|
|
||||
|
||||
![]()
Ωστόσο η βασική μου ανησυχία είναι πως να καθαρίσω το ενυδρείο... Το να βγάλω όλα τα διακοσμητικά και το χαλίκι και απλά να τα ξεπλύνω σε πολλά νερά είναι αρκετό?? Τα τοιχώματα του ενυδρείου να τα καθαρίσω με καθαρό οινόπνευμα?
|
||||
|
||||
![]()
με οινόπνευμα μπορει να καταφέρεις το αντίθετο... άφησέ το 10-12 μερες χωρις να βάλεις τπτ, αν ειναι κάποιο παράσιτο θα πεθάνει...
|
|||
|
|||
![]()
Παράλληλα σκέψου και το στρώσιμο με αμμωνία...
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα! Λυπάμαι για την απώλειά σου. Πόσο καιρό δούλευε το ενυδρείο με το χρυσόψαρο? Μπορεί να μην χρειάζεται να το στρώσεις από την αρχή, αλλά να συνεχίσει να δουλεύει χωρίς ψάρια για λίγο & να ρίχνεις ελάχιστη τροφή για να έχουν τροφή τα βακτηρια που ήδη υπάρχουν στο φίλτρο...
![]() Ας πουν και οι εμπειρότεροι την γνώμη τους...
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις σκοπό να προσθέσεις αληθινά φυτά άσε τα φυτά να κάνουν τη δουλειά του στρωσίματος. Το στρώσιμο με αυτόν τον τρόπο λέγεται "silent cycle" (στο google θα βρεις πολλές λεπτομέρειες). Είναι λίγο πιο αργός αλλά πολύ αποτελεσματικός (την τελευταία φορά που έστρωσα (ξανά) το ενυδρείο μου το έκανα έτσι)
|
|
||||
|
||||
![]()
Aλλιως αν βιαζεαι βρες καποιον χομπιστα να σου δωσει ετοιμο στρωμενο υλικο απο δικο του ενυδρειο (μπολι) ωστε να εχεις ετοιμη βιολογια στο ενυδρειο σου.Προσοχη μονο να μην προερεχεται απο καποιο ενυδρειο με ασθενειες.Σχετικα με το καθαρισμα ξεχνας οτι εχει να κανει με απορρυπαντικο.Απλα αφθονο νερο με ενα καινουριο μαλακο σφουγγαρι και καλο ξεπλυμα τα διακοσμητικα.Αν εχεις αλατα λιγο ξυδακι βοηθαει παντα!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά άδειασα το ενυδρείο, ξέπλυνα ότι περιείχε με νεράκι αρκετές φορές και τώρα είμαι έτοιμη να το ξαναστήσω από την αρχή...
Αποφάσισα μαζί με το φίλο μου (και θέλω να μου πείτε αν οι αποφάσεις μας είναι σωστές) τα ακόλουθα: Λέμε να βάλουμε 2 αγγελόψαρα και έναν πλακόστομο, 2-3 ζωντανά φυτά (είμαστε ανάμεσα σε anubias, java - willow moss, microsorum pteropus kai cryptocoryne wendtii/ νομίζω ότι δε θα χρειαστεί υπόστρωμα για' αυτά τα φυτά??? ![]() Αφού το στρώσουμε με τα φυτά και με ζωντανά βακτήρια για 2 εβδομάδες θα προσθέσουμε τα ψαράκια! Αναμένω τυχόν διαφωνίες και συμβουλές...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες για φαγητό χρυσόψαρου | maria_i_asxeti | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-04-08 08:16 |
Θάνατος ψαριών από ανοησία μου! | lucy | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-11-07 09:19 |
Αναγνώριση χρυσόψαρου | lucy | Χρυσόψαρα | 11 | 20-03-07 21:52 |
Θάνατος ψαριών μετά από αλλαγή νερού -SOS | Αλεξ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-04-04 10:16 |
Ζημιές από την ΕΥΔΑΠ | gemara | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-02-04 01:49 |