέλω να μου πείτε αν οι αποφάσεις μας είναι σωστές) τα ακόλουθα:
Λέμε να βάλουμε 2 αγγελόψαρα και έναν πλακόστομο, 2-3 ζωντανά φυτά (είμαστε ανάμεσα σε anubias, java - willow moss, microsorum pteropus kai cryptocoryne wendtii/ νομίζω ότι δε θα χρειαστεί υπόστρωμα για' αυτά τα φυτά??? ) φυσικά ένα θερμοστάτη, και λίπασμα ή CO2 ή και τα δύο??????
Αφού το στρώσουμε με τα φυτά και με ζωντανά βακτήρια για 2 εβδομάδες θα προσθέσουμε τα ψαράκια!
Αναμένω τυχόν διαφωνίες και συμβουλές...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-04-08, 14:27
Το avatar του χρήστη stav
stav Ο χρήστης stav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από oikonm Εμφάνιση μηνυμάτων
Λέμε να βάλουμε 2 αγγελόψαρα και έναν πλακόστομο, Αναμένω τυχόν διαφωνίες και συμβουλές...
Σε ενυδρειο 50 λιτρων δεν θα σου συνιστουσα να τα βαλεις.
Παλιά 21-04-08, 15:16
AlexandraT Ο χρήστης AlexandraT δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Συμφωνώ,
δεν είναι ότι καλύτερο να βάλεις αγγελόψαρα και στο λέω από προσωπική πείρα γιατί και εγώ έχω 50αρι ενυδρείο και δεν ήξερα και αγόρασα αγγελόψαρα και αρχίζουν και μεγαλώνουν οπότε εφ' ενός δεν μπορώ να βάλω πολλά άλλα ψάρια (λόγω ιχθυοφόρτισης) αφ' ετέρου σύντομα θα πρέπει να τα αποχωριστώ (δεν θα πιστεύεις πόσο μεγαλώνουν). Και δυστηχώς τα ψαρακια δεν είναι παιχνίδι να παιρνεις ένα και να το δίνεις και να περνεις άλλο.
Μην κάνεις το ίδιο λάθος που έκανα εγώ.
Από την άλλη μπαίνει και το θέμα του προσ. γούστου. Εγω για παράδειγμα θα πρότεινα ενα μεγάλο κοπάδι από μικρα ψαράκια. (τετρα ή αλλο). Είναι πολύ χαρούμενο και ενδιαφέρον θέαμα.
ότι κ αν κάνεις καλή επιτυχία και κοίτα να διαβάζεις και να ψάχνεις όσο μπορείς!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-04-08, 12:11
Το avatar του χρήστη oikonm
oikonm Ο χρήστης oikonm δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!! Δεν έχω κατασταλλάξει ακόμα στο είδος ψαριών που θα βάλω στο ενυδρείο τελικά, αν και είναι η αλήθεια ότι έχω μια αδυναμία στα αγγελοψαράκια ! Αυτή τη στιγμή μετά από τη συμβουλή ενός καλού φίλου petshopα έβαλα το ενυδρείο σε λειτουργία μόνο με το φίλτρο, το heater στους 27-28οC και 2 ταμπλέτες λιπάσματος ανάμεσα στο χαλίκι. Σύμφωνα με το φίλο θα το λειτουργήσω έτσι για 10 μέρες, στη συνέχεια θα προσθέσω τα φυτά με 1 αλλαγή νερού και την προσθήκη άλλης μίας ταμπλέτας λιπάσματος και όταν ολοκληρωθεί το στρώσιμο με τα φυτά θα εισάγω τα ψαράκια!

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές